termostat i kuciste termostata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

termostat i kuciste termostata

danas uzmem da zamenim antifriz i termostat koji sam inace kupio pre 20 dana, nazalost termostat izgleda neodgovara, taj novi koji sam uzeo je krazi nekih 10mm od starog koji je bio na autu.
    precnik je isti, temperatura otvaranja ista, ali evo slike

Nije problem da zamenim termostat ili kupim drugi, ali mene interesuje sta ovaj mali deo termostata radi i sta on zatvara kada se termostat otvori?????????????

evo slike kucista termostata, spirale na termostatu se okrecu u ovo kuciste,

3SG(T)E EXPERT

MAN service
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Znaci ovaj deo termostata kako se termostat otvara on zatvara ovu rupu na kucistu, a voda nastavlja dalje kroz crevo ka hladnjaku

Interesuje me sta je ta rupa, zasto zatvara i da li moram staviti odgovarajuci termostat, ili moze i ovaj kraci da prodje???
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Pakuj to i uzivaj,jedina razlika je u proizvodjacima odnosno u velicini bimetala koji radi.

Da je manji stari pa da veci ne moze da udje to bi bio problem ovako sklapaj i vozi
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Type_R
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2007
        • 900
        • Valjevo

OK, spakovacu, ali jer moze objasnjenje cemu sluze dve bimetal spirale????? Sta radi ova mala gore??? I jel zatvara uopste ovaj metalni deo onu rupu na kucistu????

Inace odlucio sam da zamenim termostat zbog sumnje da je ostao otvoren, jer radnu temperaturu (milimetar ispod polovine skale) postigne samo u mestu ili bas, bas sporoj gradskoj voznji, cim dohvatim malo prostora i "poteram" brze onda skine temperaturu na cetvrtinu.

Ali ispostavilo se da termostat zatvara, na slici je zatvoren, a bogami i otvara, kuvao sam ga.

Sta onda moze biti problem?????
        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

verovatno se zaglavljuje nekada... zameni ga obavezno, nemoj da se zeznes kao mnogi

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Ako se tako ponasa u voznji,termostat ne valja.Jedan od ta dva nije odgovarajuci.Duzina termostata igra vrlo vaznu ulogu u sistemu hladjenja.Moras izmeriti duzine termostata od velikog do malog sesira,kao i dubinu kucista termostata(od mesta nalezanja velikog sesira do one rupe na dnu).Na osnovu toga se moze proceniti koja duzina termostata ti je odgovarajuca.

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

Tako se ponasa u voznji sa starim termostatom, ovim duzim, novi nisam ni probao niti cu ga stavljati dok ne proverim jos jednom ako moze po broju sasije.

Ali recimo da je ovaj stari odgovarajuci. Kuvao sam ga, otvara, na kojoj temp ne znam jer nisam imao termometar da izmerim, takodje kada se ohladi zatvara, ustvari izvadio sam ga iz prokljucale vode i trebalo mu je pola minuta do minut da zatvori.
              I kada je namontiran tacno osetim po crevu kada otvori.....

Moras izmeriti duzine termostata od velikog do malog sesira,kao i dubinu kucista termostata(od mesta nalezanja velikog sesira do one rupe na dnu).
              OK, sve jasno,
              merim na kucistu termostata mesto gde naleze veliki sesir pa raspon do rupe tj. do ovog uglacanog dela gde bi trebao da nalegne mali sesir.

onda merim termostat, ali verovatno prokuvan u otvorenom stanju????
              i tada da merim raspon od velikog sesira do malog sesira????
              jer kako termostat otvara tako gura mali sesir sve dalje i dalje od velikog.

Aj neka mi objasni neko kakvu funkciju ima ova mala rupa na dnu kucista????
              Ubi se od radoznalosti????
              Mozda prva topla voda za grejanje kabine??????
              Ili bay pass za kuciste leptira gasa???????
              Ali nikako mi nije jasno sto to treba da se zatvori kada se termostat otvori?????
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• BARTONE
                CBC Senator XXL
                • 25.09.2006
                • 398
                • Bor

Aj neka mi objasni neko kakvu funkciju ima ova mala rupa na dnu kucista????
                Ubi se od radoznalosti????
                Mozda prva topla voda za grejanje kabine??????
                Ili bay pass za kuciste leptira gasa???????
                Ali nikako mi nije jasno sto to treba da se zatvori kada se termostat otvori?????
                evo objasnjenja

sad vidis zasto je bitno da imas termostat odgovarajuce duzine

Comment

• Type_R
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2007
                  • 900
                  • Valjevo

OK, hvala za sliku, sada je mnogo jasnije

a inace nasao sam i po katalogu termostat, tako da def nije ovaj, razlika je samo u jednom slovu
                  3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

Working...
                  X