antifriz

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Ja ti kazem, ja probao praskove svi su zakrpili hladnjake.
    Koliko da sipas ne ide od kolicine tecnosti koja ti staje u motor vec sipas lagano po malo na potpuno zagrejan motor dok ne prestane curenje.

Znaci ne roknes 2 praska vec mozda samo par grama bude dovoljno da zapusi postojecu rupu.

Mozes i tecnost kako ti volja.

Cene su od 200-400din
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Chila
      CBC Senator XXL
      • 18.07.2008
      • 401
      • Kos. Mitrovica

Prasak zakrpi rupe,ali i ostaje u sistemu i kruzi,prlja rashladnu tecnost,a i mogucnosti da negde zatvori i nesto sto ne bi trebalo su vece!
      Tecnosti koje u sebi sdrze ukljucke,zrnca i ... izgledaju kao kasasti sok su u stvari mesavine antifriza i tih praskova.I kod jednih i kod drugih sistem je isti,ti ukljucci,zrnca i ... se u dodiru sa vodom pretvataju u neku smesu nalik testu i kada prodju kroz otvor suse se i zaptivaju,a ostatak ostaje u sistemu!
      Druge tecnosti koje su da tako kazam bistre i ne podsecaju na kasasti sok ne ostavljaju mogucnost zapusavanja rashladnog sistema jer nemaju nikakav talog ali imaju neku hemikaliju koja se pri izlasku iz otvora i u dodiru sa vazduhom zgusnjava i tako zatvara isti! Ta hemikalija ne nagriza nista i posle pola sata se razgradjuje u rashladnooj tecnosti!
      Ovo se konkretno odnosi na Valvoline-ov Radiator Stop Leak,bilo ga je u metrou oko 600-700 RSD!
      Koristio sam ga vise puta i preporucujem ga!
      Samo vas gledam ...

Comment

• charjek
        CBC Veteran
        • 20.09.2008
        • 191
        • Sremska Mitrovica
        • Jugo

charjek

I jedno i drugo je dobro ako odradi posao!!! Sad vec svasta pitas, kao da ces potrositi 1000 evra na to,prelomi SAM!!

pa nije bitna cena bitno je da ne za****m nesto!!!
        Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

• Chila
          CBC Senator XXL
          • 18.07.2008
          • 401
          • Kos. Mitrovica

Valvoline-ov Radiator Stop Leak!
          Samo vas gledam ...

Comment

• Daka
            CBC Senator
            • 15.06.2005
            • 277
            • Subotica

Re: charjek

Originally posted by charjek
            I jedno i drugo je dobro ako odradi posao!!! Sad vec svasta pitas, kao da ces potrositi 1000 evra na to,prelomi SAM!!

pa nije bitna cena bitno je da ne za****m nesto!!!
            Eto ja stavljam prasak 6 godina(110000km presao)i nisam nista zajebo,inace prasak deluje do momenta zamene antifriza (rupa se odcepi),pa moras ponoviti radnju(sipati prasak) prilikom svake zamene antifriza.To je moje PROVERENO iskustvo!!! I ajde vise da cujemo sta si uradio,analiziras pola godine jedno sredstvo za krpljenje

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Sto pozurujes coveka, curi tek 2 nedelje, a u sistemu ima 13l antifriza . Prema tome moze da curi otprilike do proleca, dok ne iscuri sve.

U vezi iskustva sa praskovima, ja sam upotrebio jedan pre oko 6 meseci, a skoro sam ispustio sve (izduvao kompresorom), oprao opet sve cesmovacom, zatim sipao antifriz i opet nista ne curi.

U uputstvu pise da se posle sipanja praska ostavi motor da radi dok ne postigne radnu temp. , ali nemojte da se zeznete kao ja , pa da ostavite auto da radi celo radno vreme (oko 8 sati) umesto 10 min
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Daka
                CBC Senator
                • 15.06.2005
                • 277
                • Subotica

JA sam se pridrzavao uputstva.Koliko se secam ,otvori se cep od posude hladnjaka,upali motor,saceka da motor dostigne radnu temperaturu(ko ne zna, cekas ventilator da upali,ako nemas cager) i sipas prasak.Kad je prasak sipan,po uputstvu treba sacekati oko 20-tak minuta da iskruzi sistemomm za hladjenjje i gotovo.Inace pun efekat se oseti nakon predjenih 100-tinak kilometara voznje!!
                I ja zavrsavam sa ovom temom ovim postom jer cu postati ko SHteta junior

Comment

• charjek
                  CBC Veteran
                  • 20.09.2008
                  • 191
                  • Sremska Mitrovica
                  • Jugo

charjek

sipao sam prasak i stalo je curenje.medjutim kad je ono (24.11.)bilo -8 stepeni tada sam opet video kapljice,ali samo kad je bio taj velik minus!!!da li je pametno da naspem jos jedan prasak? hoce li imati kakvo dejstvo ili da se zadovoljim sa tim malim kapljanjem????
                  Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

Working...
                  X