Punto 1,2 8v trokira

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Markoos
    CBC Početnik
    • 27.08.2008
    • 9
    • Obrenovac

Punto 1,2 8v trokira

Ajd da odgovorim konkretno... i meni se desava to isto nekada je to bilo sporadicno ali nikakve smetnje u radu nisam primetio do skoro.
    U medjuvremenu pre nego sto sam iskusio neke poteskoce u radu otisao na dijagnostiku kod drugara i ustanovili smo da je bobina u pitanju za 1 i 3.
    U poslednje vreme desava se da kada ga upalim obrtaji pocnu da luduju i da se oseti da auto radi na 2 cilindra medjutim posle 10-ak sekundi se sve vrati u normalu i radi skroz OK bez gubljenja snage, povecane potrosnje.....

Btw. sta mi preporucujete, kad vec pisem, da trazim o`ma i savet. Novu bobinu ili polovnu sa otpada?

Pozdrav
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: lampica na kontrolnoj tabli

Nažalost, Fantastik, moraćeš na dijagnostiku, ta lampica se pali bar za 50 vrsta grešaka, utešno za tebe je ako ti auto i dalje normalno radi. Markoos ti je demonstrirao da je teško bez dijagnosike, on misli da ti imaš bobine, ali ima dobru volju, a i ti nemaš ni lambda sondu. A mi još i da pogađamo koji on auto ima, pa da predlažemo da mu majstor izmeri pritisak goriva, pre nego što menja bobinu.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Markoos
      CBC Početnik
      • 27.08.2008
      • 9
      • Obrenovac

Huh, kakav previd comi hvala na sugestijama, mada ovo ne mora da bude direktan odgovor za fantastik-a

Elem, kod mene je u pitanju 1.2 8V Punto MK2 da li si siguran da mi treba provera pritiska?
      Posto sam nasao u jednoj prodavnici u BG-u bobinu za 2600 din mislim da nije problem da se ona zameni, mislim... nije malo ali nije ni onako kako sam mislio da ce biti (posto su mi za polovnu na otpadima bezobrazno trazili po 60-70 evra).

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Pa,ako će za proveru pritiska da ti uzmu više para od bobine, a ti stisni zube, pa u radnju. Il' će da radi, il' ćeš imati rezervnu bobinu !Btw, kad si poslednji put menjao filter goriva ?
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

ok, hvala na odgovorima idem na dijagnostiku pa cemo videti, nadao sam se da je do goriva i da ce se sama lampica ugasiti ali nista od toga idalje svetli i bode oci , nemam nikakvih problema u voznji.

Comment

• Markoos
            CBC Početnik
            • 27.08.2008
            • 9
            • Obrenovac

Originally posted by comi 1342
            Pa,ako će za proveru pritiska da ti uzmu više para od bobine, a ti stisni zube, pa u radnju. Il' će da radi, il' ćeš imati rezervnu bobinu !Btw, kad si poslednji put menjao filter goriva ?

Iskreno .... ja ga nisam menjao, a vozim ovaj auto vec dve godine
            Ne znam ni koliko bi mogao da kosta, stvarno nemam predstavu.

Comment

Working...
            X