problem sa ler gasom na ford orionu 1,6 1989.god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Crki
    CBC Član
    • 26.07.2008
    • 71
    • Požarevac
    • ford fokus

problem sa ler gasom na ford orionu 1,6 1989.god

Poštovani ( al sam zvaničan ) imam problem sa ler gasom na ford orionu 1600 cm3 benzinac,1989. god.dvogrli karburator,ugrađen plin.
    Problem je u sledećem:kada je na benzinu na leru se gasi,pre ovog radio je standardno na 900 obrtaja.Prima normalno gas,visoke obrtaje,a kada sklonim nogu sa gasa istog trena se ugasi,na plinu normalno radi.
    Jedan majstor(na žalost jedan ‚‚majstor "napravio mi je na citroenu štetu od oko 1000 maraka)mi je rekao da je u pitanju elektronska ler dizna,tražio sam da kupim ali nisam našao.
    Reče da mogu da otkinem pipak,otkačim žicu i normalno vozim.
    Uradio sam tako i sada kada je motor hladan,ako turiram i sklonim nogu sa gasa auto se ugasi,ako polako smanjujem gas auto se ne gasi,a kada se ugreje normalno radi,na benzinu,na plinu normalno radi.
    Sumnjam na zaprljan karburator.
    Nemam volju a i novca da se kovači uče na mom autu.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: problem sa ler gasom na ford orionu 1,6 1989.god

Ovde kod nas je čišćenje karburatora i podešavanje istog bilo oko 20 evrića, tako da bolje neki preporučeni karburator servis nego taj nepouzdani majstor. To mu dođe ko redovna taksa na plinske aute, bar jednom godišnje da obiđeš karburator servis i odneseš im 20, 30 eura .
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• driveM
      CBC Član
      • 26.06.2008
      • 40
      • Novi Sad

Istina je da Ford stalno nesto izvodi sa elektronskom kontrolom ler gasa. Ja imam takvog iskustva sa nesto mladjim Fordovima - elektronska dizna "rikne" i posle toga imas dva izbora: da kupis novu, ili da je iskljucis (sto si ti uradio) i da ti se auto gasi ponekad.
      Ponavljam, ne znam da li je slicna konstrukcija kod Fordova iz sredine devedesetih i kraja osamdesetih - ako jeste onda ti ciscenje karburatora nece pomoci. Moj savet je da u servis bas za Forda (ne mora neki veliki ovlasceni, dovoljan je i majstor koji radi samo Fordove) i ako ima iole iskustva odmah ce ti reci kakva je situacija.

Comment

• Crki
        CBC Član
        • 26.07.2008
        • 71
        • Požarevac
        • ford fokus

Otići ću kod majstora da vidim šta kaže,nisam neki čistunac,ali ne volim budženja.

Comment

Working...
        X