Punto mk2 1.2b nece da zavergla (upali) nakon havarije ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • supercow
    CBC Član
    • 14.08.2006
    • 98
    • Zarkovo - BG.

Punto mk2 1.2b nece da zavergla (upali) nakon havarije ?

Postovanje gospodo majstori,

Dakle kao sto u naslovu pise nesto cime lupamo glavu vec dva dana , znaci u pitanju je Punto mk2 1.2 benzin , imao je manju havariju gde mu je,izmedju ostalog, razbijen hladnjak i iskocio air-bag.

E , sada to je sredjeno namesten hladnjak i kada pokusa da zavregla.... nista, samo se cuje kvrc , pogase se sva svetla na tabli i nista. Jedino sto nam je palo na pamet da je masa i to smo cistili ali opet isto. Inace kleme se greju bas dosta. Na tabli konstantno svetli air-bag , sve ostalo od lampica se pale i gase normalno....? hilfe ....
    STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: Punto mk2 1.2b nece da zavergla (upali) nakon havarije ?

interia fuel shut-off(IFS) switch - behind passanger's side kick panel

kick panel - kod suvozacheve desne noge ispred vrata,trebalo bi iza plastike da se nalazi taj " unutrashnji prekidach goriva"

aaaa tek sad kapiram ..netje da zavergla ?
    pa vidite dali dobija struju na anlaser . ako ne ..dovedite mu ditrektno ,da zavergla.
    ako se greju kleme toliko znachi da dobija,ali je blokirao unutra anlaser.
    malo chekitjem po njemu,ili da se skine pa da se vidi dali vergla kad se prikljuchi direktno na akumulator.
    mozda se pokrivio unutra od udarca.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• supercow
      CBC Član
      • 14.08.2006
      • 98
      • Zarkovo - BG.

Zoranbg: Sorry moja greska zaboravio sam da napisem , pumpa radi tj. cuje se....nego nece da zavergla , anlaser je skinut i na prazno radi , jedni da se proba direktno, ponase kao da hoce da okrene ali ne moze, zakuje posle delica sekunde ?
      STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

izvini .. i ja pishem kako mi shta padne na pamet.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

doveditemu direktno i plus i minus,kad je montiran na vozilu, ako ni onda netje da zavergla ..znachi da je anlaser losh.treba drugi da se nabavi za probu..pa ako sa njim radi..ili da se uzme taj drugi,ili taj vash da se remontuje.

tako bih ja uradio.vidi mozda se jos neko javi,sa nekom idejom.
          ali ako se toliko greje,znachi da povlachi struju,ali nemoze da okrene motor.. sto znachi da je ipak losh.

Comment

• supercow
            CBC Član
            • 14.08.2006
            • 98
            • Zarkovo - BG.

radimo u real-timu , dovedena struja do analasera ali opet isto....buni me jedino to sto je pre havarije radio anlaser perfektno, pada mi na pamet na gurku da ga upalimo ?

Comment

• Kubikaza
              CBC Veteran
              • 01.10.2008
              • 169
              • Nis

Pogledaj elektricni deo brave,mozda ti je to riknulo
              OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
              http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

a jeste probali da taj auto malo pogurate u 4 ili 5-oj brzini,ne da ga palite..nego da ga pogurate.
                ako je anlaser ispravan,otkud toliki otpor motora ?!?
                verovatno je do losheg anlasera,ali ispitajte redom .. na najsigurniji i najjeftiniji nachin.

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Preskocio kais i udario klip u ventil pa blokira motor.
                  A mozda je i nesto od periferije motora blokiralo. Alternator, pumpa za vodu kompresor klime ili nesto slicno.
                  Ja ipak predpostavljam da je kais preskocio. Podignite auto ubacite u petu pa lagano vrtite motor preko tocka. Ako nece napred probajte u nazad lagano pa javite rezultate.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

to sam i ja pomislio,al nesmem da kazem..da ne malerishem.

Comment

• supercow
                      CBC Član
                      • 14.08.2006
                      • 98
                      • Zarkovo - BG.

Ovako....sad sam dosao do kompa. probali smo da poguramo malo auto u petoj i ide , posle ga podigli i obrne ceo krug Da je udario klip , tu nebi bilo napre-nazad nego bi stajao skovan u mestu , zar ne ?

@kubikaza: o.k ali probali smo anlaser sa posebnim zicama od drugog akumulatora da upalimo , da je brava trebalo bi barem tada da zavergla ?

@
                      Originally posted by b_samardzic
                      A mozda je i nesto od periferije motora blokiralo. Alternator, pumpa za vodu kompresor klime ili nesto slicno.
                      Ceo krug je obrnuo na klocnovima, par metara u petoj da nesto blokira od perfierija zar nebi trebalo i tada da blokira ? Sutra probamo na gurku da ga upalimo pa ako upali onda je definitvno anlaser. Ako imate jos nesto sto bi mogao da probam...javljajte

hvala na pomoci u svakom slucaju.

Comment

• b_samardzic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 1557
                        • Smederevo

Eto probajte sa drugim akumulatorom.
                        Dopisivanjem ipak imamo spoznaju onoga sto se tebi cini pa na osnovu toga zakljucujemo.
                        A tu moze da dodje do velikih nesporazuma.

Comment

• gorky
                          CBC Senator XXL
                          • 08.06.2007
                          • 860
                          • Vojvodina,Kikinda

skoro sve su ljudi ovde napisali s tim sto postoji procedura na koji nacin sve to uraditi.prvo proverite da li se motor vrti bez poteskoca (vise krugova,ne 1),napon akumulatora,spoj mase sasije i motora (na akumulatoru naravno),struja sa brave do automata...ako je sve ovo ispravno auto ce verglati,i anlaser ako je ispravan naravno

Comment

• supercow
                            CBC Član
                            • 14.08.2006
                            • 98
                            • Zarkovo - BG.

Epilog price , danas smo tek upalili auto jer je drugar mehanicar bio zauzet pitanjima od najvece vaznosti (isao da gleda klinke u tangama koje voze rolere na adi), u pitanju je bio anlaser ali i alternator koji je davao veliki otpor pa je anlaser "probio". U svakom slucaju taj problem je resen pa hvala svima na pomoci .

Medjutim pojavio se novi problem , auto prilicno dimi tj. izbacuje crni dim i to bas dosta . Kada je na leru onako u rafalima kostatno izbacuje crni dim kao da je dizel...a na vecim obrtajima katastrofa, inace lepo ide,pali itd. Imate li ideju sta bi moglo to da bude ?

Comment

• gorky
                              CBC Senator XXL
                              • 08.06.2007
                              • 860
                              • Vojvodina,Kikinda

[quote="supercow" u pitanju je bio anlaser ali i alternator koji je davao veliki otpor pa je anlaser "probio". [/quote]
                              ja se izvinjavam al ovde nesto ne stima,il sam ja posandrcao,ako moze neko da mi pojasni

Comment

Working...
                              X