postovani radi se o Pasatu 2002g.1,9tdi 130ks.trese pri polasku,mislim da je samo do lamele,interesuje me dali ima plivajuci zamajac i dali hoce da pritrese pri polasku i zbog zamajca.pozdrav
pasat kuplung set
Collapse
X
-
Re: pasat kuplung set
Ima plivajuci zamajac, odnosno da budem precizniji: originalno se u taj model ugradjivao plivajuci zamajac. Ukoliko je na kilometar satu preko 150000 km, a vrlo verovatno je da je diesel sa 7 godina radnog staza vec odavno "prebacio" tu kilometrazu, to samo po sebi vec daje osnove za brigu oko trenutnog stanja zamajca.
Medjutim, po opisanim simptomima odnosno simptomu, posto je samo jedan od nekoliko karakteristicnih naveden, nista se ne moze reci sa sigurnoscu. Navedeno "tresenje pri polasku" moze da bude proizrokovano od vise faktora ili uzroka, od kojih je samo jedan problem sa plivajucim zamajcem. Pored toga, na problem sa zamajcem upucuje i blago "lupkanje" dok motor radi u leru, koje prelazi u blago "zveketanje" kad se doda gas. Sem toga, zamajac se "javlja" ne samo u leru nego i u sirem radnom opsegu, a najlakse se oseti kad se u visim stepenima prenosa sa niskih obrtaja motora naglo doda gas - dolazi do vibracija i opet lupkanja/zveketanja i ukoliko je ovo slucaj i sa ovim automobilom, onda je zamajac verovatno "odmahao" svoje
Ukoliko se medjutim nista od navedenog osim "tresenja pri polasku" ne javlja na autu, onda treba problem potraziti na drugom mestu, i sa proverama krenuti od banalnijih stvari tipa drzaci motora jer i oni mogu biti uzrocnik opisanih problema. Nadam se da ce epilog biti upravo takve prirode, jer u suprotnom sledi servisiranje sa neprijatnom cenom...
-
-
problem mislim da je u lameli posto su pre nekoliko meseci vadili motor i onda su prenitovali lamelu i od tada se desava pri polasku da pritrese .a sto se tice vibracija na leru nema ih radi lepo i mirno bez sumova i sl.Pirke
Comment
-
-
Re: pasat kuplung set B6
danas sam skinuo menjac,korpa kao nova,lamela isto,zamajac kad ga okrecem(unutrasnji deo ide desetak cm.napred nazad ali nema nikakav luft.na ivicama gde ulazi korpa bilo je neke smese nalik na gumu izaslo iz zamajca.nisam nacisto molim neko misljenje ili jos bolje iskustvo.PozdravPirke
Comment
-
-
Jeftinija varijanta da zamenis korpu i lmelu ja licno tu lamelu ne bih vracao nazad,
reparirana nepouzdana kao sto neko reca i kad se sve odradi na njoj rikne srce imao
sam takav primer,a ponovno skidanje nije jednostavno.
Uz put promenis i korpu,o plivajucim zamajcu slabo zanam a kao sto overspeed rece 150000 to je otprilike i radni
staz takvih zamajaca.
Ko ga izmisli svaka mu cast.
Comment
-
-
Originally posted by nina996korpa kao nova
Originally posted by nina996na ivicama gde ulazi korpa bilo je neke smese nalik na gumu izaslo iz zamajca.
Originally posted by roskeponovno skidanje nije jednostavno.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
.[/quote]A po cemu se razlikuje od prvog skidanja,sem u ponovnom placanju
Pa verovatno se razlikuje u tome sto on ne placa nago ponovo treba da skida istu stvar sto nije jednostavno
kao sto sam rekao na utroseno vreme pa i uopste,ti kao profi serviser znas sta znaci izgubljeno vreme,nervozna musrerija
i sl.
Comment
-
-
Originally posted by roskenago ponovo treba da skida istu stvar sto nije jednostavnoPoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
ljudi svi mi znamo sta da radimo ali gresimo kad se trudimo da musterija prodje jeftinije a posle nam se obije o glavu pa radimo isti poso dva puta i ispadne da smo neznalice i da smo krivi sto mu nismo to objasnili malo opsirnije i filozofski a kad im kazemo cenu oni krse prste i okolisu ko kisa oko kragujevca i posle nas ogovaraju,psuju i sta vec.evo i ovde ima puno primera ali... kad bih sad ucio zanat ili upisivao skolu otiso bih za veterinara ,jer raditi sa ljudima?????Pirke
Comment
-
Comment