Kočnice škripe, a točkovi ne blokiraju!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uča
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 168
    • Kruševac

Kočnice škripe, a točkovi ne blokiraju!

Ppoštovani ljubitelji automobila,
    interesujeme vaše mišljenje o sledećoj problematici. Naime, na kadetu suzi prednji točkovi škripuckaju, što me jako iritira. To se dogadja isključivo kada se pređe 3 - 4km po gradu. Dok je hladan, ne čuje se ništa. Šta bi mogao biti uzrok takvoj škripi? Unapred se zahvaljujem na savetima.
    Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
  • xxx1
    CBC Član
    • 17.12.2007
    • 93
    • Batajnica

pa moguce da su plocice, istrosile se i to ti je. Verovatno se u pocetku ne cuje, dok se sistem malo ne razradi, u stvari zagreje, pa se onda sve to malo rasiri i onda dolazi do skripanja. Nije ti valjda problem da skines tocak, pa ako treba i kljesta pa da vidis u cemu je problem. Nije to neka nauka, taj sistem je izmisljen pre 20 i vise godina, tako da samo se malo potrudi i to je to.
    Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole

Comment

• Chila
      CBC Senator XXL
      • 18.07.2008
      • 401
      • Kos. Mitrovica

Savetovao bih da to uradis sto pre da ne dodje metal na metal,e onda moze da blokira!
      Samo vas gledam ...

Comment

• banebmw
        CBC Član
        • 18.10.2008
        • 12
        • Beograd

Da li se shkripa cuje samo kada se koci ili nevezano od toga ?
        Ako je pri kocenju onda su tu verovatno plocice.
        Verovatno je kvalitet plocica tu presudan. Posle 3-4 km se sve fino zagreje, kao shto su vec gore i rekli, pa onda ako su loshije plocice, frikcioni deo plocice je tvrdji, te kontakt dve tvrdje povrshine mozda prozrokuje skripu.
        Moj predlog je da proverish istroshenost plocica i mozda i njihovu zamenu, jer ako su plocice loshije, neko to kaze da su se okalile, postale tvrdje, onda ce brze doci do istroshenja diskova.
        Postoji mogucnost da udju cestice peska izmedju plocice i diska, ali to vec nije shkripa, vec neki malo dublji zvuk, a i to se moze desiti samo ponekad, a ne po nekom pravilu.
        Ako nije pro kocenju, onda moze biti i da je lezaj na tocku, mada se oni cuju nevezano od zagrejanosti...

Comment

• Uča
          CBC Veteran
          • 24.01.2008
          • 168
          • Kruševac

Kočnice škripe

Škripanje se čuje ne samo kad se koči, već konstantno kad se auto zagreje, tj. pređe nekih 3 - 4km. Pločice nisu loše, ali nisu ni nešto posebno. Sa njima je pređeno ravno 20000km. Mislim da su u pitanju klizači na kleštima ili eventualno klip na kleštima. Danas je lep dan, a časovi mi traju do 11h, pa kad se vratim kući, skidam tošak i proveravam sve. To mi je najmanji problem, mada da budem iskren, nešto me po prvi put mrzi da radim oko kola. Javiću vam šta sam uradio. Pozdrav!

Comment

• Tihomirce
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2008
            • 443
            • Arandjelovac

Pogledaj i istrosenost diskova ,
            vremenom se napravi brk na ivicama i onda plocica pisti o taj brk ,
            kad budes skinuo tocak samo ce ti se kasti

Comment

• Uča
              CBC Veteran
              • 24.01.2008
              • 168
              • Kruševac

Popravljeno!

Danas sam popravio kočnice. U pitanju je bila prljavština na klizaču, tako da klešta nisu mogla pravilno da rade, zapravo izvršena je blokada. Skinuo sam klizač (klipče ), očistio, podmazao i sve savršeno funkcioniše. Uzrok tom probemu je taj što je zaštitna gumica na tom klizaču pukla, pa je voda učinila svoje. Sreća što je izgleda to novijeg datuma, pa klipčić nije stigao da korodira. Gumicu nisam mogao da nađem ali mi je prijatelj koi drži servis za popravku kočnica obećao da će stići tokom naredne nedelje i odmah je menjam. Pozdrav svima i HVALA na savetima.

Comment

Working...
              X