potrosnja kadet 1,3 s

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Opel fan
    CBC Član
    • 08.02.2009
    • 17

potrosnja kadet 1,3 s

pre neko vreme sam zamenio motor na njemu i primetio sam da mi trosi jako puno preko 15 litara na 100 km koja je vama potrosnja??? meni se cini da je ovo puno stari motor mi je leti trosio oko 6 litara
  • pistre
    CBC Senator
    • 19.02.2008
    • 234
    • bg, vozdovac

Re: potrosnja kadet 1,3 s

meni je isti motor sa gazenjem po gradu trosio 11 l benzina i 14 plina a kad sam isao na more trosio je tacno 8.5 na otvorenom dok je caletu trosio tacno 7, pa idi da ti srede karburator i proveri sve spojeve od rezervoara pa do karburatora da ne curi negde gorivo

Comment

• Mare_Bg
      CBC Senator
      • 14.12.2007
      • 202
      • Beograd

Meni je pre 9 meseci potrošnja bila oko 15l benzina. Čišćenje karburatora je spustilo na 10l, normalno po gradu. Na magistralnim putevima pri prosečnoj brzini od oko 80Km/h je trošio ravno 5l.
      Što se tiče plina ista mi je potrošnja, kao i benzina. Oko 10l po gradu, a kombinacija autoput - magistralni put oko 7l.

Comment

• Opel fan
        CBC Član
        • 08.02.2009
        • 17

evo karburator smo oprali, izduvali ali imam problem prima previse goriva a nikako da ga nastelujem.. i nece da radi sam nego samo pod gasom..ler gas sam odvrnuo do kraj tako da to nije...
        hitno mi je ako ima neko da zna da pomogne neka napise kako da se uradi ili sta je u pitanju... pozz

Comment

• pistre
          CBC Senator
          • 19.02.2008
          • 234
          • bg, vozdovac

crkla ti je sonda automatskog sauha koja kosta 4000 din nova i tesko se nalazi ! Zato ti i trosi mnogo i ne radi na leru ravnomerno a dok je hladan uopste ne radi na leru. Moj savet ti je da to zamenis i stavis polusintetiku 10w-40 zbog ovog vremena ili seleniu gold, to ti je proveren recept za zimu kod 1.3s. Ja ti kazem jer sam i ja imao takve muke i posle ovoga sam se preporodio i palio je na pola kljuca zimi i nije imalo sanse da se ugasi u leru a kamoli da trese dok je hladan. Seleniu uzmi preko m-a jer je daje za 400 din 1l a u tvoj motor staje tacno 3l sa filterom, i obavezno kupi engine clean i sipaj pre zamene ulja jer prelazis na polusintetiku sa mineralnog, to sredstvo treba da radi 15min u leru pre ispustanja ulja, obavezno novi filter vazduha, goriva i ulja. ovo ti je provereno, a sondu autom. sauha trazi za pirburgov karb. i to u svim opelovim, vw i audijevim radnjama jer se u njih isto ugradjivao. I naravno nasteluj karbov ler gas na 700-800 rpm jer to nema veze sa ovim

Comment

• Opel fan
            CBC Član
            • 08.02.2009
            • 17

hvala na odgovoru ali uspeo sam da ga nastelujem i sad super radi skoro da mi se motor i necuje a i dobro vuce.. videcemo sta ce ubuduce biti sa potrosnjom..pozz

Comment

Working...
            X