K glava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mr Click
    CBC Član
    • 13.06.2008
    • 13
    • RS / Gradiska

K glava

Pozdrav!

dal bi mi iko mogao reci okvirnu cijenu nove ili polovne K glave za Mercedes 380 SE iz 1982 godine?

i jos jedno pitanje, koji su simptomi kad su dizne zaprljane, sta se desava sa motorom?

u nedoumici smo dal je otisla K glava ili su jednostavno dizne zacepite...
  • RS-4
    CBC Veteran
    • 29.04.2008
    • 162
    • Norway

Daj konkretan opis problema i sta je sve radjeno u smislu kontrole sistema.

Pozdrav

Comment

• Mr Click
      CBC Član
      • 13.06.2008
      • 13
      • RS / Gradiska

uglavnom u servisu su rekli da je otisla komora na K glavi skidana je ona mjerili pritiske na njoj za svaki cilindar i rekli nam da u 2 cilindra nedolazi gorivo kako treba....

rekli su da su 2 klipa zastopala odnosno da u njih gorivo sipa ali ne u vidu maglice pa ne uspije da sagori, dok je hladan motor nakupi se goriva i kasnije kad se ugrije od same toplote se upali i zato nam se motor pregrijava pa se kasnije pocne gasiti
      uglavnom auto mogu potjerati u koliko god ocu obrtaja navucem i 5,500 rpm bez po muke cak stavise mislim da motoru to i godi samo sto kasnije pocne da dize temp pa ga moram maziti da se ohladi motor

takodje mi mislimo da nisu slucajno dizne otisle jer bi nam puno vise odgovaralo da je to otislo odnosno zacepile

takodje na leru motor podrhtava, obrtaji nekad vise a nekad manje skacu i cim je pod manjim opterecenjem on se ugasi.
      takodje obrtaji u leru su dosta niski vecinom je tako ali nekad znaju da budu kako treba obrtaji nekad tako uhvati (to obicno biva poslije stiskanja gasa do patosa

ja se sad vise nemogu sjetiti sta jos da napisem pa tako da mi kazete sta vas jos zanima oko auta sta smo radili

a ovo smo sve mijenjali: pumpa od goriva (ona ispod rezervoara), razvodnu kapu, i vodenu pumpu jer je ona pustala vodu.
      kolika je tacno zapremina hladnjaka u ovom autu?

Comment

• Durango
        CBC Senator XXL
        • 01.02.2006
        • 590
        • Zemun, Srbija

Nova K-glava je preskupa, tako da je bolje da potrazis polovnu samo nisam siguran gde. Primera radi, za 190E 2.5-16 nova kosta 298.000 dinara.
        Dizne ti je lako da proveris. Poskidaj ih sve i uzmi malo veci spric i napuni benzinom. Dobro ga nabij na gornji deo dizne i pritisni. Ako je dizna dobra, mora da rasprsuje benzin u vidu magle jednako u krug i da karakteristicno svirucka (al sam opisao)! Ukoliko bilo koja dizna bar malo curi u obliku mlaza ili neravnomerno rasprsuje benzin, mozes da je bacis!
        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

a da probas da ga nakacis na winns. mozda uspe da propere dizne da ti bar jos neko vreme drzi par desetina hiljada kod ne nadjes nove dizne e sadje pitanje da li uopste ima da se kupe nove posto je mator auto ili da kupis poloven pa opet jedno pranje da se uradi.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• RS-4
            CBC Veteran
            • 29.04.2008
            • 162
            • Norway

Dizne od K- Jetronica nikad nisam proveravao spricem i cisto sumljam da moze nesto sa sigurnoscu da se iskontrolise na taj nacin.

Provera dizni se radi tako da se demontiraju zatim nakace na aparat za dizne sa odgovarajucim adapterima pa se polako dize pritisak sistema do 2,5 bara, tu se zadrzi pritisak dva minuta i ako ni na jednoj dizni nema znakova probijanja corbe onda je test dihtovanja zavrsen.
            Sledeci korak je dizanje pritiska na 3 bara gde dizna treba da pocne da rasprsuje corbu. Radni opseg dizni kod K sistema je od 3-5 bara gde se prati kako rasprsuje i koju kolicinu izbacuje. Kolicina se meri tako sto se podesi pritisak na 5 bara i pusta se dizna u rad na 60 sec. Posle toga se uporedjuje kolicina u menzurama sa zadanom kolicinom od strane proizvodjaca.

Posle svega ovog se moze reci da li dizne rade dobro ili ne!

K- glava i nje rad jako zavise od pritiska u celom sistemu shodno tome mora se premeriti pritisak SAME pumpe, kolicina pumpe, pritisak sa regulatorom zagrevanja na temperaturama od 20-80 stepeni.

Posle te procedure moze se suziti krug i mnogo preciznije reci da li je problem u diznama, pumpi, regulatoru,K-glavi, vodovima ili sta vec...

Bez toga mozemo samo da pricamo price...

Pozdrav

Comment

• Durango
              CBC Senator XXL
              • 01.02.2006
              • 590
              • Zemun, Srbija

@Zverko

Nece moci wynns-om nista da uradi veruj mi. Naravno da imaju nove da se kupe u Mercedesu. Mislim da kostaju nekih 60-70 eura po komadu.

@RS-4

Sam moze jedino spricem da ih proveri ukoliko nema odgovarajuci alat. Ja sam moje na taj nacin proveravao vrlo uspesno, a znam jos par ljudi.

Comment

• RS-4
                CBC Veteran
                • 29.04.2008
                • 162
                • Norway

Dizna kod K sistema ako otvori ispod 3 bara onda je idealna da gadjas nekog ko ti se zameri i zato je bitno da se proverava na aparatu.

Pozdrav

Comment

• Durango
                  CBC Senator XXL
                  • 01.02.2006
                  • 590
                  • Zemun, Srbija

Znam ja da je aparat jedini precizan i 100% merodavan za te stvari, ali ako ga covek ne poseduje, a zeli da proveri dizne, ja ne znam drugi nacin da to uradi osim ovog koji sam naveo. Pri tom, nisam pricao napamet vec sam to licno radio ja i jos troje ljudi.

Comment

• Mr Click
                    CBC Član
                    • 13.06.2008
                    • 13
                    • RS / Gradiska

uff umalo da padnem na **** kad vidih onu cijenu

kod mene je jedan poznanik imo mercedes 560 SEC i on je mijenjao K glavu i kostala ga je 2 000 eura ali to je nekad bilo pa sam vas zato i pitao koliko bi kostala sada...

a polovnu neznam....tu treba biti sretan pa da ubodemo u dobru K glavu jer da se ne desi ko sa ovom mojom, racunati da je malo presao auto i na kraju ispadne da je otisla K glava (iako jos imam nade da nije otisla)

inace auto je presao svega 150 000 kilometara. Znam da zvuci neverovatno da je samo tako malo presao =]

inace, nisam majstor ali sam dosta upucen u svoje auto. uglavnom ovo sto mi je RS-4 ispricao (i odma da ti se zahvalim!) ce da puno pomogne jer kad otjeram auto kod majstora (prijatelj) pa cu sa njim da napravim ovo ovako kako ste mi vi ispricali. Cale mi je inace nasao majstora za dizne pa cemo polako sa njim da odradimo (samo dok se dodje do neke love )

inace vratili ste mi vjeru da nije otisla K glava inace bi dobrano zaglibio u dugovima dok bi se auto napravilo a usto prao je tesko naci skoro pa bilo koji dio a da me ne oderu po dzepu. inace jajcevic auto servis ima u Banja luci (a oni su mi rekli da ne rade 2 cilindra da ne dobija kako treba gorivo i da je otisla K glava) ali im ja ne vjerujem toliko pa bih pokuso jos da vidim da nisu dizne jer nisu nikada ciscene svih ovih 150 000 kilometara i ovoliko godina koliko je auto staro

nego danas sam vidio da nema struje na djeku od saug dizne ( a vec odavno ne radi ona). Koliko problema ona moze da zadaje? dal je moguce da je ona zastopala i da ga ona stalno fila gorivom pa se zato zalije? da mu je sad corba prebogata?

a inace pumpa je nova i ona je dobra...ne cuje se i drzi dobar pritisak.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

Originally posted by Durango
                      @Zverko

Nece moci wynns-om nista da uradi veruj mi. Naravno da imaju nove da se kupe u Mercedesu. Mislim da kostaju nekih 60-70 eura po komadu.

@RS-4

Sam moze jedino spricem da ih proveri ukoliko nema odgovarajuci alat. Ja sam moje na taj nacin proveravao vrlo uspesno, a znam jos par ljudi.
                      ja sam na audiju sa K-Jet radio pranje dizni i auto poleteo posle toga. mada bese kratkog dana, nekih 20000 i posle su ipak morale da se kupe nove.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                      X