SEAT AROSA 1.4 MPI 2002 G KOD MOTORA AKK.Posedujem auto 2 godine i kostantno radi na 600-640 o/m,kad je zagrejan a hladan krece sa 1000 o/m.Ne gasi se jedino ima veliku knedlu pri naglom davanju gasa.Dijagnostika kaze da je sve u redu,prali smo klapnu i protokomer, menjali svecice i senzor temperature,ciscenje dizni i uopste se nista ne menja.Dali je imao neko slican problem i dali se ler gas moze dizati aparatom za dijagnostiku.Inace u prospektu ovog auta pise da ler gas treba biti 900 + - 50 o/m i postoji neki alternativni 700 +- 50 o/m, sto skoro odgovara ovom mom, ali mi nije jasno zasto alternativni .
SEAT AROSA 1.4 mpi 2002 Ler gas 600 o/m
Collapse
X
-
Re: SEAT AROSA 1.4 mpi 2002 Ler gas 600 o/m
Ne znam odgovor ali bravo za naslov i postavljeno pitanje.
-
-
Originally posted by gardansSEAT AROSA 1.4 MPI 2002 G KOD MOTORA AKK.Posedujem auto 2 godine i kostantno radi na 600-640 o/m,kad je zagrejan a hladan krece sa 1000 o/m.Ne gasi se jedino ima veliku knedlu pri naglom davanju gasa.Dijagnostika kaze da je sve u redu,prali smo klapnu i protokomer, menjali svecice i senzor temperature,ciscenje dizni i uopste se nista ne menja.Dali je imao neko slican problem i dali se ler gas moze dizati aparatom za dijagnostiku.Inace u prospektu ovog auta pise da ler gas treba biti 900 + - 50 o/m i postoji neki alternativni 700 +- 50 o/m, sto skoro odgovara ovom mom, ali mi nije jasno zasto alternativni .
Koja vrsta dijagnostike i na koji nacin znas da je sve u redu,nema kodova gresaka?
Kakvo je upravljanje leptirom na usisu,motorizovani(drive by wire system) ili sajla?
Koliki je podpritisak na leru?
Da li imas parametar "trazeni/ciljani obrataji na leru" radi usporedbe?
LTFT i STFT na leru i u voznji?
Kako bi bilo da proveris da li je motor siromasan ili ne kad ima knedlu?
Da li su proverene brizgaljke posle ciscenja(elektricno i protok)?
Poznat je problem na 1.4 Seat motorima sa vecim protokom na jednoj brizgaljci.To ne mora znaciti da je i kod tebe slucaj,samo glasno razmisljam.
Comment
-
-
malo sam listao racunar trazeci podatke o tvom motoru pa ovo sam nasao AKK motor radjen je 99-01' 1390ccm 44kw ubrizgavanje motronic me 7.5.10 i ler je 700+-100 bez mogucnosti podesavanja.po ovim podatcima koje imam ler je ok.a postoje i drugi tipovi auta priblizne kubikaze sa knedlom.odgovor-drugi radni program racunara ili po srpski chipovanje
Comment
-
-
Zahvaljujem na odgovoru sad mi je jasno zasto nije hteo da prihvati vece vrednosti ler gasa.Znaci ti mislis da je to u redu i da ne pokusavam nista dalje. Recimi to cipovanje koliko to smeta autu sta time dobijam i koliko kosta.
Comment
-
-
chipovanje ti je nista drugo do promena parametara za rad motora.u zavisnosti od stepena cipovanja dobijas na snazi i obrtnom momentu, polemike oko smanjenja ili povecanja potrosnje jos traju.ako "normalno"vozis neces imati problema tipa trajnost motora.za verzije i cene oko cipovanja najbolje da se sam raspitas a verovatno postoji i neka tema na forumu.pozdrav
Comment
-
Comment