Opel Astra 2.0 dti 2003 g. 74 kw problem sa egr-om

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mladjani82
    CBC Početnik
    • 05.05.2009
    • 4

Opel Astra 2.0 dti 2003 g. 74 kw problem sa egr-om

Pozdrav svima!
    Imam problem sa egr ventilom, auto mi izbacuje ogromne kolicine dima kada ubrzavam iz niznih stepena u veci. Vec je jednom skinut i ociscen, ali posle kratkog vremena ponovo je poceo da cadi. Da li je rjesenje da ga zatvorim i da li ce to po motor ostaviti negativne posledice? Citao o tome, ali niko nije izneo misljenje po pitanju 2.0 dti astre, pa bih molio da iznesete svoja misljenja i iskustva. Unapred zahvalan!
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Opel Astra 2.0 dti 2003 g. 74 kw problem sa egr-om

Da li je rjesenje da ga zatvorim i da li ce to po motor ostaviti negativne posledice?
    Zatvaranjem EGRa ce se kodirati neispravnost i upaliti lampica za neispravan rad motora.Izgubice snagu.Moras EGR dovesti u ispravno stanje.

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

A pri tom nisam siguran da na tom motoru moze da se blokira EGR. Cuo sam da ne moze bas na svakom to da se odradi. Ti bas ne brines o ekologiji!?
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• MN026
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2009
        • 348
        • SMEDEREVO

moze bez problema stim sto ce svremena na vreme da pali cek ali bez posledica na snagu,a da bi i to izbegao idi kod nekog ko ima teh2 ili op-com da ti reprogramira egr na minimum-5%

Comment

• mladjani82
          CBC Početnik
          • 05.05.2009
          • 4

Originally posted by MN026
          moze bez problema stim sto ce svremena na vreme da pali cek ali bez posledica na snagu,a da bi i to izbegao idi kod nekog ko ima teh2 ili op-com da ti reprogramira egr na minimum-5%
          mozes li mi malo pojasniti, posto sam totalni laik kako se vrsi to reprogramiranje? da li postoji mogucnost da mu ode cat, ili je jedina negativna stvar to sto ce mu se paliti lampica?

ljudi hvala vam svima sto ste odvojili vreme i dobru volju da mi pomognete

Comment

• MN026
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2009
            • 348
            • SMEDEREVO

ovo sto sam napisao razumeju ljudi koji rade sa tim uredjajima.za tebe laika treba da znas da egr i maf imaju usaglasene siganale na leru pa ako dodje do poremecaja ecm to belezi ali bez restrikcije po snagu samo belezi da nesto nije uredu zbog ekologije. da bi se izbegao chek egr-u se zada komanda da radi samo 5% a ostalo da dolazi kao svez vazduh odnosno ostaoli protok se registruje kao 95% .

Comment

• mladjani82
              CBC Početnik
              • 05.05.2009
              • 4

Originally posted by MN026
              ovo sto sam napisao razumeju ljudi koji rade sa tim uredjajima.za tebe laika treba da znas da egr i maf imaju usaglasene siganale na leru pa ako dodje do poremecaja ecm to belezi ali bez restrikcije po snagu samo belezi da nesto nije uredu zbog ekologije. da bi se izbegao chek egr-u se zada komanda da radi samo 5% a ostalo da dolazi kao svez vazduh odnosno ostaoli protok se registruje kao 95% .
              MNO26 Da li si ti imao ikad iskustva sa blokiranjem egr-a na ovom motoru *2002 pa nadalje? Danas sam bio kod majstora blindirao mi je na usisnoj grani dovod ispusnih asova do egr i kad ga je upalio lampica se upalila i aktiviran je bio safe mode, on kaze da ne postoji mogucnost da se reprogramira rad egr-a. na koju foru moze da se resi problem, ako znas i imas iskustva, ako nemas nemoj ni da mi dajes savet, jer sam pod tvojim uticajem otisao kod majstora da mi zatvori egr.

Comment

• MN026
                CBC Senator XXL
                • 18.01.2009
                • 348
                • SMEDEREVO

zada mu se komanda da radi samo 5% I protokomer preuzima njegovu funkziju na ler i malom -do 2200obr.-gasu jer preko toga on neradi tj. on je zatvoren.mozda sam pogresio sa br. obrtaja jer on varira kod raznih softvera.egr ti je ona pecurka na usisnoj grani da se razumemo,a aktivira se preko elektro-vakumskog ventila kod akomulatora-jedan od dava ista. moj savet je da prvo izmerite vakum u sistemu do egr-a, doturbine i do klapne na usisnoj grani i da kazes br. greske

Comment

Working...
                X