Peugeot 406 ler-gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rale406
    CBC Početnik
    • 03.06.2009
    • 1
    • Beograd

Peugeot 406 ler-gas

Imam problem sa Peugeot-om 406 1.8 16v,benzin-plin,prilikom voznje na gas.
    Prilikom voznje na plin ler-gas se vrlo cudno ponasa i cesto se menja.Desi se da odjednom poraste na 1200 ortaja ili cak na 1800 do 2000.
    Kada u tom trenutku iskljucim plin ler-gas padne na 1000 obrtaja.Takodje primetno je da pri radu na benzin ler-gas malo oscilira (moze se cuti po zvuku motora i primetiti pomeranje kazaljke obrtomera).
    Privremeno sam taj problem resio tako sto sam iskljucio step motor (izvadio dzek iz motora),ali se tada javlja problem sto prilikom voznje na plin motor ne moze brzo da primi gas pri manjim obrtajima ,vec moram postepeno da dodajem gas kako bi ubrzao bez trzanja.Ovo se narocito oseca pri voznji na uzbrdici kada moram prvo da dodam veci gas(pod kvacilom)ili da prebacim u prvu brzinu.

Vise ljudi mi je reklo da je to problem sa step motorom ali me niko nije uputio na pravo mesto gde bi to moglo da se resi.
    Ako neko zna ko bi mogao da mi pomogne neka se javi !

UNAPRED ZAHVALAN!
  • lihvar
    CBC Početnik
    • 14.06.2009
    • 3
    • Beograd

Re: Peugeot 406 ler-gas

Ja sam imao sličan problem sa mojom 406-om na nekih 130k. Do douše ne koristim gas, ali su simptomi slični. Problem je bio u step motoru, ali jedini način da to definitivno potvrdiš jeste da staviš drugi koji je ispravan i probas. Meni su u jednom ovlaštenom servisu u Bosni dali jedan poluispravan da probam par dana i definitivno se auto vratio u normalu. Kupio sam novi (oko 150 EUR) i rešio problem. Kako su mi rekli step motor se računa kao potrošan materijal i strada okvirno na 120-150k. Inače ga je relativno teško naći, ali bi trebao da ga ima Panter (Dimitrija Tucovica) i Verano, stim da je ova druga opcija 20-30% skuplja.

Comment

• CrniBranko
      CBC Član
      • 08.04.2009
      • 30
      • Beograd

Ako nisi uspio da rijesis problem, evo ti broj telefona i adresa gdje ja odrzavam moju 406-icu. Covjek radi samo precizno-mehanicarske poslove (tako pise na vizit karti).
      Code:
       Zoran Aleksic, 011/2199049, Vrtlarska 53, Zemun
      . Prikaci auto na racunar i sve ti kaze. Ima dosta iskustva sa pezoom tako da ce ti mozda odma reci o cemu se radi i bez dijagnostike. Mogu ti reci da je povoljan sto se cijena tice. Radi na zakazivanje tako da je najbolje da ga nazoves. Pozdrav i srecno.

Comment

• stefiman
        CBC Početnik
        • 20.11.2010
        • 2
        • ivanjica

ja ima slican problem ler gas skace al ne bas do nekog velikog broja obtaja.....kad je hladno i kad upalim auto prvih pola minuta lose radi na benzinu,gusi se neprima gas,znaci nema sanse da krenem da vozim inace bi se ugasio...sve dok se ne zagreje i posle prebaci na plin i ide ko metak...imali neko ideju sto tako radi..unapred hvala!!

Comment

Working...
        X