Golf 3 1.4 1996 sekvent plin - lupkanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vojislav72
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 10
    • topola

Golf 3 1.4 1996 sekvent plin - lupkanje

Problem je sledeći: U toku vožnje se javlja metalan zvuk koji se ritmicki ponavlja, otprilike na mestu menjača ali ne mogi biti siguran. Zvuk je kao da metal udara u metal pri obrtanju, ne javlja se stalno ali sve češće. Pogotovo je izražen kada na ravnom u laganoj vožnji polako dodajem gas ili ga oduzimam. Javlja se u svim brzinama ali kad stisnem kvačilo ili izbacim iz brzine tog zvuka nema . Pri ponovnom ubacivanju u brzinu zvuk se vraća ili ne zavisno od situacije ali se sve češće vraća.
    Majstor mi je pravi biser, kaže - odvrni muziku a menjač je samo 100 evra pa kad nešto pukne ti samo zameni.
    Bio bih zahvalan kada bih saznao u čemu može biti problem i kolko je to ozbiljno a meni se čini da jeste.
    Pozdrav Voja
  • vojislav72
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 10
    • topola

Re: Golf 3 1.4 1996 sekvent plin - lupkanje

Dodatak - Lupkanje pocinje da se javlja nakon predjenih oko 25 km. Na hladno se ne cuje. Kada pocne obicno mu treba jos oko 3-5 km puta da preraste u cist jasan metalan zvuk koji je veoma bucan. Dovoljno je da ostavim auto pola sata da miruje ( normalno - ugasen ) i nivo buke pri kretanju postaje gotovo neprimetan. Posle predjenih 10-20 km prica se ponavlja.
    Voja

Comment

• vojislav72
      CBC Član
      • 06.09.2008
      • 10
      • topola

Problem je bio sledeći: Stradao je zglob na poluosovini do menjača. A stradao je zato sto mi je majstor pre mesec dana oštetio metalno plastični čep koji sprečava da ulje iz menjača iscuri između žlebova na poluosovini i žlebova na "čašici" na koju se vezuje zglob. Ulje je ušlo u zglob i ispralo grafitnu mast u njemu i eto problema. Inače novi majstor mi je samo ubacio grafitne masti unutra tvrdeći da nije oštećen ali kao što je i logično nije pomoglo tako da mora da se menja.
      Pozdrav
      Voja

Comment

• vojislav72
        CBC Član
        • 06.09.2008
        • 10
        • topola

Problem rešen ali tek iz drugog pokušaja kada sam iz očaja uzeo da promenim i drugi zglob do menjača i kada je majstor ustanovio da svi vijci na spojnici mogu rukom da se odviju tj. da su labavi. Moj dragi bata inače svojevremeno vrstan autolimar kada je vraćao motor nazad (menjao mi traverznu - zveknuo sam u stub) nije stegao dobro vijke. To što mi je krila ostavio labava manje više, drugi majstor mi je stegao, ali ovo me je sve u svemu koštalo 5000 din + nerviranje ( počeo sam da planiram i zamenu celog menjača).
        Moj savet - posao sa rodbinom ni za živu glavu - em me je odrao em mi je napravio veliku zajebanciju zbog lenjosti ili nesposobnosti.
        Pozdrav Voja
        P.S. Svaka škola se plaća a ja kao da sam počeo da spremam doktorat.

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
          X