To ces jako tesko naci,raspitivao sam se ja kad je moj riknuo i izgleda da to malo ko radi,ili novi sto je jako skupo resenje ili uradis kao ja, premostis direktno i nema skoro nikakve razlike....
^
Zanimljivo resenje - mislim da se premosti direktno. Neki automobili i nemaju taj famozni peti cilindar, a i na mnogima koji ga imaju on je posle vise godina verovatno i izvor slabijeg kocenja na zadnjim diskovima...
Jel se ne desava da zadnji blokiraju usled naglog kocenja?
Peti kocioni regulise pritisak ulja koji dobijaju zadnji diskovi. Kada se auto usled kocenja "pobode", polugica usled naginjanja automobila bude pritisnuta i ona smanji pritisak koji stize do diskova i time sprecava da dodje do blokiranja tockova.
Od starosti je sve zaribalo i zadnji diskovi su mi korodirali jer plocice jako slabo nalezu ili gotovo nikako. Cak i van asvalta pri najacem kocenju ne mogu da blokiraju.
matrix kako je pri jacim kocenjima? Jel ti se UOPSTE desavalo da zadnji blokiraju i da te zanesu ili slicno?
Jedina razlika o udnosu na merenja koja sam imao na valjcima kad sam imao cilindar i sad bez njega je sto zadnji desni tocak hvata sekund pre levog,sila je odlicna,a inace pri naglom kocenju mi zadnji tockovi nikad ne blokiraju (sem na ledu naravno)
Peti cilindar odredjuje silu kočenja zadnjih točkova u zavisnosti od opterećenja auta pozadi. Njegovim izbacivanjem nema više doziranja sile kočenja pa će zadnji točkovi kočiti uvek maksimalno što nije dobro i opasno je. Ako niko ne sedi pozadi točkovi mogu blokirati, auto će poskakivati ili se zaneti. Svaki savet za njegovo ukljanjanje je direktno dovodjenje u opasnost toga koji uradi a i ostalih učesnika u saobraćaju.
Zato katanac.
Comment