Renault megane 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MirkoDamnjanovic
    CBC Senator
    • 26.09.2008
    • 291
    • Srbija
    • Cetvorotockas

Renault megane 1.6

Auto je reno megan 1.6 benzinac od 112ks, 2003/04 godiste.

Da li ovaj auto ima filter goriva i ako ima gde mu je?
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Renault megane 1.6

Sasvim sigurno ima, a najverovatnije se nalazi pored (ispod, ili sa strane) rezervoara za gorivo. Ako hoćeš baš tačan podatak, moraćeš da mi napišeš tačan model (četvoroslovna oznaka) i tip motora (prva tri slova iz broja motora u saobraćajnoj). Ako si tek kupio auto - pravac majstor, on zna i gde je filter, a i gde su kaiševi, ulje...

Comment

• MirkoDamnjanovic
      CBC Senator
      • 26.09.2008
      • 291
      • Srbija
      • Cetvorotockas

Tacan model ne znam na sta mislis. Ako je to broj sasije VF1B, a motor pocinje sa K4M.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nije to oznaka modela. Oznaka se nalazi na nalepnici, na desnom B stubu (vidi se kad otvoriš suvozačka vrata, u dnu stuba). Na toj nalepnici ima dosta podataka, a onaj koji je bitan za ovu stvar je u gornjem levom delu nalepnice. Jedan od modela megana II je, na primer - BM08.

Pokušao sam samo na osnovu motora i dobio podatak da se filter nalazi u rezervoaru, u sklopu pumpa-plovak-filter i ne može se zasebno menjati. Da bih bio 100% siguran, treba mi i ta četvoroslovna oznaka.

Comment

• MirkoDamnjanovic
          CBC Senator
          • 26.09.2008
          • 291
          • Srbija
          • Cetvorotockas

Nasao sam. Model je "BM0C".

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Evo šta kaže dialogys, provereno sa tvojim modelom auta i motorom:

Filtar benzina se nalazi u spremniku, ugrađen je u sklop "pumpa-mjerač-filtar" i ne može se skinuti. Obavezno zamijenite sklop "pumpa-mjerač-filtar" ako je jedan od dijelova sklopa neispravan. Učinkovitost filtra predviđena je za dugo trajanje.

Comment

• MirkoDamnjanovic
              CBC Senator
              • 26.09.2008
              • 291
              • Srbija
              • Cetvorotockas

Hvala puno druze, imas pice kad se vidimo

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Dogovoreno!

Comment

• dzonHMF
                  CBC Početnik
                  • 22.03.2011
                  • 6
                  • finska

trazio sam po internetu da li moj reno ima filter ili je integrisan u rezervoaru i video da postoji i jedna i druga opcija pa videh ti mozes da proveris. Elem, Moj auto je renault megane 2 1.6 16v 2005 model KM0C ali ne znam kako da proverim model motora jer sam u inostranstvu pa nemam nasu saobracajnu za njega. moj mehanicar je nasao nesto ispred zadnjeg levog tocka ali nije siguran da je to filter a tamo su ga locirali oni koji ga imaju. S obzirom da nismo sigurni da je to to, bio bih ti mnogo zahvalan ako bi mogao da proveris preko dijalogys-a i za mene. unapred zahvalan

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Nemoj shvatiti kao pametovanje, ali znanje "majstora" koji ne ume da prepozna filter za benzin je jako upitno. A i ti nisi baš preduzimljiv, izvini, ukucaš u google:" renault megane 2 fuel filter"
                    Last edited by comi 1342; 22.09.2014, 12:57.
                    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dzonHMF
                      CBC Početnik
                      • 22.03.2011
                      • 6
                      • finska

Druze, ja sam se ubio trazeci i kao sto rekoh ono sto sam nasao je da je renault megane 2 (isti model, isto godiste) radjen u obe varijante, tj. sa odvojenim filterom kao i sa integrisanim. Ja sam inace jako mlad i neiskusan sa kolima pa se ne mogu da budem siguran oko mog automobila a sto se majstora tice on je narucio filter i ispostavilo se da to sto je mislio da je filter izgleda drugacije od toga sta je dobio i onda kaze da ili moj ima integrisan filter ili su mu poslali filter za pogresan model. Inace covek popravlja kola i meni i mojim drugovima koji smo u inostranstvu i nikad nismo imali losa iskustva sa njim, sve sto je popravio radi i dalje bez problema plus je jeftin . Hvala na dobronamernosti ali sve sto sam trazio je da mi neko preko dialogys-a...

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by dzonHMF View Post
                        ... a sto se majstora tice on je narucio filter i ispostavilo se da to sto je mislio da je filter izgleda drugacije od toga sta je dobio i onda kaze da ili moj ima integrisan filter ili su mu poslali filter za pogresan model...
                        Promeni majstora, ako možeš! Svako sa nešto znanja, može da prepozna filter goriva!
                        Tražeći petrol filter za KM0/_ našao sam, da se takav, spoljašni filter ugrađuje od 2008., na tom mestu (ispred levog zadnjeg točka) in-line od rezervoara (pumpe), ili u motornom prostoru. Svi su slični, a razlikuju se uglavnom po dimenzijama:

Cheap FUEL FILTER: online sale of FUEL FILTER

Do 2008. nalazi se u sklopu rezervoara, odnosno pumpe. Sličan ovome, a podatke ćete naći po katalogu:

Fuel filter (KNECHT , KX 206D): CITROËN, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SUZUKI, VOLVO Parts - Bestpartstore.co.uk

Ne znam, koji je razlog, što mora da se menja, jer u slučaju zaprljanosti od taloga, potrebno je skinuti rezervoar, radi čišćenja i zamene filtera.

Comment

Working...
                        X