Gde u Beogradu ocistiti dizne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doorsy
    CBC Senator
    • 31.10.2007
    • 248
    • Beograd

Gde u Beogradu ocistiti dizne?

Pozz svima!
    Verujem da ovo pitanje zanima vise ljudi ovde,nevezano za automobil...konkretno ja pitam za Mercedes 200E,poznatiji kao 124,ne znam opste podatke posto auto nije moj...Ja sam svojevremeno cistio dizne na Fordu V u Ripnju,bio sam zadovoljan uslugom,ali je prilicno daleko i put je do servisa los,pa zbog toga pitam za neku bližu varijantu,takodje me zanima i neka okvirna cena sada,ja sam to odavno radio?Hvala unapred!
    P.S naravno mislim na ultrazvucno ciscenje,onaj sistem ispiranja(zaboravih kako se zove) me ne zanima...
  • Manfred
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2007
    • 905
    • Beograd

Re: Gde u Beogradu ocistiti dizne?

ja preporucujem mikija, servis TIM na vidikovcu... znam da radi to i ima ultrazvuk, a da li radi nesto sem fiat-a nemam pojma, najbolje je informisati se na broj 011 233 53 70

Comment

• cvrle
      CBC Senator XXL
      • 11.06.2006
      • 1008
      • Beograd,Banovo brdo

Imas na Vracaru, Tip se zove Nikola, mala garaza rade dijagnostiku, dizne i sl.. za kola i motore. Meni je cistio svojevremeno dizne i radio dijagnostiku i otklonio dve greske. Rade super i skroz je korektan momak, dodjes skine dizne ubaci u kadicu sipa neku tekucinu i poveze ih da rade dok se ciste na neki uredjaj. Kaze da svako ciscenje bez da rade dizne dok se cisti nije dobro jer se ne ociste unutra kako treba. Cena nemam pojma cini mi se da je bila oko 5 evra po dizni, a mozda i koji evro vise sa montazom i demontazom.

Kad krenes sa autokomande u Juzni bulevar pa prva raskrsnica na semaforu ides levo uz brdo pa na skupu par raskrsca ides opet levo, mislim da je druga levo i odma na pocetku ulice tu sa desne strane. Uostalom evo ti telefon pa se cuj sa covekom jer rade na zakazivanje.

Nikola 063-203-940, Lamartinova 49
      Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Transporter
        CBC Senator XXL
        • 12.03.2006
        • 568
        • Avala BGD

Imas i jednog kod Plavog mosta, tacnije kad ides sa Medaka i cim predjes most skrenes desno, tu je odmah iz coska...

Comment

• doorsy
          CBC Senator
          • 31.10.2007
          • 248
          • Beograd

@ manfred i cvrle- hvala drustvo!
          @ transporter- jel to onde kad hoces da sidjes na auto-put? Tu je cini mi se i neki vulkanizer?Hvala takodje
          P.S nadam se da mi te ljude preporucujete iz svojih iskustava,mada kapiram da tu i ne moze nesto da se isfusari...e sad,vadjenje dizni je druga stvar...

Comment

• MN026
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2009
            • 348
            • SMEDEREVO

imas ciscenje dizniu i bez skidanja, uz pomoc uredjaja WIRT ili WINS-mnogo dobra stvar jer pored dizni cisti i celo klipa,ventile,izduv i turbinu ako je auto ima.Uslov je da dizna-e nije totalno zapusena.Inace motor radi preko aparata i uz pomoc specijalne hemije dok je ne potrosi-1l do 2000ccm

Comment

• cvrle
              CBC Senator XXL
              • 11.06.2006
              • 1008
              • Beograd,Banovo brdo

Molim te pojasni kako to cisti izduv , turbinu i celo klipa ako ta tekucina sagori u cilindru, ili mozda ne sagoreva sto mi je jos interesantnija pojava i tako trci kroz sistem izduvnih gasova dok ga cisti, i kako odlazi iz sistema, ispari?.
              Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• doorsy
                CBC Senator
                • 31.10.2007
                • 248
                • Beograd

E bas tako cvrle,ni meni to nije jasno...svojevremeno kad sam ja jurio ciscenje cuo sam za taj WINS i nazvao servis(da ne imenujem,na Zvezdari je),a lik koji tamo radi me je svesrdno odgovarao od toga i rekao da je to u principu sr..e

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Neigrajte se sa tecnostima koje su namenjene zapadu.
                  Naime, gorivo u Srbiji ce dati uvek vecu temperatutu sagorevanja i izduvnih gasova takodje jer ce lambda sonda da kompenzuje (veca potrosnja nego deklarisano od strane proizvodjaca) , a temperatura izduvnih gasova ce biti zbog manjeg oktanskog broja visa takodje jer paljenje cesto ima da bezi izvan okvira mogucnosti adaptacije sistema.

Koks koji imate na celu klipa i na lopatici turbina je vise nego pozeljan kao zastita komponenata od pregorevanja.
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• MN026
                    CBC Senator XXL
                    • 18.01.2009
                    • 348
                    • SMEDEREVO

malo kasnim,ali pricamo oprofi uredjaju i profi hemiji koja se ne koristi kroz rezervoar-iskljucivo kroz masinu.sreddstva imaju TUV-certifikat(ovo je za BOSTA info)kao i sa masinskog faksa.A taj majstor sto ti je rekao da je s.....e treba da zna da je masina (a nije velika) oko 2 soma e. a 1l tecnosti u proseku 20e. Inace ult. zvucna kada za dizne moze da se kupi za 80e a profi 200-300e. i kada bez test stola nista ne znaci jer nemozes da vidis mlaz ,ugao i kolicinu pa ako je taj sto ti je rekao nekompletan veruj mu na rec.za vasu informaciju-imam oba uredjaja i znam sta vam pricam-pisem

Comment

• MN026
                      CBC Senator XXL
                      • 18.01.2009
                      • 348
                      • SMEDEREVO

auto umesto goriva radi na hemiji-sagorevaga. posebna su sredstva za benz. i disel
                      ZA BOOSTA; taj koks o kome ti pricas dovodi do zaglavljivanja geometrije u turbinama pa mi bas nije jasno kako stiti turbo,a na celu klipa kod benzinjara prozrokuje prerano paljenje gasa kod vo
                      zila sa plinskim uredjajima a koja na sebi nemaju sikvent-gasni uredjaj pa dolazi do nekontrolisanih detonacija
                      Mislim da znas o cemu pricam posto vidim da nisi laik

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Boost nevidi gas kao pogonsko gorivo te odatle missmach. Cak sto vise, nezeli da ga vidi
                        Cak sto vise nevidi ni naftarice , to sto spominjes je tacno i klasican problem, za benzince koji sagorevaju korektno su te naslage prvenstveno kao produkt viska goriva koje je ubrizgavano bas iz razloga kontrole izduvnih gasova. Varijabilna geometrija turbine nepostoji na benzincima jer bi mehanicam bio spaljen na temperaturama izduva kod ovih motora.

Nepricam o koksnim naslagama debljine gde treba cekic da se odnesu vec o jako tankom sloju.
                        Nekim cudom, Space Shutle ima ceo nos pun koksa
                        Razumemo se dobro, no dobro da si potegao pitanje da se istera na potreban nivo gde svi budu zadovoljni.

Pozz // Boost
                        move your mind

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Originally posted by BOOST
                          Varijabilna geometrija turbine nepostoji na benzincima jer bi mehanicam bio spaljen na temperaturama izduva kod ovih motora.
                          Porsche 997 Turbo. Jedan ali vredan.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Hajde bre, auto ima vise Titana nego sve u Srbiji zajedno
                            move your mind

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X