BMW 318i 88g Motor M40 83 KW pomagajte

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igor r
    CBC Član
    • 09.07.2009
    • 10
    • BOSNIA AND HERCEHOVINA

Re: BMW 318i 88g Motor M40 83 KW pomagajte

Kod njega se razvodnik nalazi na bregastoj direktno spojen a na radilici je senzor za paljenje, sistem motronic,racunar regulise tacku paljena.
    zupcasti jos nisam provjeravo, a licno mislim da tesko moze biti do njega jer auto fino radi u leru, i u hodu ima dosta snage na malim i srednjim obrtajima.

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Idi u servis i neka ti snime izduvne gasove kad trokira,postavi pa cemo dalje....
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• roske
        CBC Senator
        • 08.03.2007
        • 272
        • Lazarevac
        • Alfa Romeo 145 boxer

Kaci na neku dijagnostiku javi sta si uradio,mozda je nesto zatajilo od onoga sto si menjao.

Comment

• igor r
          CBC Član
          • 09.07.2009
          • 10
          • BOSNIA AND HERCEHOVINA

Kaci na neku dijagnostiku javi sta si uradio,mozda je nesto zatajilo od onoga sto si menjao

I ja sam posumjljao u ispravnost dijelova pa sam protokomjer mjenao 3 puta, a RPM senzor i senzor na radilici sam mjerio instrumentom omski i indenticni su otpori ko na mojim sto sam skinuo, a razvodna kapa i rotor sam kupio novo.
          Kacio sam ga i na diagnostiku i nema greske, ali ja sumljam u to jer i kad mu iskljucis senzor pozicije klapne opet kaze da je sve ok.
          Mislim da je majstor pogrijesio u proceduri jer je on samo dao kontakt i pokrenuo provjeru,isto ko na novijim vozilima sa OBD 2 prikljuckom a ja koliko sam ukapirao da prvo treba stisnuti papucicu gasa pet puta u 5 sec pa onda startovati provjeru i mislim da se nemora imati comp i software vec jednostavno moze i sa led diodom.
          mozda i grijesim a ako sam ispravite me.

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Kad vec koristis autodatu,onda bar procitaj sve.Lepo pise da je pre pocetka dijagnostike biti SIGURAN da TPS nije u kvaru njega moras skenerom ili osciloskopom proveriti pre pocetka iscitavanja kodova.Mada mislim da u tvom slucaju kodovi nece reci nista korisno.......

Comment

• ELHIBRID-UE
              CBC Član
              • 06.07.2009
              • 19
              • Uzice

Ukoliko ti se isto ponasa na benzin i plin, a menjao si protokomer i senzore, problem vrlo lako moze biti u bregastoj.

Comment

• igor r
                CBC Član
                • 09.07.2009
                • 10
                • BOSNIA AND HERCEHOVINA

Kad vec koristis autodatu,onda bar procitaj sve.Lepo pise da je pre pocetka dijagnostike biti SIGURAN da TPS nije u kvaru njega moras skenerom ili osciloskopom proveriti pre pocetka iscitavanja kodova.Mada mislim da u tvom slucaju kodovi nece reci nista korisno.......

I ja isto pretpodstavljam da sa dijagnostikom necu rijesiti problem.
                a meni je opet sumljiva pumpa, iako sam probo drugu koja radi ispravno na 316i .
                jer masina zatrokira na isti nacin kao da nema goriva,
                kada ga turiras u leru od 4500rpm do 6200rpm prodje to tri puta u redu i onda kada cetvrti put stisnes pun gas onda pocme da troka,
                obrtomjer ostane negdje izmedju 4800-5300rpm i tako drzi od 5-10 sekundi ne moze dalje.
                imam osjecaj da potrosi ono iz magistrale ionda ostane bez goriva.

a sto se tice smjese ona je uredu bar sto se vidi na svecicama jer su bijele.

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Originally posted by igor r
                  I ja isto pretpodstavljam da sa dijagnostikom necu rijesiti problem.
                  DIJAGNOSTIKOM ces RESITI problem,citanjem gresaka neces....

Comment

• igor r
                    CBC Član
                    • 09.07.2009
                    • 10
                    • BOSNIA AND HERCEHOVINA

Ukoliko ti se isto ponasa na benzin i plin, a menjao si protokomer i senzore, problem vrlo lako moze biti u bregastoj

Moguce da bregasta pravi problem, nisam siguran kakva je
                    ali cu je provjeriti pa cu da javim

Comment

Working...
                    X