skoda fabia 1,4 44kW 2002-dize temperaturu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veteran
    CBC Član
    • 16.02.2009
    • 28
    • beograd

skoda fabia 1,4 44kW 2002-dize temperaturu

Vozim skodu tek godinu dana, ugradjen sekvent, odlicno radi i na plin i na benzin. Skoro sam primetio vozeci auto-putem da pri brzini od 140 kmh dize temperaturu od polovine one skale ( u gradu je uvek na polovini skale ) ide polako na 3/4 skale. Naravno posto sam bio na putu automatski sam smanjio brzinu da stignem do Bgda, i kako smanjim brzinu temperatura se vrati na sredinu skale- predpostavljam da je to optimalna temperatura.Napominjem da sam skoro menjao termostat i termodavac u ovlascenom servisu,ventilator radi, u kolima je antifriz (mada pomalo gubi negde tecnost te sam za predjenih 3000 km dosuo nepun litar destilovane vode).Sve se desava u zelenom ali kad se skala priblizi crvenom nije svejedno, zato pitam ljude koji mozda znaju ili duze voze Skodu u kom polozaju skala treba da bude i da li je ovo normalno sto se desava?
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: skoda fabia 1,4 44kW 2002-dize temperaturu

Litar vode za 3.000 km nikako nije normalno ... sto u kombinaciji sa ovim rastom temperature bas ukazuje da ima neki problem.

Da ne lupam i nagadjam, javice se valjda neko ko moze preciznije da pogodi o cemu se radi.
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Ili ne valja termostat, ili se ventilator hladnjaka vrti u kontra smeru, ili suprljavi hladnjaci,ili probija dihtung glave,a moze biti i neka kombinacija vec navedenog.Savet,potrazi dobrog majstora da ne bi nagadjali.

Comment

• deki74
        CBC Veteran
        • 03.02.2008
        • 139
        • Beograd

Posto ti se dizanje temperature desava na otvorenom putu pri vecoj turazi motora nije ventilator u pitanju ,termostat moze biti ako ne otvara u potpunosti ,sto se tice antifriza obavezno treba da je u sistemu G12 znaci roze boje ,posto je u pitanju motor koji korene vuce iz Felicije moze biti da je digtung glave poceo da odlazi sto je mana ovih motora pri vecim kilometrazama,a to mmozes proveriti tako sto otvoris cep boce rashladne tecnosti zagrejes motor i onda pri nekom srednjem gasu gledas u posudu u kojoj ne bi smeli da se stvaraju mehurici ,takodje u bolje opremljenim servisima imas uredaj koji detektuje prisustvo CO2 u rashladnoj tecnosti,Pozdrav.

Comment

• roske
          CBC Senator
          • 08.03.2007
          • 272
          • Lazarevac
          • Alfa Romeo 145 boxer

I ja mislim da je riknuo dihtung glave

Comment

• veteran
            CBC Član
            • 16.02.2009
            • 28
            • beograd

Izvinjenje imao sam neke obaveze te mi nije bio dostupan kompjuter.
            Dakle skoda je presla originalnih 92000 km , nije iz uvoza, kupljena od prvog vlasnika sa servisnom knjizicom. Probao sam sa otvorenim cepom prelivnog suda, zagrejao auto i pri visokom broju obrtaja nema mehurica nikakvih. Tek kad sam spustio gas onda je tecnost prelila napolje i tek onda se primecuju mehurici ali predpostavljam da je to zbog prelivanja. Inace u sistemu je G-12 naravno razredjen sa ovom 1 litrom dest. vode zbog dolivanja, a inace ja ne prelazim puno km te sam gore pomenutih 3000 km presao za cirka 3 meseca. Hvala na misljenjima, redovan servis ionako sledi uskoro kod " Koleta" u Zemunu. Pozdrav a pozeljna su i druga misljenja.

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Imam jedno pitanje, zar mu nije bas prilikom ovog testa sa otvorenim cepom, prokljucao motor?
              Mehurici i dizanje nivoa vode, dodju usled kljucanja cestica vode te prelaska u gas i njihovog sirenja?
              Otvaranjem sistema, te skidanje nadpritiska koji pravi cep, tacka kljucanja pada sa 120 na 100 stepeni.
              Koliko je uopste pametno raditi taj test sa otvorenim cepom?
              Moda je bas sad mogao da pokrivi glavu i osteti dihtung ili gresim?

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Slazem se vrlo lak nacin za krivljenje glave motora.

Comment

• charjek
                  CBC Veteran
                  • 20.09.2008
                  • 191
                  • Sremska Mitrovica
                  • Jugo

pa sta je sad jel moze doci do krivljenja glave ili ne moze?Posto i ja imam problem sa skodom i sa grejanjem
                  Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

• deki74
                    CBC Veteran
                    • 03.02.2008
                    • 139
                    • Beograd

Gore opisani postupak se inace primenjuje pri promeni antifriza ili zameni hladnjaka a cilj je odvazdusavanje sistema a u nedostaku profesionalnog alata za tu namenu primenjuje ga manje vise vecina majstora tako da nema bojazni naravno da se mora pratiti radna temperatura i protok kroz creva .

Comment

• veteran
                      CBC Član
                      • 16.02.2009
                      • 28
                      • beograd

Idem sad u sredu na redovan servis, pa cemo videti sta je bilo. Inace u fabrickom uputstvu pise da pri vecim opterecenjima, u gradu, moze doci do dizanja temperature mada je to meni bez veze. Kazaljka uglavnom stoji na sredini ako je sve ispravno.

Comment

• veteran
                        CBC Član
                        • 16.02.2009
                        • 28
                        • beograd

Evo da zaokruzim temu , mozda ce nekome biti od koristi. Skoda bila u servisu - zamenjena vodena pumpa. Nisam stigao da se provozam auto putem tek da probam kako se ponasa pri vecim brzinama tj. visim obrtajima, ali valjda ce biti u redu.
                        P.S. Kada date auto u servis da pogledaju pa ce vas nazvati da vam kazu sta je i koliko ce da kosta( a vi cete odluciti hocete li da radite to kod njih ili cete negde drugde ), obratite paznju na to sta vam kazu telefonom i cene, da se ne ispostavi kao kod mene . Platio sam 5000 din skuplje nego sto mi je neko od njih javio telefonom koliko ce doticna intervencija da kosta. Kao ne znaju majstori koliko koji deo kosta ( ?? ), pa sto se onda oni javljaju , neka se javi sluzbenik sa prijema vozila, on valjda zna cene.
                        Pozdrav.

Comment

• roske
                          CBC Senator
                          • 08.03.2007
                          • 272
                          • Lazarevac
                          • Alfa Romeo 145 boxer

Provozaj se pa javi

Comment

Working...