pumpa za gorivo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dzukela
    CBC Član
    • 26.07.2006
    • 70
    • Beograd

pumpa za gorivo

ovako, Passat b5, 98, 1.8T
    zveknula mi pumpa ga gorivo. (ne zvanični) servis mi kaže da je nova oko 350€, vagenova naravno.
    ovo mi je baš mnogo love, predstavlja mi problem.

pitanje: da li postoji zamena od nekog kvalitetnog proizvođača, ne bih se usudio da stavim nekog no name turčina, ali nešto što je ok, i ne prelazi 200€. da li tako nešto postoji?
    koji bi to proizvođač bio, imaju li model za moja kola, i gde taj model može kupi tačno?

hvala!
  • coco
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2004
    • 476
    • i`am from the land that is placed nowhere

walbro 255 high flow, imas na e-gayu. ja sam je kupio za oko 80 usd. puca na koliko hoces bara pritiska.
    "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Ma sad ce da cek a pumpu preko ebaya, coveku rikno auto gleda sto pre da ga popravi za neku normalnu cenu.
      Videcu ja sutra koja je i od cega to ide pa ako ima nesto javljam.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• coco
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2004
        • 476

a ja kuzim da ga hebe cijena a ne rok, cim je odbio vagenovu (toliko o jeftinom odrzavanju vagena) za 350 ojra. a prek egaya ti stigne u roku od 7 dana. barem je meni tak stigla

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

ali si ti u hrvatskoj, a kako to funkcionise kad je srbija u pitanju, ne zelis da saznas, veruj mi.
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• dzukela
            CBC Član
            • 26.07.2006
            • 70
            • Beograd

hvala na ebay ponudi, ali to mi nije opcija.

i da, cena jeste problem, ali preko 10 dana čekanja je takođe veliki problem.

raspitivao sam se, i ovako stoje stvari:

vagen - 350€
            boš simens - 200€
            pirburg - 140€

e sad, pirburg ima odličnu cenu, ali isporuka ne pre 28-og, a i to je nesigurno.
            idem na boš simens za 200€. jedino nisam shvatio čoveka da li je to boš ili simens, ili njihova zajednička pumpa i zajedničkog pogona ?!? nešto mi napriča, te boš, te simens ...
            pa ako neko nešto zna, molio bih da javi ovde narednih dan/dva dok ne poručim. hvala.

Originally posted by coco
            ... (toliko o jeftinom odrzavanju vagena) ...
            ne želim da branim vagena, crkao je, ali sam i ja kumovao tome a da nisam znao. kad je čovek provalio da je pumpa, pitao me je kakava mi je navika sipanja goriva. odgovorio sam mu da uglavnom sipam pun na početku meseca, i obično izguram sa njim ceo mesec, eventualno malo dolijem pred kraj do sledećeg meseca.

on mi je rekao da mi je to greška, da se pumpa HLADI samo ako je rezervoar do trećine pun, i da je mnogo bolje da 2,3 puta po manje sipam za iste pare, da bi pumpa uvek bila ispog nivoa goriva.

eto, to SAD na žalost znam, i prešla bi još par godina. 10 godina je uništavam (tj ja i prethodni vlasnik) na isti način.

i da, gorivo vam je bolje nego naše, skinuo i otvorio je rezervoar na moje oči, ono je katastrofa unutra, sipam bezolovni, a unutra ko da je dizel sipan. kud nisam imao kameru da snimim i da vidite šta je izbacio iz rezervoara.

Comment

• coco
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2004
              • 476

ma ne govorim o kvaliteti dijelova vec o cijeni. 80 usd je oko 60 eura sto je puno manje od 350 eura. walbro pumpa je stock ugradnja kod honde. i kod honde pumpa vrisne kad je propuh u rezervoaru
              ak trazis zamjensku pazi da je pumpa high flow jer ti je turbak.

Comment

• dzukela
                CBC Član
                • 26.07.2006
                • 70
                • Beograd

ok, 60€ sa ebay-a, ali pozovi zvaničan honda servis, i traži novu pumpu, sigurno je tu negde oko 350€.

a ove 2 su sigurna zamena, pirburg prodavac je tražio prva tri slova motora (AEB), i onda je sam rekao da je to pumpa za 1.8turbo/20 ventila motor, što mu ja nisam rekao. znači to je to, samo mesec dana čekanja mi je mnogo, potrošio bih razliku od 350-140=210 na taxi

btw, pumpa je na 5 bara

Comment

• dzukela
                  CBC Član
                  • 26.07.2006
                  • 70
                  • Beograd

i niko nema neki preglog za još nekog proizvođača koji bi odgovarao?

ako je tako, sutra boš simens onda.

Comment

Working...
                  X