Problem sa smesom bezin/vazduh

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gagi_t
    CBC Član
    • 13.01.2005
    • 22

Problem sa smesom bezin/vazduh

Pozdrav, imam problem sa Hyundai Elantrom 2002. 2L automatik. U poslednje vreme kada je u leru auto se u odredjenim intrevalima zatrese. A od pre neki dan mi izbacuje CHEK ENGINE i greska je "prebogata smesa". Ja sumnjam na kablove jer sam menjao svecice, a mozda je i filter mada sam ga menja pre jedno 8000KM, mozda filter za gorivo ili O2 senzor?! Imate li iskustva sa ovakvim problemom?
    Hvala!
  • Valent Vudriga
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 2778
    • USA

Kablovi i filter za gorivo nece uzrociti bogatu smjesu. Mogucnosti su visestruke. Treba provjeriti PCM parametre. Tko ti je ocitavao sifru greske?

Comment

• gagi_t
      CBC Član
      • 13.01.2005
      • 22

Kod su ocitali u Hyundai servisu i to 3 puta i skinuli ga svaki put uz objasnjenje da je to do goriva. Na netu sam nasao par objasnjenja i moguce razloge. Greska je P0172 Fuel system too rich(bank 1).
      U objasnjenju kodova kau sledece:
      Intake bloked
      EVAP canister purge valve
      fuel pressure
      EGR system
      Injectors
      HO2S.

a nasao sam i ovaj link: http://www.obd-codes.com/trouble_cod...gen-sensor.php
      Sve u svemu majstori nemaju pojma sta je u pitanju. Auto normalno radi, ali mi nije sve jedno kada se upali ta prokleta lampica.
      Kablove sam proverio, i imaju odgovarajuce vrednosti u odnosu na specifikaciju.

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Skini vakum crijevo s regulatora pritiska goriva nakon sto se motor zagrijao i vidi dali curi. Crijevo ce biti vlazno ako da. Drugi metod je da se umjesto gumenog crijeva postavi prozirno plasticno te da se posmatra za vrijeme rada motora.

Comment

• gagi_t
          CBC Član
          • 13.01.2005
          • 22

probao,
          ne curi. poslednjih par dana se ne pojavljuje chek.

Comment

Working...
          X