Problem sa radnom temperaturom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • broj 123
    CBC Senator
    • 29.08.2008
    • 221
    • srbija

Problem sa radnom temperaturom

malo sam dosadnan ali kako je pocelo ovo ladno vreme meni auto nedize tempetaruru na skali,a grejanje imam!!!
    pa me zanima dali moze da laze skala na instrument tabli za merenje temperature?
    inace vozlim kadeta

Izmenjen naslov teme

Poruku izmenio: M-power

Poruku izmenio: M-power
  • BARTONE
    CBC Senator XXL
    • 25.09.2006
    • 398
    • Bor

koliko znam ta skala na kadetu ume da bude malo "lenja",pa posle davanja kontakta prodje malo vremena da bi pokazala pravo stanje
    probaj sledece:-na glavi motora sa leve strane kaburatora nalazi se davac,skini zicu sa njega i spoji sa masom
    -ukljuci kontakt i prati kazaljku,trebala bi da pokaze da je motor pregrejan
    ako se nista ne desava kvar je negde u instalaciji ili samom pokazivacu na tabli
    kad kazes
    ne dize temperaturu na skali
    -to znaci da kazaljka uopste ne reaguje,ili pokazuje vrlo malu teperaturu?

Comment

• broj 123
      CBC Senator
      • 29.08.2008
      • 221
      • srbija

znas kako nekad podogne temperaturu a nekad se samo malo pomei znam ja da je to kod kadeta tromo ali do sada lepo radila!!!

ako kazajka pokazeu u crveno,to znaci?
      i koliko brzo ona treba da se popne u crveno od prilike odam ili polako?

Comment

• ciklon
        CBC Senator XXL
        • 11.08.2008
        • 362
        • Beograd

Ne daj Boze da ti se popne u crveno! To znaci da treba da pogledas prvo u levi dzep pa u desni pa u zadnje... da vidis koliko para imas kad posetis servis zbog "kuvanja" motora!

Kakav ti je termostat? Kada se zaglavi u otvorenom polozaju kad auto radi u mestu dize temperaturu a kada si u voznji obara...
        ponika marke ROG :-)

Comment

• broj 123
          CBC Senator
          • 29.08.2008
          • 221
          • srbija

pkad stoji u mesto i po gradu stoji na radnu temperaturu a van grada pada temperatura!!
          a sada ni u grad ni vani ne pokazuje temperaturuu

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Cekaj. Da li pokazivac radi. Da li po gradu i kada je auto u mestu kazaljka se podigne na radnu temperaturu?
            A kad krenes pada u ladno. Zameni termostat.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• broj 123
              CBC Senator
              • 29.08.2008
              • 221
              • srbija

pa ovako juce sam bas testirao dali mi radi ventilator za hladnjak!!!

auto radio u mesto i temperatura se popela na pola i ventilator upalio,ugasio sam auto jedno sat ipo vremena upalio ga ponovo i krenuo temperatura se popela na 1/4 od pola sskale i tu stajala kad sam se vraca posle (8 sati kojih auto nije radio) temperatura je bila od te temperature kojom sam vozio do grada ( 1/4 od pola sskale) na 1/4 tj bas u minimum.

Comment

• ciklon
                CBC Senator XXL
                • 11.08.2008
                • 362
                • Beograd

Termostat... To bar nije skupo pa menjaj sto pre!
                ponika marke ROG :-)

Comment

• broj 123
                  CBC Senator
                  • 29.08.2008
                  • 221
                  • srbija

ovako termostat je zamenjen stavljen nov!!!pa cemo sada da vidmo dali ce da dize temperaturu jeste da je vreme lepo sada ali sacekacemo malo hladnije!!!

ali sam primeti da kad sam upalio auto posle zamene i radio u mesto da vidmo dali otvara da kad je otvorio i ventilator za hladjenje ukljucio skazajka na instrument tabli nije bila na pola nego ispod polovine!!!
                  dali je mogu ce da krade skal i jer moze to da se resi?

Comment

Working...
                  X