Corsa B 1.0 12v 40kw '98 Hidropodizaci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Corsa B 1.0 12v 40kw '98 Hidropodizaci

Nadam se da ce neko kompetentan odgovoriti i pomoci da resim sledeci problem:

Do 100000 sam sipao Castrol 15-40w,posle toga na preporuku par servisa,ovlascenog i forumasa presao na polusintetiku GM 10-40w.Sve bili ok do zadnjeg menjanja (menjam ga na 8000 mada pise u useru na 15000) kad sam nasuo opet pomenuto ulje i hidropodizaci su se poceli oglasavati.Kad je hladan cuju se vise dok kad se ugreje na radnu dosta manje al opet kucka i iritira zesce.U Aca servisu su rekli da se mora menjati svih 12x1300din=15600+ruke.Drugar automehanicar rece da nema sanse da je riknulo svih 12 vec se garant cuje 2kom,max 3 i da dobar majstor skidanjem poklopca ventila i proveravanjem svakog posebno moze ustanoviti tacno koji je i zameniti ga.Citao sam da su ljudi na drugim motorima menjali komplet nove,kuckanje se nastavilo i dalje.

1.E sad mene interesuje dal mogu kuckati zbog loseg ulja nasutog zadnji put(taj GM je bio 1500l/5l,nasao sam na net-u tvrdnje da je to prepakovan valvoline i sta vec i da ga turci sipaju iz buradi)?

2.Posto sad dolazi ulje na zamenu sta mislite da promenim i naspem castrol magnatec 10-40 il Mobil 10-40 pa da vidim reakciju?

3.Ako posle promene ulja i dalje budu kuckali dal se mora promeniti svih 12 ili se mogu naci bas ti koji su otisli i doticne zameniti

4.Ako se ne promene da li mogu prouzrokovati neku havariju u motoru ili se pomiriti sa kuckanjem i nastaviti voziti?

Unapred hvala
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: Corsa B 1.0 12v 40kw '98 Hidropodizaci

Da ne malerisem, ali imao sam isto iskustvo na starijem autu (kadet): nakon sipanja boljeg, skupljeg (i viskoznijeg) ulja nakog nekog vremena "otisla" je bregasta i klackalice (ne kazem da je imalo veze sa uljem, mozda im je doslo vreme).

Zvuk i simptomi su bili 100% isti kao i kod tebe ... postajace sve gore.

Zamena bregaste i klackalica (sve polovno, novo nije istog kvaliteta) je resila problem u potpunosti.

Ne znam da li mozes da zavuces prst kroz otvor za sipanje ulja i opipas neki od bregova na bregastoj (kod mene je moglo), risovi sa strane na bregu nagovestice da li je to problem.
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• gorky
      CBC Senator XXL
      • 08.06.2007
      • 860
      • Vojvodina,Kikinda

da li si od kad se javilo to kuckanje imao samo gradsku voznju,i da li je neko sa utvrdio da su problem zaista hp

Comment

• Puzo81
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2009
        • 687
        • Novi Sad/Prijepolje

@aivan: probacu napipati(ne daj boze) na onom vidljivom bregu da nema taj ris.

@ gorky:recimo 85% je gradska voznja al uvek u cugu 6-10km.Ostalih 15% su dugacke ture,po 400km.Drugar automehanicar je rekao 99%(menjao jena par 1.2 i 1.4) su oni al nije stigao da skine poklopac ventila jer sam zurio za NS.Na par mesta traze 30-50e samo da odviju onih par obrnutih torusnih srafova bez rada

Comment

• gorky
          CBC Senator XXL
          • 08.06.2007
          • 860
          • Vojvodina,Kikinda

vrlo je moguce da su stradali jer gradska voznja zbog mnogo hladnih startova i rada u mestu ostavlja danak na motoru naslage razgradjenog ulja najcesce se zadrzavaju bas u hp,no u svakom slucaju to treba da neko sa sigurnoscu utvrdi

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

.
            E sad mene interesuje dal mogu kuckati zbog loseg ulja nasutog zadnji put(taj GM je bio 1500l/5l,nasao sam na net-u tvrdnje da je to prepakovan valvoline i sta vec i da ga turci sipaju iz buradi)?
            Mene zanima jel postoji jos neko malo jeftinije ulje?

Comment

• Puzo81
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2009
              • 687
              • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by TECA
              .
              E sad mene interesuje dal mogu kuckati zbog loseg ulja nasutog zadnji put(taj GM je bio 1500l/5l,nasao sam na net-u tvrdnje da je to prepakovan valvoline i sta vec i da ga turci sipaju iz buradi)?
              Mene zanima jel postoji jos neko malo jeftinije ulje?
              Ta polusintetika GM 10-40w ,kanta 5L pise Genuie oil je ista pa kupio u ovlascenom ili po radnjama(e sad sta je u njoj zavisno od auto radnje ne znam).U januaru '09 su cene bile 1500-2500 za to ulje a ja sam ga kupio bas u ovlascenom za 1550din.Sad avgust od 1850-2700

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

).U januaru '09 su cene bile 1500-2500 za to ulje
                Cudi me odakle tolika razlika?

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by TECA
                  ).U januaru '09 su cene bile 1500-2500 za to ulje
                  Cudi me odakle tolika razlika?
                  Lepo pitas svakog trgovca kolika mu je marza,da li je u sistemu pdv-a,izdaje li fiskalni itd itd i saznaces . Ide se u off,fokusirajte se na problem

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

kad sam nasuo opet pomenuto ulje i hidropodizaci su se poceli oglasavati.Kad je hladan cuju se vise dok kad se ugreje na radnu dosta manje al opet kucka i iritira zesce.
                    ...da bice da sam pogresno razumeo.

Comment

• UkiMazda
                      CBC Senator XXL
                      • 16.11.2007
                      • 444
                      • Beograd
                      • Alfa 156 2.0TS

Mozda da probas ovo sredstvo?
                      viewtopic.php?f=365&t=37588
                      Svi koji su probali kazu da je prestalo kuckanje podizaca, a nije mnogo skupo da se proba. U sustini, koliko znam, retko se desava da se fizicki ostete hidropodizaci, obicno se nakupi "mulja" u njima.

Comment

• rasat
                        CBC Član
                        • 10.04.2009
                        • 28
                        • lipolist

odlika dobrog ulja je da izmedju ostalog da cisti i ispira motor i razgradjuje garez ja bih ti preporucio da se vratis na castrol

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Saznao sam da GM ulje proizvodi firma Omar iz Saudijske Arabije i ulje zadovoljava GM-ove standarde sto nije mala stvar...a S.Arabija lezi na nafti i ta nafta ima manje sumpora od ruske nafte,pa je samim tim bazno ulje bolje,a aditivi kao aditivi svaki proizvodjac dodaje...pitao sam Doru za to sredstvo omega 907,kaze nema trenutno ali ce naruciti...za h.podizace mi je logicnije da se nakupilo prljavstine i koksa od mineralnog ulja,a polusinteticka ulja imaju bolja deterdzentska svojstva ...po nekoj logici verovatno je polusintetika pocela da ispira h.p. ali ne moze da odradi do kraja...dok ne stigne omega 907 probaj da naspes liqui moly hidro strobel(ili tako nesto) oko 400din bocica od 300ml,pa vidi sta ce da se desava...liqui moly postoji sto godina i ispunjava tuv standard...nemoj odmah otvarati glavu,verovatno ti je motor prljav iznutra

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

@ UkiMazda: citao sam postove,nekome su prestali da zvece,nekome ostalo po starom.Da li to zavisi od motora do motora nisam kompetentan da objasnim.

@ Rasat:danas se dvoumio izmedju castrola i mobila i ipak uzeo castrol magnatec 10-40w.

@Legenda: Svaka cast na saznanju al ja opet ne verujem da se moze saznati tacan proizvodjac.Na jednoj kanti pise made by EU,drugoj Germany Ruusselshaym,neko kaze prepakovan valvoline,mobil,te sipaju ga turci seldzuci,te ima kucna fabrika u malom mokrom lugu,svak djelje svoju pricu.

E sad
                            Danas sam zamenio filtere i nasuo magnatec.Dal umisljam al bar 60% zvuka kuckanja hp je nestalo.Kroz cep je pipana bregasta al nema risa na onom vidljivom bregu.Hteo sam da ispiramo motor tim sredstvima ali motor je cist ko suza,majstor mi pokazao ispusteno ulje u beloj posudi i za neverovati neznatno tamnije je boje u odnosu na ulje koje sam imao u boci za eventualno dosipanje.Ulje je promenjeno pre 7700km i ladno se moze ova polusintetika menjati na 10000(po boji) al za viskozitet nisam siguran.Glava se ne skida vec poklopac ventila i eventualno obe bregaste i dobar majstor moze videti koji je otisao i zameniti ga.S obzirom da je zasad malo kuckanje ne diram nista.

Neki momak je zamenio svih 16 na mg zr pa mu se opet cuju,nedje sam procitao na nekom forumu.
                            Pozz

Comment

• legenda
                              CBC Senator XXL
                              • 28.03.2009
                              • 1345
                              • Beograd

Ne znam gde si kupio ulje ali ja sam saznao od uvoznika i od brace croata da je iz S.Arabije...Castrol magnatec ako ti je original svaka ti cast...Hidropodizaci ce ti se cuti iako stavis nove kad je hladan motor...ako ti nije prestalo kuckanje ni sa magnatecom,vec se samo smanjilo,onda ti definitivno ne valjaju hidro podizaci ili si ih ti sam unistio sa zamenom "castrolovog " mineralnog ulja na 10.000km...svako dobro i da te corsica lepo sluzi...to sto ti izvlace bregaste a ne skidaju glavu,to moze da se radi ali nije kako bi trebalo

Comment

Working...
                              X