pezo 405 1.9 panika ili ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darko79bgd
    CBC Član
    • 23.05.2009
    • 13
    • beograd

pezo 405 1.9 panika ili ne

Pozz
    u pitanju je pezo 405 1.9benzin-plin, dimi (ne bas mnogo) na auspuhu, meracu ulja i kada se odvrne cep za dolivanje ulja.
    medjutim ne trosi ulje. Da li je motor zavrsio svoje kako su mi neki rekli
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: pezo 405 1.9 panika ili ne

Dimovi i pare iz raznih otvora na bloku i izduvnim sistemima su jako odokativne metode, koje mogu dobro da pomognu iskusnom majstoru, koji čuje i vidi motor, pa čak i miriše izduvne gasove. To procenjivati preko interneta, baš bi bilo extra šacometrija.
    Svaki servis ima pouzdanije metode za utvrđivanje stanja motora (merače kompresije i testere propusnosti cilindara ), ne košta mnogo a znaćeš na čemu si.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• darko79bgd
      CBC Član
      • 23.05.2009
      • 13
      • beograd

hvala Comi, svestan sam ja toga, nego sam hteo da cujem misljenja i da li se jos nekom to desavalo, cisto da cujem druga iskustva sa time

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Motor je zavrsio karijeru, kada pocne lose da pali, lose da radi i vuce. Sve dok ide OK trosi prihvatljivo malo ulja, negreje se i pali nediraj nista.... Sto se uopste uzbudjujes... Imas li neki problem ili onako?
        https://t.me/pump_upp

Comment

• darko79bgd
          CBC Član
          • 23.05.2009
          • 13
          • beograd

sve je to o.k. sto si naveo. Neko neko mi rece cim pocne malo da dimi na meracu ulja, tamo kada se odvrne cep za sipanje ulja, i na auspuhu, kaze gotov motor. A tek sam ga kupio, pa mi malo uneo nervozu, nadam se da me razumes A predhodni auto sto sam imao nije uopste dimio na meracu ulja. Verovatno pretpostavljas, ali vidis da sam laik po tom pitanju i da ne znam nista

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Vozi slobodno, kod majstora samo na redovne servise i neslusaj ih previse. Ako nemas ni jedan od pokazatelja loseg motora uzivaj u voznji. Nisi kupio nov auto i sigurno nece trajati jos xxx.xxx km ali ni jedan motor nemoze da produva u trenutku. Osetices ti vec kada mu se priblizi generalna i po potrosnji ulja, nead i vode a bogami i goriva.
            Do tada nediraj nista serivsiraj redovno i vozi se...

Comment

• darko79bgd
              CBC Član
              • 23.05.2009
              • 13
              • beograd

hvala puno na savetima, mogu ti reci da mi je mnogo lakse

Comment

• NESA G
                CBC Član
                • 16.05.2009
                • 47
                • beograd

Originally posted by darko79bgd
                Pozz
                u pitanju je pezo 405 1.9benzin-plin, dimi (ne bas mnogo) na auspuhu, meracu ulja i kada se odvrne cep za dolivanje ulja.
                medjutim ne trosi ulje. Da li je motor zavrsio svoje kako su mi neki rekli
                Ako ne trosi ulje preterano, mislim normalno od zamene do zamene, po tvojoj prici mogu da zakljucim da su mozda otisle gumice na ventilima.
                Gumice uglavno stradaju zato sto odu vodjice ventila, tako da je suludo zameniti samo gumice jer ce brzo opet oticci....
                Ne znam sta bi te posavetovao da uradis.....mozda je najbolje da se prvo vidi kompresija motora a to je najbolji pokazatelj kakav je motor....
                Pisi sta si uradio...pozzz
                i ja bi vozio pocasni krug ali nikako da dodjem na red

Comment

• darko79bgd
                  CBC Član
                  • 23.05.2009
                  • 13
                  • beograd

Neso cim nadjem majstora, posto jos uvek ne znam gde da idem da izmerim kompresiju, javljam
                  Mozda znas nekoga da mi preporucis?

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Druze scenario je sledeci:

1. Odes kod majstora za kompresiju, on utvrdi da ti je na jednom od cilindara slabija kompresija.
                    2. Predlaze da se proveri da li je glava ili je donji deo motora
                    3. Otvori motor
                    4. Nosis glavu na obradu, zamenis vodjice i gumice, neki ventil
                    5. Majstor otvori karter, zameni ti letece lezajeve i stavi nove karike
                    5. Sve to spakuje sa sumnjivim dihtungom
                    6. Pride ustanovi da ti je crkla jos goima delova (nosaci motora, zaptivke, pumpa za vodu)
                    7. Naravno zamenii sve kaiseve i ulja i filtere

Epilog ti je da imas auto koji je isto xxxxx godina star. Da imas polovan motor jelte bez garancije. Da se isto vozis a trosis za nijansu manje ulja na 1000km.

Ako nemas problem (pregrevanje, enormna potrosnja ulja, nece da pali, vuce...) onda NEDIRAJ NISTA samo vozi i redovno menjaj ulje i filtere. Pre ili kasnije docice vreme i za majstora....

P.S. ona gore iranka kod majstora kvalitetno nemoze da prodje bez 500tinak EUR-a... I naravno niko ti nista negarantuje jer je jelte to prastari auto...

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

Ako nemas potrosnju ulja,ili je razumna, od par deci na 1000km, moze to da se vozi jos i.
                      Moj burazer je na takvom motoru, koji je produvao napravio jos 100.000km dok nije skroz riknuo.

Comment

• NESA G
                        CBC Član
                        • 16.05.2009
                        • 47
                        • beograd

vidim da pocinje prepucavanje......saveti su u najboljoj nameri.. ....uostalom ti znas najbolje sta ces uraditi.... pozdrav
                        i ja bi vozio pocasni krug ali nikako da dodjem na red

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

neznachi ti to sve puno ( ti podaci). meni je auto posle par promena kvalitetnog ulja prestao da dimi .. a dimio je malo na iberlauf i na merch shipku.posle toga preshao josh 40 000 km ,prodao ga drugom.. i josh mi je glavna "reklama" kod prodaje bilo to ,da skinem iber lauf i chep ulja a auto nedimi ni malo

narvno,auto je kad sam ga kupio malo dimio.. ne mnogo.. ali posle 40 000 km nije dimio ni malo.

pa iz mog iskustva sledi pitanje = Koje ulje se nalazi u motoru i koliko je preshlo ?
                          i utvrdi koliko ti to malo troshi ulja na 1000 km naprimer ?
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• darko79bgd
                            CBC Član
                            • 23.05.2009
                            • 13
                            • beograd

Naravno da je sve ovo dobronamerno . I slazem se sa svima. Bice vremena za majstore. Evo vec par dana merim ulje, i ne primecujem da ga trosi. A inace sipao sam mu neko 5 w 40 sintetika. Ja sam na mom predhodnom autu ( reno 11) zamenio motor. Poceo je da gubi ulje na semerinzima, ja mu zamenim jedan, on izbije na drugom. I tako mi majstor savetuje : kupi drugi motor da ti ne bi uzimao na svaka 2 meseca pare za menjanje semeringa, jer mora negde da izbije, s obzirom da je los motor. I u Sabcu uzmem neki polovni, i stvarno je extra. Nije troswio ni kap ulja, tj. jos uvek ne trosi a to je bilo pre 3 god.

Comment

• twin disc clutch
                              CBC Početnik
                              • 02.06.2009
                              • 5
                              • novi sad

Kad već spominješ da si sipao čistu sintetiku 5w40, koju ja inače sipam u moju citroen xsaru, reci mi koje si ulje sipao pre nje? Mislim da nije je dobro tek tako preći na sintetiku ako je pre toga u motoru bilo mineralno ulje ili polusintetika.

Comment

Working...
                              X