GOLF 4 TDI CRVENO -DI 96kw duva na poklopcu i meracu ulj

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zlocesti
    CBC Veteran
    • 24.06.2008
    • 116
    • Beograd

Re: GOLF 4 TDI CRVENO -DI 96kw duva na poklopcu i meracu ulj

batice ... sa time se vec en bi ********o .. raspitaj se malko ..

ali koliko znam pd motori tj dizne u njima ne trpe taj "masni" d2 ....

mogue da niej mnogo kilometara pregurala ... pa zato i radi ... ... ...

Comment

• sdis
      CBC Početnik
      • 06.09.2009
      • 3
      • subotica

Originally posted by ickonish
      Pozdrav svima,imam jedan izgleda VELIKI problem.Golf 4 tdi 96 kw 6 brzina '99 god ,e sad kada se motor zagreje duva beli dim na meracu za ulje i na poklopcu gde se ulje doliva,mada na meracu i baca ulje i to dosta visoko.U voznji je bez premca ide kao zmaj ,potrosnja ulja je 0.5-1l na zameni 8000 km ulje mobil 10w40 , takodje prilikom naglog davanja gasa nema UOPSTE dima na auspuhu(kao da je benzinac).Bio sam kod majstora i kaze da treba da zamenim karike,gumice ventila,i sve dihtunge,mada mene interesuje postoji li mogucnost zamena karika bez skidanja glave.BTW ako ima jos neko kompetentan moza da postavi takodje dijagnozu za isti.....Hvala
      Sipaj iskljucivo ulje kastrol txt pumpa dizel i neces imati problema

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

@gile GTI: pazi kakve savete dajes coveku. mass nije jedini uvoznik motula i motul nije ulje za VW masine.

dizne i ako su zamastile od D2 mogu pranjem da se srede a posto kazes da ne dimi na punom gasu izgleda da rade kako treba. obrati ti paznju na ovo sto baneR kaze jer pored neadekvatnog goriva izgleda da je korisceno i neadekvatno ulje. sve ostalo sto su drugi napisali stoji.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• shvexoman
          CBC Član
          • 03.04.2009
          • 57
          • Smederevo

Originally posted by ickonish
          '99 100% sto i mene chudi kad su valjda pocheli od 2000 ali i na staklima i po broju stoji da je '99.

Ali ako su kao sto ja sumnjam karike otisle onda ne bi trebalo da ima kompresiju a ide u PM jedno oko stalno mora da mi bude na KM/h satu
          http://www.youtube.com/watch?v=9o43BckveJM evo ovako ide samo sto nema dima.....
          Svaki VW koji je proizveden posle 6og meseca u godini vec prelazi u drugu godinu tj model za sledecu godinu, tako da je taj golf verovatno proizveden posle 6og meseca 99 god i spada u model za 2000god, ja jedino mogu da se nadovezem na ostale komentare u vezi ulja , znaci samo 505.01 imas razne proizvodjace ali VW uglavnom saradjuje sa Castrolom. Ako trosi do litar na 8000km to po meni nije strasnio i ja bi to terao, naravno ako uspes da skines cenu na osnovu toga svaka cast , vredi pokusati.

Comment

• VVLAJKO
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2008
            • 484
            • Nis
            • Audi A4, Primera p12

96 kw model je poceo da se proizvodi 11.2000- te i nikako ne moze da bude '99 god.
            Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Dalibor Vukić
              CBC Senator
              • 08.09.2009
              • 279
              • Beograd

Sa pritiskom sa kojim radi PD i sa kvalitetom i zaprjlanošću D2, tim diznama ne može da pomogne čišćenje. I onda kao plus pri prodaji navode vozila ga žena...

Comment

• Gile_GTI
                CBC Veteran
                • 15.02.2009
                • 107
                • Beograd-Karaburma

motul jeste ulje za vw, odnosno motul pravi ulja po svim vw normama, 502 00, 505 00, 505 01, 503 00, 503 01, 506 00 506 01 504 00-507 00..... i mass je jedini uvoznik za motul.... proverite na sajtu motula... http://www.motul.com/

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

vecina proizvodjaca pravi ulja po VW, BMW, Volvo, Porsche i Benz normama ali to ne znaci da svako ulje prija tim motorima. To sto na sajtu pise ne mora da znaci da je tako. pise i na tarabi pa nije. Ima jos jedan uvoznik i daaleeeeko je jeftiniji od massa
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

A kako ste vi dosli od dima na iberlaufu do marzi u USA i frkama sa fals uljima???
                    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                    X