Reset board kompjutera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • antoniki
    CBC Član
    • 25.10.2006
    • 42
    • Pančevo

Reset board kompjutera

Pozdrav svima!
    Imam VW Passat B6 1.9 TDI 2004. Pre neki dan sam imao kvar na autu, koji je na moju srecu resen. Medjutim sada me muci nesto drugo, a to je cesto resetovanje vrednosti na bord kompjuteru. Naime, da bi se ustanovio predhodni kvar, cesto se prikljucivao dijagnosticki uredjaj i pored toga nekoliko puta brisala greska koju je kompjuter prijavljivao. Posle svega toga primetio sam da se posle par sati stajanja, vrednosti koje bord kompjuter prikazuje, resetuju na nulu. Auto sam kupio skoro i nov sam u svemu tome, pa bih molio za objasnjenje, da li je to u redu ili nesto treba preduzeti. Meni licno je vise odgovarao predhodni nacin rada bord kompjutera.
  • gti16v
    CBC Senator XXL
    • 05.08.2007
    • 343
    • BGD
    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Re: Reset board kompjutera

Board kompjuter ima 2 memorije. Memorija na "kecu" se sama resetuje posle dva sata. Dok se memorija na "dvojci" resetuje nakon predjenih 9999km ili 99h59min voznje ili potrosenih 999litara goriva, tj. mnogo redje. Board ti je verovatno pokazivao "dvojku", a sad posle resetovanja je vracen na "keca". Sa "keca" na "dvojku" prelazis kratkim pritiskom dugmeta za reset sa donje strane rakete.

Comment

• antoniki
      CBC Član
      • 25.10.2006
      • 42
      • Pančevo

Re: Reset board kompjutera

Hvala puno na brzom odgovoru i lepom bjasnjenju. Inace sam se pitao zasto 1 i 2, ali sada mi je sve jasno. Hvala jos jednom. Pozdrav!

Comment

Working...
      X