Danas bio kod majstora da menjam ulje i josh neke sitnice i morali smo da vadimo akumulator kad iza njega ugledam koroziju .Pritisnem prstom da proverim i ode sve u P.M.Naravno trknem odma i do nekog limara Izvadimo ponovo akumulator i pomerimo malo one kablove shto prolaze tamo gde treba da se krpi,skinemoakumulator,tochak i ode majstor po alat kad vuche tamo neke bocetine.Pitam ja :Majstore nemash CO2 aparat.Aon meni ma dobar je i ovaj autogeni (onaj sa plamenom i zicom)Trebao sam vech tada da vatam maglu ali kad sam pomislio ko ke sad da vracha sve nazad a vech sam trebao na poso pa ajde vari majstore.Ispalo je kako je ispalo rupa zakrpljena i zashtichena i vratimo sad sve na mesto,platim i krenem.Auto je inache kresnuo iz prve,ali kad sam malo nagazio na gaspocheo da se buni,ne prihvata gas,trokira,mlatara.Stanem ja i krenem haubu i uhvatim se za kablove od svechica,pa me malo zdrmusalo,za gumeno crevo od filtra za vazduh isto,za haubu isto drama.Ma drma svuda.,a motor se trese i tandrke.Vratim se kod prvog lika iz priche da plachem a u medjuvremenu doshao ovome ortak elektichar(Zajedno drze radnju)Poche ovaj da razgleda one kablove shto sam pomerao kod limara i ne nadje nishta sumljivo.Zattim poche da pomera ono debelo crevo od filtera za vazduh i motor se smiri i u ler radi super ali chim dobije opterekenje pochne da se buni.Krenem ja ovako-onako na posao i nazovem ga odatle telefonom da isprikam kako sam proshao put do posla 15km a on ke meni dodji sutra mislim da znam u chemu je problem.(Najverojatnije opet oko onog creva t.j vazduha) a ja opet mislim da ima veze sa strujom.F A K T A1.Bolje radi na benzin nego na plin 2.Kad sam prvi put otvorio haubu rasipao struju posvuda3.pomerao sam kablove i mozda neshto otkachio 4.Dok je chicha vario stavio mokre krpe unutra kod motora a ja sam dotichne obilno zalivao vodom (naravno pazio sam da ne prskam u osigurache i centralu)ali mozda je neshto otishlo gde ne trebaInache auto je u voznom stanju ali nema shanse da ga ovakvog vozim(pre ku da ga kresnem shibicom)Inache radi se o kii sephii auto koji je dosta redak kod vas a i kod nas ali motor je dosta poznat mazda 1.6 i sohc .Molim za pomoch

Comment