Da li neko zna koliko volti ide na dizne ,recimo bosh motronik za AR 2.0 ts , crno zute , i manje vazno koliko vuku struje. ?
Hitno potreban podatak - dizne
Collapse
X
-
Hitno potreban podatak - dizne
27.5 god za djevrekom auta snova :
Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????
NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKATags: None
-
-
Evo sta npr. ima od podataka za AR 156 2.0
No. of cylinders Type 4/DOHC
Capacity (Fiscal) cc 1970
Suitable for unleaded petrol Yes
Minimum octane rating RON 95
Ignition system Make Bosch
Ignition system Type Motronic ME7.3.1
Ignition system Description Map-DI
Trigger location Cam/ Crankshaft
Fuel system Make Bosch
Fuel System Type Motronic ME7.3.1
Fuel System Description MFI-s
Air metering Type Mass
Combined ignition and fuel ECM Yes
Diagnostic socket Yes
Ignition system
Notes Specified value Measured value
Ignition coil supply voltage + with ballast V 12,0
Firing order 1-3-4-2
Tuning and emissions
Notes Specified value Measured value
Ignition timing - basic BTDC °Engine/rpm Not adjustable
Ignition advance checks °Engine/rpm ECM Controlled
Idle speed rpm 850?30 Not adjustable
Comment
-
-
AR 164 2.0 TS 90o god. 109 KW.
OK podaci su manje vise slicni sem softwera protokomera i sl ,ovo bi trbalo da bude manje vise zajednicko za sve bos indjeksne , znaci samo tehbicki podatak koliko volti na dizni , naravno da ne ide 12 V kolika je instalacija , reko ako neko zna da ne moram da vucem kabl za osciloskop iz stana , jer su impulsi kratki za unimer.27.5 god za djevrekom auta snova :
Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????
NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
Comment
-
-
Izmjeri otpor ubrizgavaca. 12 i 14 omski ubrizgavaci rade na naponu alternatora. Ubrizgavaci s otporom od 1.7 do 2 oma trebaju imati redukciju napona. Amperazu mozes izracunati pomocu omovog zakona.
Proracunska vrijednost bit ce nesto visa od realne. Radne amperaze ubrizgavaca su obicno oko 1 amper.
Kakav projekt radis?
Comment
-
-
Ma prosta spravica za ciscenje probu i uparivanje dizni , generator impulsa i sistem skinut sa auta ,cevka reduktor metalna kanta sa ubacenom pumpom , menzure i sl , samo ne znam koliki napon da dovedem na tranzistore za okidanje dizni . Hvala na savetu naj bolje da stavim regulaciju od recimo 8 do 12 V.27.5 god za djevrekom auta snova :
Comment
-
-
Originally posted by gastonMa prosta spravica za ciscenje probu i uparivanje dizni , generator impulsa i sistem skinut sa auta ,cevka reduktor metalna kanta sa ubacenom pumpom , menzure i sl , samo ne znam koliki napon da dovedem na tranzistore za okidanje dizni . Hvala na savetu naj bolje da stavim regulaciju od recimo 8 do 12 V.
Osim kolicine goriva pozeljno je znati stanje magnetne navojnice u radnim uvjetima. Staticno mjerenje otpora je nedostatan test.
Comment
-
-
Probao sam spravicu radi , jos samo da mi drugar resi da mogu da menjam pritisak tecnosti , probao sam sa EKO benzinom , tako da mogu i da im pustim povecan pritisak da proverim da ne kaplju , mogu da menjam frekvenciju i duzinu impulsa i napon. U praksi naj veci napon moze biti 0.7 V manji od trenutnog napona koji stize na kontroler na autu koliko se gubi na okidackom tranzistoru , moje dizne vuku na 12 V 0.8 A tako da sam dodao jjos jedan elektrolit u napajanje od 68.000 mikro.
i sad nemam varijaciju kad pustim sporije impulse.Probao sam sa cetiri dizne , za sest bi mi trebao i jaci trafo . Jos da probam sta dodati u kerozin prilikom pranja . Znam da bi idealno bilo hloroform ali ...
E da zakacio sam i strobo i mogu vam reci da je oblik mlaza dosta promenljiv u zavisnosti od trajanja impulsa , vise nego od frekvencije.
Za ciscenje ce vise nego da posluzi.27.5 god za djevrekom auta snova :
Comment
-
Comment