problem sa kocnicama na OPEL KADETT Suza 13,LS 86 god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukaus
    CBC Početnik
    • 21.02.2009
    • 8
    • Novi Beograd

problem sa kocnicama na OPEL KADETT Suza 13,LS 86 god

Dobrovece!
    Ja sam novi clan, DJUKAUS (citaj Rakac), i zelim da Vas sve puno od srca pozdravim.
    Jedva sam se registrovao i jedva sam "provalio" kako da se ubacim medju Vas.

Naime imam jedan veoma veliki problem sa kocnicama na OPEL KADETT Suza 13,LS 86 god.

Pre godinu ipol, majstor mi je u redovnom servisu predlozio generalno sredjivanje kocnica.
    Hvala Bogu, prihvatio sam i on je legaona posao.
    Rekao sam mu da me ne stedi kad su kocnice u pitanju.
    I tako; On promeni GM dobose, cilindre, pakne, plocice.

VALJDA.

Onda mi na kraju rece da je ustedeo na dobosima jer nema GM a i strahovito su skupi. Ok, pomislim i ne znajuci sta to znaci.

Vozim. Posle dva dana BlOKADA na putu. Stanem. Blokiram saobracaj. Mobilni tel zovem majstora: UZMI CEKIC I LUPI PO FELNAMA ZADNJIM! Lupim i auto podje. Zaboravih na problem. Posle mesec dana ukradu mi OPEL-a. Posle devet meseci, policija javlja dodji po auto, nasli ga. Uzmem auto, ulozim u stetu 1000,00 i auto ko luce. Dam ga sinu, posto sam sve srediio i jednog dana na autoputu pri brzini, srecom, 80 km/h blokada u levoj traci autoputa, ukopa se auto u mestu i umalo da mi sin strada. Sve drugo pretpostavite. Odem u autoservis Krajinovic OPEL, srede mi kocnice...
    Posle 20 dana opet sin vozi i blok. auto posle dva tri minuta odblokira i on nastavi. u povratku opet isto. Ja sutra u servis, majstor kaze save je u redu. PUCAJ u njega ne mozes da dokazes pricu. Dobijem preporuku za nekog majstora SRBU OPEL-a u Kaludjerici. NAJBOLJU U BG, kazu. Odem tamo, uzo covek sve pregledo, SVE U REDU. Ja samo sto ne placem ubedjujem ga AMAN! Opet uzeo auto provozao se od Kaludjerice do Vunce i nazad, digo na dizalicu, pregledo sve u redu. I zaista, ja vozim 20 dana i sve u redu. Jednog dana sednem na parkingu u auto. BLOKADA zadnjeg levog tocka. Napred, nazad, cekic, udri, ne pomaze. Dodje jedan komsija skide tocak, skide dobos, vrati samostelujuci mehanizam nekoliko krugova, i auto podje. posle 10 dana opet!!

Hvala sto cete mi odgovoriti. Posebno majstor iz Ljiga.

Re: pomagajte kocnice

pokusaj promeni crevo na tom tocku mozda je blokirano a ako to ne pomogne onda stvarno ne znam da si malo blize mladenovcu pa da ti reporucim majstora ovako ne znam

Comment

• djukaus
      CBC Početnik
      • 21.02.2009
      • 8
      • Novi Beograd

Re: pomagajte kocnice

Hvala sto se javljate.

Promenio kod Krajinovic OPEL-a sva cetiri creva, promenio mi i glavni kocioni. promenio mi i servo, promenio i pakne, na zadnjem levom tocku, razradio i podmazao sve sto lezi na platnama zadnjih tockova, oprugem spakne ...
      Ja sluteci da ponovo nesto moze biti kazem i sajlu rucne majstore !!! JOK odgovara, dobra je, a onda mu predlozim da promeni dobose jer mi je ranije promenio one stare GM-ove u neke turske jer nije bilo GM-ovih. (Moguce da u strukturi materijala nesto nije u redu) i sta mu nisam sve predlagao da promeni, O BOZE, nije mi zao para samo da mi auto bude siguran jer moj jedinac sin ga vozi, ali zalud. Svi "majstori udaraju u istu tamburu, SVE JE OK, sedi, vozi. O Boze, juce mi auto Blokirao ponovo na parkingu, predvece odblokirao sam, pomerim ga sto metara, on skripi ali ide. Uzmem dizalicu skinem tocak odcekicam dobos koji sam jedva skinuo (napregli paknovi) i ponovo vratim samostelujuci mehanizam nekoliko krugova srafcigerom. Sada ide ali posle nekog vremena znam da ce pakne ponovo da se rasire i da blokiraju.
      Dodje mi da sa otpada uzmem komplet starih platni i dobosa sa kompletom na oba zadnja tocka i da promenim jos i novu sajlu pa sta bude...

Ne znam sta Teca kaze na ovo.

Ako iko zna nekog specijalistu za kocione sisteme neka mi javi. HVALA, hvala, hvala....

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: problem sa kocnicama na OPEL KADETT Suza 13,LS 86 god

probem je u mehanizmu za samopodesavanje
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• djukaus
          CBC Početnik
          • 21.02.2009
          • 8
          • Novi Beograd

G.RANK, hvala Ti.

I ja sam najblizi tom zakljucku, ali ovi nazovi majstori, ni da cuju. Gledam onaj mehanizam zahrdjao, i ne verujem da on dobro radi. Majstor ga je naspricao sa WD-om, no, eto! Koliko shvatam on se sam namotava za onoliko koliko se feroda na pakni pojede. Ali, sta se zbiva ako se on i dalje okrece na pritisak kocnice i napreze pakne? Bez obzira da li su se malko potrosile ili ne. A opet, cika Dule, komsija 80 godina kaze da los dobos moze da bude razlog da zalepi paknu tamo gde je zbog loseg materijala dobos vise istrosen? Ne shvatam, ali prihvatam. I kao sto sam rekao, promenicu i sajlu rucne cim vreme dozvoli.

Pozdrav svima na FORUMU

Comment

• djukaus
            CBC Početnik
            • 21.02.2009
            • 8
            • Novi Beograd

I,oprostite, imam jos jedno pitanje:
            Posle kradje, kao sto sam rekao, sredio sam maksimalno sva ostecenja na autu, ali imam utisak da mu je potrosnja povecana. Mozda je zimski period, a i sve je skoro gradska voznja, ali ipak!

Stavio sam mu nove Opelove svecice, kablovi su dobri, filter vazduha zamenjen, promenio sam i sondu posto je automatic injection, kompresija i vuca su pristojni, ne trosi ulje i t d

Da li ima neko sugestiju u tom pravcu.

Zahvaljujem i pozdrav

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

.
              Ali, sta se zbiva ako se on i dalje okrece na pritisak kocnice i napreze pakne?
              Moguce je,Stavi malo silikona preko tog srafa i navoja za stelovanje,to ce drzati da se ne spanuje sam.Ako to da rezultat kasnije promeni mehanizam.
              Opet,ako je na parkingu ostao pod rucnom i posle toga blokira imas problem i sa kvalitetom pakni.

Comment

• djukaus
                CBC Početnik
                • 21.02.2009
                • 8
                • Novi Beograd

Hvala u svakom slucaju.

No ja ne bih bio ja ako bih dalje eksperimentisao, jer kocnice su kocnice i ne bih da se igram.

Trazim nekoga ko zna dobrog majstora u Beogradu,i okolini, moram to da odradim krajnje oprezno.

Hvala svim forumasima koji su uzeli ucesca u mojoj muci.

Cika Rakac

Comment

• Marko018
                  CBC Početnik
                  • 14.05.2016
                  • 1
                  • Nis
                  • Opel kaddet 1.4i

Imam opel kaddet 1.4i imam probleme sa kocenjem.Zamenio sam gl.koc.cil oba cilindra na prednjim tockovima.Auto koci ali ne tako dobro.Kako mogu da mu poboljsam kocnice.Plocice su dobre i prednji diskovi su ok.Pozz

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Da li si otišao na neki tehnički, šta oni kažu, možda je samo subjektivno, ja trenutno imam takav osećaj kad iz Stila pređem u KA kao da ne koči, a u stvari je sve ispravno.

Kako su ti na štelovane zadnje pakne, to uvek utiče, pa razdelnik kočione sile. Neke se šteluju automatski, neke ručno ili na sajlu...
                    U svakom slučaju valjci mogu da ti kažu šta ne koči dovoljno.
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                    X