niska temp. motora i grijanje kod ford mondea 94. 1.8td

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fordmondeo
    CBC Početnik
    • 30.12.2008
    • 9

niska temp. motora i grijanje kod ford mondea 94. 1.8td

pozdrav svima!
    vozim ford mondea 94.god. 1.8td i imao sam manji udes u kojem je oštećen hladnjak, lijevi far, hauba i malo je iskrivljena šina iza prednjeg spojlera. sve je to sređeno samo što sada ne radi grijanje ni na klimu ni obično (samo duva mlak vazduh koji je malo topliji jedino pri početku kretanja) i temperatura motora je niža od normalne i vrlo sporo je dostiže. Kako odem kod drugog majstora svi mi pričaju drugu priču. Šta da radim? Pomagajte!
    Hvala unaprijed!
  • MirkoDamnjanovic
    CBC Senator
    • 26.09.2008
    • 291
    • Srbija
    • Cetvorotockas

Re: niska temp. motora i grijanje kod ford mondea 94. 1.8td

Grejanje klime i grejanje od motora je potpuno odvojena stvar. Slabo grejanje od klime je zato sto je iscureo freon ( pukla cev usled udesa ili je ostecena pa curka - oko 50 evra punjenje )

A to sto se motor tesko greje je do termostata. Ili je pokvaren pa je non stop otvoren ili ga nemas. Nalazi se izmedju glave motora i hladnjaka. To moras da resis jer ti motor nema radnu temperaturu (nastace ostecenja) + non stop je pod sauhom sto nikako nije zdravo a i povecava potrosnju. Nov termostat je oko 500-1000 din (odprilike)

Comment

• fordmondeo
      CBC Početnik
      • 30.12.2008
      • 9

Hvala Mirko na brzom odgovoru!
      Juče je već počelo da mi radi grijanje bolje i temperatura je bila normalnija, jutros je isto bilo. Da li je moguće da je sistem bio ozračen pa mu je trebalo malo vremena da izbaci vazduh iz sebe?
      Ovo za klimu je tačno, to ću odraditi ovih dana.
      Pozdrav!

Comment

• MirkoDamnjanovic
        CBC Senator
        • 26.09.2008
        • 291
        • Srbija
        • Cetvorotockas

Juce je bilo malo blize nuli pa je moguce da je uspeo donekle da zagreje (zavisi i u kojim si uslovima vozio (grad/otvoreno)). Ne znam dal vazdusi cep moze tako nesto da napravi. Ja sam imao vazdusni cep ali zbog zapusavanja jedne cevcice.

Motor mora imati radnu temperaturu i to omogucava termostat oko 85-90 stepeni. Ako nije tako onda ne valja. A nema sta drugo da bude sem mozda pumpe za vodu. Ali prvo zameni termostat jer je jeftino. Ako trebe nova pumpa ... Za mercedesa 2001 e klasa 2.2 dizel je oko 80 evra original. Pricam ti cisto da znas parametre kakve takve.

Pozdrav

Comment

Working...
        X