Imam problem auto dugo vergla da bi upalio. Kada upali radi lepo 0.8 na leru. Cepim naglo gas udavi se i ugasi a kada pomalo dodajem prima odlicno napuni obrtomer. U voznji je isto lenja takoreci jedva ide. Kada ugasim sledece palenje nekad upali na pola kljuca a ako ne pustim pravovremeno kljuc opet moram dugo da verglam jedno 10 sekundi. Pumpa benz ne zuji kada dam kontakt vec tek kada pocnem da verglam neznam dali tako treba. Nikada ne upali zutu lampicu od pumpe cak ni na kontaktu.Dali neko zna sta to moze biti?
Opel Asttra Bertone 2.0GSI 85kw 1993 (mpi)
Collapse
X
-
Re: Opel Asttra Bertone 2.0GSI 85kw 1993 (mpi)
Mislim da prvo sto moras da uradis jeste da odes i nakacis auto na dijagnostiku odgovarajucu, pa da se vidi ima li kakvih gresaka da prijavljuje kompjuter.
To sto se "lampica od pumpe" ne pali, verovatno mislis na "check engine" lampicu? U tom slucaju ili je sijalica pregorela ili je neko "prevezao/otkacio" da se ne bi palila - nasa posla - lampica mora da se pali kad das kontakt (ispravice me neko ako gresim ali tako je i na starijim automobilima, i na novijim).Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )
Comment
-
-
Tako je druze mislim na onu zutu lampicu koja ima munju u sredini. Ne verujem da je pregorela jer koliko znam treba kad se da kontakt i pumpa da zazuji na tren. Lampica na kontaktu da sija a u voznji da se pali povremeno valjda kako pumpa navlaci.
Sumljam na relej ali neznam gde stoji. Bar kada bi neko hteo to da mi kaze. Hvala druze na odvojenom vremenu da bi mi pomogao. Pozz
Comment
-
-
dobro bi bilo kao sto aivan kaze da ides na dijagnostiku za pocetak,mada mislim da imas problem sa napajanjem goriva sto znaci mnostvo mogucih sitnih kvarova.dijagnostikom smanjujes gubljenje vremena-suzavas moguci krug kvarova pa ako nisi uzigan sa takvim poslom mnogo ce olaksati rad.kad sam pomenuo problem sa gorivom-smesom moze biti na pr:zapusenost dizni,pritisak goriva,protok goriva,protokomer,zapusenost kata i jos..........
Comment
-
-
Dizna je problem cakice jedna kao kada kabal svecice probija stuju.
Kako bi mogao proveriti dizne bez dijagnostike?
Nisam siguran dali je druga ili treca.
Sto se tice pumpe i pritiska OK. Astra 2.0i ne ukljucuje pumpu na tren kada se da kontakt vec kada pocnes verglanje senzor sa radilice posalje signal na ECU.
Dali je neko menjao dizne koliko kostaju?
Comment
-
Comment