Mislim da ne valja spaner

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Mislim da ne valja spaner

Imam vecj duze vreme problem sa veoma cudnim skriputavim zvukom koji dolazi iz motora i to samo kada je motor zagrejan i u trenutku kada pustim gas. Cudan, skriputav zvuk se cuje samo kad pustim gas i to ne istog trenutka nego tek nakon 2-3 sekunde. Inace zvuk se ne cuje mnogo, tek kad dobro slusas zvuk motora. Ovaj problem imam otkad sam zamenio kaiseve i spaner. Jedno kratko vreme je sve bilo u redu ali onda je pocelo sa ovim. Odem do majstora i on mi kaze da je dospanovao kais i da je sve u redu ali bilo je sve u redu samo 2 nedelje i onda je ponovo pocelo. E da i od kada ima ovaj problem auto najcescje malo teze pali kad je hladan. Mora da zavergla 5-6 puta pa tek onda upali, ali ni to nije pravilo jer ponekad i kad je hladan ocje na pola kljuca da upali. Kad je vrucj motor pali iz prve.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Kaze majstor da je malo pretegnut zupcasti kais i da se zbog toga cuje ovaj zvuk ali da nije nista strasno i da ne moze nista da bude. Da li da ga cimam da popusta kais (kapiram da je veliki posao docji do samog kaisa pa ga najverovatnije mrzi) ili da ostavim ovako?

Comment

• Kenno
      CBC Senator XXL
      • 21.08.2006
      • 460
      • Zenica, BiH

Mislim da je jeftinije stimanje, nego popravak kada pukne remen. A i bolje ce da pali propisno ustimano.

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

A da promenis majstora?
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• ostres
          CBC Senator XXL
          • 01.06.2008
          • 305
          • Zemun

I ja bih ti ovo prvo savetovao. Jedno je sto je pretegao kais, ruku na srce greske se desavaju ne treba odmah pljuvati. Ali kad ti kaze kais je malo pretegnut ali samo ti teraj nema frke e to je vec nedopustivo. Trazi da ti obavezno to sredi i menjaj majstora.
          Live together, die alone.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Razmisljao sam o tome da promenim majstora a sad ste me u to i ubedili

Comment

• elektro-retro
              CBC Član
              • 22.09.2008
              • 33
              • krusevac

definitivno menjaj majstora

Comment

Working...
              X