SEAT AROSA 1.4 mpi 2002 Ler gas 600 o/m

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gardans
    CBC Član
    • 31.01.2009
    • 21
    • Novi Sad

SEAT AROSA 1.4 mpi 2002 Ler gas 600 o/m

SEAT AROSA 1.4 MPI 2002 G KOD MOTORA AKK.Posedujem auto 2 godine i kostantno radi na 600-640 o/m,kad je zagrejan a hladan krece sa 1000 o/m.Ne gasi se jedino ima veliku knedlu pri naglom davanju gasa.Dijagnostika kaze da je sve u redu,prali smo klapnu i protokomer, menjali svecice i senzor temperature,ciscenje dizni i uopste se nista ne menja.Dali je imao neko slican problem i dali se ler gas moze dizati aparatom za dijagnostiku.Inace u prospektu ovog auta pise da ler gas treba biti 900 + - 50 o/m i postoji neki alternativni 700 +- 50 o/m, sto skoro odgovara ovom mom, ali mi nije jasno zasto alternativni .
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: SEAT AROSA 1.4 mpi 2002 Ler gas 600 o/m

Ne znam odgovor ali bravo za naslov i postavljeno pitanje.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Tech
      CBC Senator XXL
      • 13.01.2008
      • 384
      • Novi Sad

Originally posted by gardans
      SEAT AROSA 1.4 MPI 2002 G KOD MOTORA AKK.Posedujem auto 2 godine i kostantno radi na 600-640 o/m,kad je zagrejan a hladan krece sa 1000 o/m.Ne gasi se jedino ima veliku knedlu pri naglom davanju gasa.Dijagnostika kaze da je sve u redu,prali smo klapnu i protokomer, menjali svecice i senzor temperature,ciscenje dizni i uopste se nista ne menja.Dali je imao neko slican problem i dali se ler gas moze dizati aparatom za dijagnostiku.Inace u prospektu ovog auta pise da ler gas treba biti 900 + - 50 o/m i postoji neki alternativni 700 +- 50 o/m, sto skoro odgovara ovom mom, ali mi nije jasno zasto alternativni .
      Na koji nacin znas da motor radi na 600-640 obrtaja?
      Koja vrsta dijagnostike i na koji nacin znas da je sve u redu,nema kodova gresaka?
      Kakvo je upravljanje leptirom na usisu,motorizovani(drive by wire system) ili sajla?
      Koliki je podpritisak na leru?
      Da li imas parametar "trazeni/ciljani obrataji na leru" radi usporedbe?
      LTFT i STFT na leru i u voznji?

Kako bi bilo da proveris da li je motor siromasan ili ne kad ima knedlu?
      Da li su proverene brizgaljke posle ciscenja(elektricno i protok)?
      Poznat je problem na 1.4 Seat motorima sa vecim protokom na jednoj brizgaljci.To ne mora znaciti da je i kod tebe slucaj,samo glasno razmisljam.

Comment

• mikisxy
        CBC Senator
        • 25.09.2008
        • 238
        • beograd

malo sam listao racunar trazeci podatke o tvom motoru pa ovo sam nasao AKK motor radjen je 99-01' 1390ccm 44kw ubrizgavanje motronic me 7.5.10 i ler je 700+-100 bez mogucnosti podesavanja.po ovim podatcima koje imam ler je ok.a postoje i drugi tipovi auta priblizne kubikaze sa knedlom.odgovor-drugi radni program racunara ili po srpski chipovanje

Comment

• gardans
          CBC Član
          • 31.01.2009
          • 21
          • Novi Sad

Zahvaljujem na odgovoru sad mi je jasno zasto nije hteo da prihvati vece vrednosti ler gasa.Znaci ti mislis da je to u redu i da ne pokusavam nista dalje. Recimi to cipovanje koliko to smeta autu sta time dobijam i koliko kosta.

Comment

• mikisxy
            CBC Senator
            • 25.09.2008
            • 238
            • beograd

chipovanje ti je nista drugo do promena parametara za rad motora.u zavisnosti od stepena cipovanja dobijas na snazi i obrtnom momentu, polemike oko smanjenja ili povecanja potrosnje jos traju.ako "normalno"vozis neces imati problema tipa trajnost motora.za verzije i cene oko cipovanja najbolje da se sam raspitas a verovatno postoji i neka tema na forumu.pozdrav

Comment

• majstorbob80
              CBC Veteran
              • 13.05.2008
              • 184
              • beograd
              • 735E32, 525E39 Mlook

Isti problem sam imao sa sluzbenom Fabiom 1,4 firma se otvorila ya chip i problem reshen.
              Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• gardans
                CBC Član
                • 31.01.2009
                • 21
                • Novi Sad

Kako se auto posle toga ponasao koliko ste platili i ko to radi

Comment

Working...
                X