Senzor pritiska u gumi....Pezo 407

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E_K_V
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 220
    • Podgorica

Senzor pritiska u gumi....Pezo 407

Pozdrav svima,

na pezo-u 407 prosle nedelje sam promijeni sve 4 gume, od tada imam i problem...predjnji desni senzor stalno prijavljuje da je guma probijena, provjeravao sam pritisak, opet isao tamo gdje je servis odradjen, oni provjeravali sve i utvrdili da senzor nije ostecen itd itd...sve ponovo namontirano ali kompjuter i dalje prijavljuje probijenu prednju desnu gumu...
    da li neko mozda zna sta moze biti problem??? ovi u ovlascenom servisu kad sam bio nisu htjeli da prekinu pauzu, pa mi rekli da cekam sat vremena...
    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Senzor pritiska u gumi....Pezo 407

kakvi kraljevi... ne prekidaju pauzu

Comment

• sakagrozni
      CBC Početnik
      • 29.06.2009
      • 1
      • tuzla

Pozdrav svim ljubitelja automobilizma.

Na svakoj felgi (felni) sa unutarnje strane je prilijepljen po jedan digitalni manometar sa minijaturnim odasiljačem, koji se napaja dugotrajnom baterijom. Centralna jedinica prikuplja konstantno podatke o pritisku na svakoj gumi i reaguje ako pritisak padne ispod propisanog.

Moguće je da vulkanizeri zbog neznanja ( ne primjete čip) fino očetkaju isti i bace u smeće. Tada sistem pokazuje "praznu gumu".

Onaj ko hoće da se detaljnije upozna sa sistemom neka posjeti: http://www.sensorland.com/HowPage040.html

Comment

• xenoks
        CBC Član
        • 12.12.2008
        • 40
        • Krusevac

To je cesti problem, koji se desava i na lagunama, cim se zamene fabricke gume. Ali ne toliko zbog guma, nego zbog toga sto to neko ne uradi strucno pa osteti senzor.
        Nemam potpis zbog pr***la

Comment

• danijel84yu
          CBC Početnik
          • 07.12.2009
          • 1
          • italija

ok narode oko toga a sta se desava ja bih sad stavio zimske gume i to sa drugim felnama tj bez senzora, sta se desava tad ?
          hoce li biti problema ako board ne detektuje senzore?

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

ako ti je stalo do borda, stavi gume u gepek

Comment

• Marko_G
              CBC Član
              • 25.10.2008
              • 44

Meni zaledila kapica na ventilu od gume i pukao čitav ventil!
              Kaže mi vulkanizer da idem u ovlašćeni servis da oni to zamjene, da treba i da se čipuje posle sve to, sad zvao
              u ovlašćeni servis oni kažu 100EUR popravka...

Jel ima to neko da radi jeftinije ljudi?? (prednost Kragujevac i okolina...)

Comment

• midho63
                CBC Početnik
                • 12.02.2011
                • 1
                • lyon, France

Namontirao zimske gume sa novim felgama i nesumnjajuci ni u sto zaputim se na put. U voznji mi signalizira na vecoj brzini da pritisak u gumama nije pod kontrolom na sve 4 gume. Kada vratim originalne felge sa senzorima moci cu se uvjeriti u ovo od sakagrozni da su u pitanju senzori.

Comment

Working...
                X