Fiat stilo 115KS Alternator failure

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • klokkende
    CBC Početnik
    • 02.06.2008
    • 2
    • Uzice

Fiat stilo 115KS Alternator failure

Poslednjih dana slabo sam vozio svoj auto, FIAT STILO JTD 115KS, vise sam koristio sluzbeni auto, i pocele su da mi se desavaju neke cudne stvari. Naime kada palim auto obrtomer kao da se zaglavi i 2-3 sekunde se cuje kao neko skripanje, grebanje iz instrument table, tako nekako, i onda posle toga pocne normalno da radi. Ponekad izbaci poruku ALTERNATOR FAILURE, ali ne uvek. Uporedo sa pojavom ovog problema na pocetku svega, jedan dan mi se desilo da je pocela da me zeza brava za paljenje, naime pri pokusaju paljenja brava nije uopste reagovala, tek iz recimo 4-5 pokusaja dolazilo je do verglanja i normalnog paljenja. Mislio sam da je crkla brava, pomirio se sa tim, i resio da vozim u servis i zamenim. Onda uzmem WD40 sprej naprskam bravu i ona sad radi sasvim normalno, bez ikakvog "preskakanja". I da, pre nekih 10-15 dana posle duzeg stajanja vani na otvorenom na minusnoj temperaturi, pri pokusaju startovanja, odnosno pri davanju kontakta, obrtomer je isao na samom kontaktu na nekih recimo 3000 obrtaja i odmah po paljenju pocinjao normalno da radi. Ja sam to tada pridavao mrazu i mozda slabom akumulatoru, jer kad duze stoji vani treba mu 1-2 puta vise da okrene da bi upalio. Sta bi moglo da bude u pitanju? Da li je u pitanju akumulator, alternator ili sta drugo? Hvala unapred
  • mikisxy
    CBC Senator
    • 25.09.2008
    • 238
    • beograd

Re: Alternator failure-FIAT STILO JTD

moze da bude akumulator ili neki los kontakt na instalaciji

Comment

• djape1977
      CBC Senator XXL
      • 08.03.2008
      • 401
      • bg
      • fiat 132 i lada 2103

vlaga iz vazduha se kondenzuje i smrzava i pravi kratke spojeve na osetljivoj elektronici. nista neobicno na -15*c.

Comment

• novak
        CBC Član
        • 29.06.2008
        • 23
        • Novi Beograd

Druze jel si otkrio sta je bilo u pitanju?
        Ja sad imam iste probleme, samo sto meni ni servo ne radi dok ne nestane alternator failure!

Comment

• klokkende
          CBC Početnik
          • 02.06.2008
          • 2
          • Uzice

Ne citiraj post iznad
          Svi problemi reseni zamenom akumulatora.

Comment

Working...
          X