problem sa paljenjem-toyota starlet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • the sister
    CBC Početnik
    • 30.12.2008
    • 2

problem sa paljenjem-toyota starlet

imamo toyotu starlet, benzinac, 55 kw, 1300 cca, 1992. godiste, od nedavno imamo problem sa paljenjem auta...kada ostane duze napolju tj kada se ohladi nekih dva sata nakon voznje moze da se upali, a npr ako se vozim negdje i ostavim auto na parkingu 15 min ne mogu da ga upalim, tek nakon dva tri sata kad se ohladi pali ponovo.
    ne gasi se u toku voznje, znaci samo nece da upali odmah nakon koristenja, nego tek nakon nekih dva sata...
    ako iko ima ideju o cemu se radi ili neki savjet, neki site o tim kvarovima bilo bi super

inace ako bude trebalo jos dodatnih informacija javite...hvala unaprijed
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: problem sa paljenjem-toyota starlet

Koja su vasa znanja iz automehanike ?
    Majstor bi brzo utvrdio da li je do goriva ili varnice, pa da se servisira tj cisti karburator, ili da se menja komutator. E, sad ako imate mogucnosti da probate negde novi (tj. drugi, ispravan),komutator, ali i za to treba dosta znanja ...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• the sister
      CBC Početnik
      • 30.12.2008
      • 2

pa ja se iskreno i ne razumijem posebno u automobile i tako te stvari, jedino da pokusam da nadjem nekog boljeg majstora pa da proba to sto ste mi vi predlozili
      jedan majstor je pregledao auto i rekao je kako ne zna tacno u cemu je problem ?!, sada cu da trazim nekog drugog majstora
      nadam se iskreno da nije neki previse veliki kvar
      vama jos jednom hvala na odgovoru i naravno ako ima jos neko neki savjet dobro je dosao

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Simptomi koje ste opisali su tipični za loš komutator (elektronsko paljenje), na 2EE motorima, nešto
        je Denso (proizvođač) zeznuo tih godina, pa traje samo 15 do 18 godina, sram ih bilo.
        Oni iz 80-ih traju i danas, eee tad je bio kvalitet, prodao sam jednu 2000.-e iz 85-godine sa 350 000 km i još ide, ni komutator ni generalka nije rađena.
        Ako se dobro sećam,ovde je taj komutator, doduše u kopiji, koštao 50-ak eura, da znate da vas jako ne očešljaju tamo negdje.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

tako je, komutator je problem a neretko je negde i bobina

to treba majstor da proveri kako ne bi bilo "rekli mi na forumu sta da menjam"

komutator kosta 3300 dinara i uvek ga ima

pozdrav

Comment

Working...
          X