Na Astri H ne postoji indikator temperature,zasto?!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Na Astri H ne postoji indikator temperature,zasto?!!

Originally posted by skaarj
    . Jbg auto je star i nikad ne znas sta ce da otkaze...
    To je i poenta kod novijih automobila. Čovek se više opusti i ne "brine" baš toliko. Znam iz iskustva. Ljudi kod novijih automobila retko proveravaju čak i nivo ulja i rashladne tečnosti. Logika je - novo je, kupih moderniji auto posle 100 godina i neću stalno da dižem haubu - što je naravno greška.

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Poenta je totalno izgubljena. Čitajte post od početka. Čovek se pita da li je neophodan indikator temperature? Ja sam napisao da imam indikator temperature ali da mi nije mnogo pomogao kad sam iznenada ostao bez vode. Stradao mi dihtnug, a indikator pokazivao da motor nije zagrejan. Naravno, jer nisam imao rashladnu tečnost.
      Naravno da sam citao sve...Da je tvoj auto imao i indikator temperature glave motora,upalila bi se i lampica i zvucni signal.Pa sad vidi sta bi bilo korisnije u tvom slucaju.
      Malo cu da se dopunim...Lampicu na savremenim automobilima pali kompjuter na osnovu signala sa SENZORA temperature motora.Ocigledno da neke buni lampica u prastarim modelima auta kao sto je nekada bio fica.Na tim starim vozilima lampicu je palio TERMOPREKIDAC koji je cesto umeo da zakaze kao sto ume da zakaze i termoprekidac na hladnjaku,jer rade na istom principu.Savremena vozila kontrolisu temperaturu putem,opet ponavljam ,senzora.Ako zakaze senzor,kompjuter ce to da vidi i na vreme da prijavi kao gresku.Isto tako ce i da vidi neispravan termostat,ventilator hladnjaka, itd.A da napisem i da ce vas obavestiti cim vidi mali nedostatak tecnosti u rashladnom sistemu.

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

Originally posted by tomamega
        @TECA

Termodavač nije potpoljen u vodi, već termostat (doduše nisi ni rekao da je termodavač potopljen). Termodavač uključivao ventilator na -15. Ja na ličnom primeru platio puno. Iscurela voda a temperatura mi uvek bila kao da je hladan auto. Potvrdjujem ovo da je i 5 minuta dovoljno za štetu. Otvorim haubu a nemam ni trunke vode. Srećom, meni se desilo zimi pa sam menjao dihtung. A Corsa C je u pitanju, isto opel. Termostat ne pokazuje nikakvu temp kada nije potpoljen u vodi.

Imao sam pokazivač temperature, a kao da ga nisam imao. I upoznat sam sa osnovnim pojmovima auta.

Samo mi je u celoj stvari interesantno da na tabli nije upalio da mu je nivo vode nizak. Ja kada sam vozio Opel imao je obicaj to da uradi i to kada je rashladna tecnost oko minimuma a kamo li kada je suv...

Nemoj sada da protumacis da sumnjam u to so kazes ali mi je malo neverovatno...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Edmundo
          CBC Početnik
          • 06.08.2009
          • 3
          • Novi Sad

Relativno je stara tema, ali na nekim Astrama H moze da se vidi temperatura rashladne tecnosti. Treba otici na "BC" drzati "Settings" nekih 5-6 sekundi, i onda opet pritisnuti "BC". Sa svakim narednim pritiskanjem "BC" na displeju izlaze novi podaci. Izmedju ostalih i temperatura rashladne tecnosti.

Valjda sam pomogao

Comment

Working...
          X