Preporuka ulja

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Preporuka ulja

Prosli put sam sipao polusintetiku, Elf Competition sti 10w-40, medjutim majstor mi je rekao da je bolje da sipam sintetiku unutra, pa me zanima sta kazu iskustva, i fabrika, jel ide polu ili ful sintetika u njega ? i koje ulje, firme i to
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Proizvodjač kaže samo full sintetika, preporuka za taj motor je gradacija 0W30 ili alternativno 5W30. Ja bi ih recimo poslušao i ne bi pitao zašto

Brend nije bitan, bitno je da je original u pitanju i da je naravno zadovoljen propisani kvalitet (standard) proizvodjača. Voziš auto vredan šta znam, 15 soma, tako da... Castrol, Valvoline i Motul znam da imaju ovlaštene dilere i da se preko njih može doći do 100% originalnog ulja. Za ostale brendove ne znam, verovatno imaju ali nisam imao prilike da "radim" sa njima. Znači samo nabavljaj ulje preko mreže ovlaštenih dilera ova tri brenda i mirna Bačka. Ima tu još more brendova i kojekakvih dobavljača, dilera i (pre)prodavaca, ali pored ovih proverenih brendova i ne treba puno experimentisati sa strane...
    http://www.bmw.tv

Comment

• mishio
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2007
      • 1204

ma kojih 15soma, ovo je prva generacija, 1998god, ali auto je bukvalno nov jer smo drugi vlasnici, uzet od prvog, tj. kupljen u srbiji.
      Vlasnik pre je sipao neko americko ulje koje ima duzi interval zamene, sto mi se nikako nije svidelo ali auto je malo presao bio kod njega tako da je ok

znachi full sintetika, mada gde da nadjem tu gradaciju, ja sintetiku u dzipa sipak 5w/40 a c klasu ono rally formula valjda 5w/50 ili kako vec. Mislio sam mobil da uzmem, mada i sa elfom sam zadovoljan minimalna potrosnja, nista ne dosipam izmedju servisa

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Ček' sad malo...

Ja sam komentarisao auto sa avatara. Ovo je ako se ne varam druga generacija (W203)? A i u garaži ti piše "2003 C Class". Otkud sad 1998. godište?

LM nije ni bitno... Evo sad gledam u "citab" , i kaže isto, 0W30 ili 5W30. Jedino je to bitno, da ne ispadne na kraju medvedja usluga sa moje strane

PoJenta je samo guraj provereni original ove dve gradacije (eventualno može i 5W40 ali što mora komplikovano kad može prosto ) i to je to.

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

hyundai coupe rd1 2.0 16v
          fabrika kaze (za moderate climate) :
          10W-40 , API/ACEA SJ/2A-96

Nekome ocigledno nije danas dan ...
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

hehe ma jok over, vidi naziv teme hyundai coupe

a mecka jeste w203, i ide mobil formula rally u nju 5w/50

mene za coupea zanima, zato gledam kako da auto star 10god ima istu gradaciju kao c klasa stara 4god

@deki, a jel znas sta preporucuje proizvodjac ? koju marku

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Šta reći, sad si me "izvozao" i u Coupeu i u Meci...

Ništa onda, odoh da se bacim u Ibar...

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

hehe kralj si ih dobro je i da ti pogresis nekad, glupo je sve da znas

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Originally posted by overspeed
                  ...
                  Brend nije bitan, bitno je da je original u pitanju i da je naravno zadovoljen propisani kvalitet (standard) proizvodjača. ...
                  Listajuci forum, naucih da je najmanje vazno koje je ulje sipano 1. put kad auto sishao sa trake, zbog toga sto je tog trenutka to zavisilo od ugovora i dogovora kapitalista koji poseduju fabrike automobila i ulja. Vaznije je ovo sto je @overspeed napisao.
                  Dakle bilo koji original , a da na pakovanju pise ono od pre 2 posta.
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

@ mishio: Ma nije to pitanje znanja i neznanja, nego koncentracije. Buljim u monitor manje-više ceo dan, sa odredjenim prekidima. Trenutno sam na dva bloga, ovom forumu, i uporedo "listam" po nekim torentima jer tražim neku ziku... I onda ne pogledaš lepo podnapis teme nego pogledaš u sliku i tako... A Ibar 'ladan...

Sorry, drugi put ću pažljivije da čitam.

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

hehe ma vadi se sad

pa da ostanem na elfu, ili da predjam na mobil ?

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Nije bitan brand, opet kažem, bitno je da je original i da zadovoljava standarde proizvodjača automobila za konkretan model (motor). Sipaj za koji si siguran da je originalan

A što se gradacije tiče piše da je standardno 10W40 ili 0W30 i alternative za motore proizvedene pre 30. nedelje '98 gradacije 10W30, 20W40, 20W50, odnosno za one proizvedene nakon 30. nedelje '98 godine gradacije 10W40 i 15 W40. Otprilike može sve

Drž' se ti ovih standardno propisanih gradacija, samo da je original i teraj...

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

skapirao znachi kompromis neki je 10w/40 da se nadjemo tu negde

aj da te maltretiram malo, pogledaj sta kazu za hyundai santa fe 2.0 crdi 4x4 125ks verzija

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

Re: Preporuka ulja

Evo posle duzeg perioda da opet u ovoj temi postavim koje pitanje. Naime posto su mi i u hyundai beograd ovl. servisu preporucili ipak 10w40, i oni sipaju shell, pa sam i ja sipao shell, kupio sam u tempu tako da je original, i stvarno sam zadovoljan sem sto sam posle procitao da shell ima neku active cleaning formulu i da brze potamni i da se malo vise trosi, na elfu mi potrosnja nije postojala, a na shellu na 10tkm je ravno 1litar potrosio, sto i nije mnogo jer je dosta po gradu i malo ostrije voznje, e sad treba da radim servis pa gledam sta cu, znam da pitanja nisu popularna koji brend ulja koliko gradacija i da je ipak original, ali ne znam da li da predjem na mobil/castrol ili je ovo ok sto shell ipak malo trosi, za razliku od ranije kada sam sipao elf gde od zamene ulja do zamene nisam ni dosipao, razlike u ceni malte ne da ne postoje tako da to faktor nije samo eto sta mislite o ovome

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

Re: Preporuka ulja

upakovali smo nekoliko korisnih tema o uljima na jedno mesto, pa ti preporucujem da malo prelistas temu i ako budes i dalje imao nekih nedomica da pitanje postavis tamo.

viewtopic.php?f=7&t=18890

hvala na razumevanju.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X