Toyota Carina 1.6GLI motor 4a-fe problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Molder72
    CBC Član
    • 16.08.2007
    • 10

Toyota Carina 1.6GLI motor 4a-fe problem

Od prošle godine sam vlasnik pomenutog automobila. Nemam nekih velikih problema. Slatko se vozim ali ipak ima par stvari koje mi smetaju. Pa evo po redu da ih pomenem.
    1. Kada palim zavergla par sekundi pa upali. Ne pali onako što bi narod rekao ko mina. Isto pali i na plus 30 i na minus 20. Nema razlike.
    2. Kada stojim u mestu i okrećem volan čuje se poprilična škripa. Kao da nešto nije podmazano. Kao šarke koje godinama nisu podmazane. Ova se pojavljuje samo povremeno ali poprilično nervira. Zvuk škripe dolazi negde ispod motora i osećam vibracije škripe na volanu.
    3. Treći i zadnji problem je kada krećem isto se desi da nešto zaškripi. I ovaj problem se ne dešava stalno ali povremeno kada krećem zna da se pojavi. Primetio sam da je problem prisutan češće ako recimo probam da krenem iz druge brzine.

Zahvaljujem se svima unapred na pomoći i pošto sam nov sa ovim automobilom bio bih zahvalan na informacijama gde bih mogao da uradim kvalitetan servis i popravke.

Hvala svima!
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Re: Toyota Carina 1.6GLI motor 4a-fe problem

pretpostavaka da je sve u motoru i oko motora (senzori, davaci....) ispravno, nije strasno sto malo duze vergla, verovatno izgubi pritisak benzina u rampi ili ispusti nacisto,
    a kod tojote relej salje struju benzinskoj pumpi tek kada pocnes da verglas tako da treba sekund-dva-tri dok napuni sistem gorivom.

skripa pri motanju ili nedovoljan nivo servo ulja ili labav kajis servo pumpe.

preporuka za servis http://www.japanshop.rs/Pages/Onama.aspx
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Molder72
      CBC Član
      • 16.08.2007
      • 10

Hvala Type_R na pomoći! Proveravao sam nivo ulja u servu je ok. Pogledaću kaiš kako stoji.

Hvala još jednom!

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

Meni se na mazdi nakupilo prljavstine negde na šoljama amortizera i tu mi se čulo kad motam volan, otprilike slično što se i tebi dešava. Problem sam rešio tako što sam sipao ulje izmedju šolje i koša više puta dok se to sve nije očistilo i prestalo da cvrkuće
        E sad, da li je to dobro što sam radio NE ZNAM, ali znam da sam rešio problem za sad.

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

Pa to je bas retko da zariba lezaj u solji amortizera.
          Pre moze da se desi da zariba KUGLA pa da ona skripi.
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

skripi krst volana ali treba i pregledati servo letvu jer se te engleske nisu najbolje pokazale...

Comment

• Molder72
              CBC Član
              • 16.08.2007
              • 10

Hvala svima na pomoći. Drago mi je da postoje ovakvi sajtovi kao što je CBC!

Comment

Working...
              X