Dali mozda neko zna koliki je zazor ventila za BMW 520 god 88. 12 ventila sestak 95 kw i dali mozete da mi kazete redosled paljenja.
problem zazor ventila za BMW
Collapse
X
-
Re: problem zazor ventila za BMW
Po dokumentaciji koju imam za E30 320i (dakle isti motor u pitanju) zazor je 0,25/0,25 za usisne/izduvne ventile. Ponavljam da se ova dokumentacija odnosi na seriju 3.
Redosled paljenja je: 1-5-3-6-2-4.
-
-
Hvala druze.Moj sin ima 320i isti motor kao u 520 i nastelovao sam ventile 320 kako si reko 0,25, i mirno radi i cini mi se da je dobio i snagu bilje ide,samo sto na prvo paljenje dugo vergla i kad pustim kljuc da odustanem od paljenja on sastavi i ukljuci se u rad.Ali na 520 zazor je bio 0,15; 0,30 0,45 0,35 rezliciti i nastelovao sam na 0,25 lepo radi ali nema snage sada mi se cini da je izgubio malo snage.Reci mi dali ce povecati potrosnju ako stavim 0,30;0,40 ili sve 0,30 ili da ostavim sve na 0,25 ionako nemam vise zivaca,
Comment
-
-
samo sto na prvo paljenje dugo vergla i kad pustim kljuc da odustanem od paljenja on sastavi i ukljuci se u rad
Comment
-
-
Ne bih ja eksperimentisao sa fabrickim zazorima, uopste sa bilo kakvim setup-om motora na autu kao u ovom slucaju koji je namenjen za neku opstu upotrebu. Eventualni dobici mogu da budu mali ili zanemarljivi, dok sa druge strane steta moze da bude daleko veca. Ako je dobitak snage u ovoj prici neki imperativ, onda se "problem" resava na pogresnom mestu.
Comment
-
-
ok momci evo 520 nastelovao sam na 0,30 usis.i 0,40 izduv.dobio je snagu ali posle vasih izjava malo ste me strecnuli da nedodje do neke stete pa sad vas pitam sta bi vi uradili da ste na mom mestu Dali da vratim na 0,25 ili da ostavim kako sam nastelovao.a to za struju ima smisla
Comment
-
-
e momci ovaj siki91 to mi je bratanac ja mu diktirao a on pisao za moj 520, jer i on i moj sin imaju 320 i uclanio se na isti komp ali pogresio pa se nije odjavio i tako moja poruka za520 dosla na njegovo ime valjda ne zamerate.Greske se desavaju,nisam znao da izbrisem siki91 pa vas obavestavam ovako.
Comment
-
Comment