Peugeot 206 GTI, 2003 god. - problem sa xenonom!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bludni_sin
    CBC Član
    • 16.06.2009
    • 11
    • Beograd, Mirijevo.

Peugeot 206 GTI, 2003 god. - problem sa xenonom!

Cao drugari.

Prilikom paljenje xenona dok auto radi, dolazi do "brljavljenja" ECU-a.
    Prijavi greske air baga, ABS-a, rucne kocnice, brzinomer prestane da radi... medjutim auto se normalno ponasa tj moze da se vozi. Kada ga ugasim i ponovo upalim greske se poniste.

E sad, ustanovio sam da se brljavljenje javlja prilikom "punjenja" xenona, tj. dok postize neku radnu temperaturu ili radni napon
    Npr. ako je auto ugasen, a ja upalim xenon i pustim ga da se "napuni" par sekundi, zatim ugasim xenon, upalim auto i onda upalim xenon (koji je vec napunjen), nema nikakvih problema.

Balast desnog fara se nalazi u blizini ECU-a (preko nosaca usrafljen je u karoseriju), pa verujem da on nekom indukcijom ili slicnim elektromagnetim zracenjem, mozda cak i nekim (-) naponom koji prenosi na karoseriju zbunjuje ECU. Posto ne postoji druga lokacija na koju mogu da postavim balast, ne znam kako da resim problem. Da napomenem da sam postavio i otkalnjivace gresaka ali ni to nije pomoglo.

Da li se neko susreo s slicni problemom ili ima ideju sta bi moglo da bude uzrok problema i kako resiti problem?

Unapred hvala.
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Peugeot 206 GTI, 2003 god. - problem sa xenonom!

viewtopic.php?f=170&t=37735

Prvo procitaj ovu temu.

Otklonjivaci gresaka otklanjaju samo 1 gresku BULB FAILURE i apsolutno nikako nece zastiti ni jedan deo na kolima od losih balasta koji nemaju zastitu...
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• bludni_sin
      CBC Član
      • 16.06.2009
      • 11
      • Beograd, Mirijevo.

Originally posted by Gavra
      http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=170&t=37735

Prvo procitaj ovu temu.

Otklonjivaci gresaka otklanjaju samo 1 gresku BULB FAILURE i apsolutno nikako nece zastiti ni jedan deo na kolima od losih balasta koji nemaju zastitu...

Procitao.

Pa sta je resenje? Novi balasti?
      Ako Vam nije tesko moze u PP koji tip balasta, koliko novca su i gde se mogu naci?
      Hvala unapred.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Originally posted by bludni_sin
        Pa sta je resenje? Novi balasti?
        Resenje fabrika vec stavila u vidu H7 sijalica........ako bas hoces xenone onda budi spreman da finansiras posledice.
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• bludni_sin
          CBC Član
          • 16.06.2009
          • 11
          • Beograd, Mirijevo.

Originally posted by Gavra
          ...... ako bas hoces xenone onda budi spreman da finansiras posledice.
          A ja pitam koliko kostaju dobri balasti da ne bih morao da finansiram posledice.

Unapred hvala na odogovoru.

Comment

• Delija
            CBC Senator XXL
            • 29.08.2005
            • 310
            • NS
            • plavi auto

Probaj da ti tamo gde si stavio Xenon-e balaste zamene drugim iz iste klase - bez ikakve doplate. Velika je verovatnoca da ce ti resiti problem. Meni jeste.

BTW, obavezno se potrudi da udaljis balast od ECU-a, ili da ECU udaljis od balasta...
            Jeste on EM oklopljen, ali ipak je to visokonaponski trafo.
            Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

Working...
            X