Zvuk klokotanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Big
    CBC Član
    • 14.08.2008
    • 27
    • bg

Zvuk klokotanja

Sve je normalno do neke brzine kad dodjem do cetvrte i pete. Npr. pri brzini od 100, ukoliko lagano drzim papucicu gasa nista se ne cuje, medjutim cim pokusam da povecam brzinu i malo jace pritisnem papucicu gasa pocinje da se cuje neko klokotanje koje se malo vibracijom i prenosi na papucicu gasa sto znaci da kad i pojacam muziku mogu da osetim da klokoce

da li bi neko mogao da zna sta bi ovo moglo biti ili je imao isti problem?
  • Chila
    CBC Senator XXL
    • 18.07.2008
    • 401
    • Kos. Mitrovica

Odakle moslis da dopire to klokotanje,jel mozes da odredis? Kako se auto ponasa kad se to desava? Jel to prestaje ako predjes neku odredjenu brzinu ili sta?
    Ne vidoh ili nisi napisao o kom je autu rec?!?!?
    Samo vas gledam ...

Comment

• Big
      CBC Član
      • 14.08.2008
      • 27
      • bg

Auto je Kia Shuma.
      zvuk dolazi iz motora, sad tesko je reci tacno odakle ali ja mislim da je vise u delu kod suvozaca (desna strana kola). preciznije bi bilo puko nagadjanje.
      Ne postoji neka granica za brzinu, znaci moze da se cuje i pri 70 i pri 110, ali je najociglednije kad sam u petoj na autoputu i naglije pritiskam papucicu gasa.
      Ne postoje nikakve promene u ponasanju kola u trenutku kad se zvuk cuje, niti opada przina, niti sad nesto slabije vuce, znaci potpuno normalno stim sto se zvuk javlja.

Comment

• djolers4
        CBC Veteran
        • 05.11.2007
        • 124
        • Vrcin

re:

Meni se isto desava na pezo-ovom motoru 1.1i.kod mene se u u pitanju ventili,kazu zbog loseg goriva to hoce da se desava ali niko ne kaze koliko je stetno.

P.S meni se to desava u 3,4 i 5-oj brzini kada se naglo doda gas
        Nije covijek ono sto misli, vec ono sto cini

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

i meni se cili da se cuju ventili. Zbog cega ne znam. Posto si rekao da je nebitna brzina, da li se to desava kada das gas pri nizim obrtajima? Meni se to desavalo na predhodnom benzincu...
          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Chila
            CBC Senator XXL
            • 18.07.2008
            • 401
            • Kos. Mitrovica

Ne znam, ventili bi se culi uvek, i na leru,ali ako je samo pri dodavanju gasa moze da bude da se broj obrtaja naglo poveca i da ventili nisu dovoljno podmazani i onda zvece,ali to je problem sa pumpom ili sistemom za podmazivanje!
            Samo vas gledam ...

Comment

• CannoN
              CBC Senator XXL
              • 15.09.2007
              • 485
              • Beograd

Znam da je deo pug-ovih XU motora i neki TU imali bag posle izvesne kilometraze jer su dobijali mikroluft u bolcni (osovina koja spaja klip sa klipnjacom).

To se spolja cuje ko izvesno kliktanje ali ne kroz sve rezime rada - na performanse nema uticaja niti skracuje vek motoru.

Ne kazem da je to slucaj kod vas - svasta moze da bude u pitanju..

Comment

• Big
                CBC Član
                • 14.08.2008
                • 27
                • bg

Pa sad ne znam koliko je do kvaliteta goriva posto se isti zvuk cije i na benzinu i na gasu.

Comment

• amir
                  CBC Član
                  • 07.11.2008
                  • 88
                  • Sarajevo

Originally posted by Big
                  Pa sad ne znam koliko je do kvaliteta goriva posto se isti zvuk cije i na benzinu i na gasu.
                  Jarane pusti gorivo, gorivo je konstanata -loše, nego provjeri desni oslonac motora, zna često otpustiti pogotovo kada se mjenja ili on ili zupčasti remen. Nemoj da te zavara fin izgled nego ga dobro provjeri! Pored desnog nosača provjeri i balansni protuteg na desnoj poluosvini obično je jedno od to dvoje i sretno testiranje !

poozzzz

Comment

• Big
                    CBC Član
                    • 14.08.2008
                    • 27
                    • bg

To jedino da idem opet da proveravam, jer sam to vec doduse ranije proveravao nevezano za ovaj problem.
                    To da odem da mi opet centriraju trap pa da ih zamolim da mi detaljnije prgledaju i nosace motora i stanglu....

Comment

Working...
                    X