vw golf 3 td pali se lampica ulja nakon brze vožnje na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: vw golf 3 td pali se lampica ulja nakon brze vožnje na leru

provereno više se ne pali ipak je izgleda u pitanju bio davač

Comment

• saskija
      CBC Početnik
      • 06.05.2010
      • 4
      • vranje

e cao svima
      naleteo sam na ovaj forum u potrazi za savetom pa napravih nalog sada.
      elem, imam isti/slican problem kao kristina990.
      vw golf 2 1986.
      pali mi se lampica ulja kada usporavam pri vecim brzinama / 120kmh cca, naplatna rampa /. kada smanjujem brzinu, sa kocnicom, na kracem rastojanju / blize rampi / pali se; kada postepeno smanjujem ne pali se i kada smanjim malo pa izbacim iz brzine u ostane u leru se ne pali lampica za ulje. jednom mi se upalila i na velikim krivinama ali male brzine - planinski put. u gradskoj voznji nemam tih problema. ulje sam zamenio januara lukoil 15 40 mineralno, ne verujem da sam presao vise od 3-3.5 hiljada od tada; ne trosi mnogo ulja.
      sada idem do majstora, javicu sta je bilo i kakav je njegov komentar.
      u svakom slucaju dajte neki komentar savet do tada
      s

Comment

• saskija
        CBC Početnik
        • 06.05.2010
        • 4
        • vranje

e da!
        kad se upali lampica ako prebacim u manju brzinu /3/ gasi se lampica, pa se onda opet upali pa ja smanjim u drugu i ne pali se vise.
        ali ako dam gas kad se upali lampa ugasi se i na pali se vise
        eto i taj detalj

Comment

• kristina990
          Banovan
          • 13.04.2009
          • 1066
          • Srbija

majstor će da izmeri pritisak ulja pa ćeš videti,treba da se meri na vrućem motoru

Comment

• saskija
            CBC Početnik
            • 06.05.2010
            • 4
            • vranje

nista!
            majstor kaze :"zameni ulje, ocajno ti je - lukoil - i sve ce biti u redu"
            ja sta cu, poslusah ga. sipao sam 15 40 wurth mineralno. stavio novi filter. eto to je za sada.
            sutra idem na put pa cu javiti sta je i kako.
            malo se budjavo osecam ali to mi je za sada.

Comment

• kristina990
              Banovan
              • 13.04.2009
              • 1066
              • Srbija

jel ti izmerio pritisak ulja?a ulje kupi kod njega,što god kupiš biće njemu extra.

Comment

• saskija
                CBC Početnik
                • 06.05.2010
                • 4
                • vranje

ma da
                ali to nije prob sto sam zamenio ulje i filter. to je ok.
                ono sto sam procitao ovde, a do sada i na drugim forumima
                samo se bojim da ije radilica i oni lageri. ajd , ako je davac ok.
                nesto me ta radilica prepala. heh.
                u svakom slucaju zamena ulja nije nista resila. pali se lampica pri smanjivanju brzine, vece brzine. ali mi j ei malo nelogicno: ako je davac pritiska crk'o - kako onda uopste moze da da pritisak?
                to isto i za pumpu vazi ?!?
                meni se lampa pali samo pri vecim brzuinama. kod manjih sve ok. u gradskoj voznji mi se to ne desava. cak sam video da 1 kaze da je komandna tabla!!! i to mi je malo cudno.
                no ok
                sta ssad
                ipak je to auto iz 1986.
                nadam se da cu resiti to sto bezbolnije.
                dajte samo neki savet/komentar koliko je to opasno kada sam na putu za bezbednost na putu, pa za masinu uiopste.
                s

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

pa koliki je pritisak izmerio?ne bi trebao biti na leru manji od 1 bara kod vrućeg motora,ako sam dobro zapamtio.S porastom obrtaja treba da se poveća,ne znam tačne vrednosti
                  ja sam promenio davač za 200 din

Comment

• labud_ns
                    CBC Početnik
                    • 14.06.2010
                    • 1
                    • novi sad

pali mi se lampica ulja kada usporavam pri vecim brzinama / 120kmh cca, naplatna rampa /. kada smanjujem brzinu, sa kocnicom, na kracem rastojanju / blize rampi / pali se; kada postepeno smanjujem ne pali se i kada smanjim malo pa izbacim iz brzine u ostane u leru se ne pali lampica za ulje. jednom mi se upalila i na velikim krivinama ali male brzine - planinski put. u gradskoj voznji nemam tih problema.
                    Imam potpuno isti problem kao i Saskija.
                    U pitanju je golf 2 1300 cca sa direktnim ubrizgavanjem!
                    Pre par dana sam vozio iz Novog Sada za BG (stari put), lampica i zujalica su se palile jedno 30-ak puta!
                    Da napomenem da se to zimi ne javlja (ili jako, jako retko), već samo kada je vrućina !
                    Problem se "reši" tako što prebacim u niži stepen prenosa, dignem obrtaje, i to bude dobro do sledećeg usporavanja!
                    Kada stisnem kvačilo, dodam gas, prestane zujanje, i dok je auto na leru ne pali se! Kada ubacim u brzinu, zavisno od brzine kojom se krećem, i pustim kvačilo dešava se da se upali ponovo !
                    Menjao sam indikatore pre godinu dana ali problem nije nestao, da napomenem, problem postoji već 3 godine!

Hvala!

Comment

• kristina990
                      Banovan
                      • 13.04.2009
                      • 1066
                      • Srbija

posle novog davača meni više nikad ne svetli

Comment

• kristina990
                        Banovan
                        • 13.04.2009
                        • 1066
                        • Srbija

danas nakon jedne intervencije na kolima kad je auto probno bio upaljen na kratko bez PK kaiša obrtaji nisu naravno prikazivani,ali je blicala lampica od ulja,tako da sam ubeđen da je ono čačkanje žica i izolacija bilo presudno u ovom slučaju a ne zamena davača,da sad stavljam stari i ispitujem nešto me mrzi,ali duboko sam ubeđen,a i čitao sam na nekom forumu da te žice znaju dati takvu sliku da blica lampica ulja...
                        no u svakom slučaju kad se upali lampica treba proveriti pritisak ulja....

Comment

Working...
                        X