Papucica kvacila-Fiat marea 1.9 JTD 81kw 2002. god. ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenadk
    CBC Član
    • 15.06.2008
    • 21
    • Novi Becej

Papucica kvacila-Fiat marea 1.9 JTD 81kw 2002. god. ???

Pozdrav svima.
    Jutros kad sam usao u auto nagazim nogom na ovo cudo koje mi je bilo tacno ispod pedala. Pogledao sam malo bolje i vidim da je od papucice kvacila, e sad ne znam da li je opasno voziti ovako bez ovog hepeka ili ??? Na slici se vidi da je feder pukao i sigurno da je zbog toga ispao. Jos sam i video da je ova bela glava sa ta dva zuba uppirala tamo negde na patos a drugi deo je ostao da vidsi na papucici. A, da u pitanju je Fiat marea 1.9 JTD 2002. god.
    Jos jednom pozdrav svima i HVALA unapred.
  • Goran
    Moderator
    • 06.10.2004
    • 535
    • Vrbas

Re: Ljudi pomagajte, sta je ovo?

Nisam siguran da li je to sto mislim da jeste. Video sam nesto slicno, a sluzi da "omeksa" pedalu kvacila tj. sada kada je skrljano trebalo bi da je pedala kvacila nesto tvrdja.
    Originally posted by Dora
    Banovao me Goran
    Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• nenadk
      CBC Član
      • 15.06.2008
      • 21
      • Novi Becej

Re: Papucica kvacila-Fiat marea 1.9 JTD 81kw 2002. god. ???

Naprotiv, sada je meksa i radi neke moje umisljene sigurnosti vracam je nogom pri svakoj promeni brzine... Isao sam po prodavnicama auto delova i prvi put to vide.... Ne znam ni gde da nadjem novi feder???

Comment

• Dexxter
        CBC Senator
        • 26.11.2007
        • 224
        • Svilajnac

Re: Papucica kvacila-Fiat marea 1.9 JTD 81kw 2002. god. ???

Tebi je verovatno dosta ranije stradala vodjica te opruge tako da se opruga uvijala i zato je pukla. Ako se ne varam kad stisnes pedalu kvacila i pustis je cilindar (ili korpa ukoliko je sistem na sajlu) vrati pedalu ali mi ta opruga dosta pomaze u vracanju. Znaci trebao bi da potrazis tu oprugu kako bi rasteretio cilindar kvacila prilikom pustanja pedale. A ako je sistem kvacila na sajlu onda ta opruga stalno nateze papucicu kvacila na gore kako bi rasteretila sajlu i druk-lezaj. Ko zna sta sve moze da se desi u najgorem slucaju da crkne cilindar kvacila gornji ili ako je na sajlu da ti se druk-lezaj pregreje kao da konstantno drzis papucicu kvacila blago pretisnutu. Pokusaj na otpadima. Bolje spreciti nego leciti.
        Work to ride - Ride to work

Comment

Working...
        X