bato moj to je DIS modul,trebace malo vise zajebancije a najlakse je ocitati diagnostikom dali ima izostanak paljenja i na kom cilindru.pogledaj YUGO-PSA motor i sve ce ti biti jasno
Postavio sam ovo pitanje zato sto imam problem sa autom i nekoliko njih mi je reklo da je bobina crkla.Naime, meni auto pali bez problema ali na niskim obrtajima se gusi i nece da prima gas.Uzeo sam nove svecice i nije do toga.Auto radi normalno tek na 2.5 hiljade obrtaja i vise.Sve ispod toga je mucenje
Ne mora da bude samo bobina, takve simptome pokazuje i auto kome su zaprljane brizgaljke. Najbolji nacin da proveriz bobinu je da odes kod majstora koji ima osciloskop i tamo se sve lako da proveriti, mislim da dijagnostika po pitanju bobine ne daje dovoljno informacija. Ja sam imao problem sa bobinom na istom motoru ali u 206, nije okidala na jednoj svecici kako treba i desi se sa komp iskljuci jedan cilindar i radi na 3. Problem moze da bude i u ekstenzijama (lulicama), posto nema kablova, mozda neka od njih lose prenosi varnicu. Ako kupujes bobinu raspitaj se za cene moje iskustvo od prosle godine je da je u Vitro group-u bobina bila jeftinije nego u Veranu za nekih 3-4000din, malo li je.
Comment