reno megan 1.6 16v 2001

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mucic2
    CBC Član
    • 31.08.2009
    • 18
    • Bor

reno megan 1.6 16v 2001

imam problem sa meganom 1.6 16v 2001.g sve je super radio do pre negih nedelju dana kad je poceo sledeci problem
    - nece da pali iz 1x nego vergla vise puta i onda upali recimo 3-4x i to duze. ( ne desava se stalno neki put upali iz prve)
    hteo bih da kazem da je u pocetku palio na pola kljuca.
    gore navedeni problem se desava kad ga ne palim duze vreme , a ujedno to neki put i nema veze nece da upali ni posle pola sata.
    da kazem da sam zamenio filter za gorivo i vazduh i isto se ponasa.
    - slucajno prilikom pokusaja paljena sam pritisnuo papucicu gasa kad je upalio i otiso preko 6000obrtaja poceo da stuca
    dobija i gubi gas tj.stuca i to svaki put kad sam ga proveravao.
    nisam neki siledjija sto se tice voznje retko ga vozim preko 4000o 120-130km cini mi se da ovako ide fino bez problema u voznji
    dobro vuce itd.
    auto imam od februara.
    -pitao bih zasto mi ne izbacuje potrosnju goriva, temperaturu vazduha, i ostalo sto bi trebao na displeju posto ima na palici brisaca dugme za to ali ne reaguje u cemu bi bio problem oprema auta je dinamique + trebao bi da ima te zezalce .
  • [darkside]
    CBC Veteran
    • 19.03.2009
    • 107
    • Beograd

Re: reno megan 1.6 16v 2001

Meni se dešava da se zbog vožnje na gas zaprljaju benzinske dizne. To se kod mojih kola manifestuje tako što kola neće da upale iz prve već tek posle nekoliko puta. Onda drndaju i štucaju ako im odmah dodam gas jer dizne ne špricaju gorivo u motor kako treba. Moja ti je prepruka, čišćenje dizni ultrazvukom kod recimo Killer Auta - Tošin Bunar. Oni tamo rade čišćenje i sa Wynns sistemom (priključivanje na mašinu sa specijalnom tečnošću bez skidanja dizni). Usluga je oko 4800 din.

A što se tiče Ranult Megane i kvarova burazeru, samo pogledaj ovaj moj post (koji su administratori već zaključali) pa će ti sve biti jasno... http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=371&t=43911
    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Sta ce mu biti jasno???
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• mucic2
        CBC Član
        • 31.08.2009
        • 18
        • Bor

vozim ga sad ceo dan i pali bez problema ,ali neki put kad se to desi
        dodje mi is koze da izletim
        kako je to moguce ako su dizne da jedanput pali lepo a nekad nece kao da nema gorivo

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Nisu dizne,moras kod majstora koji ima potrebne alate da otkrije sta je.Moze biti jedno 30tak razlicitih stvari,a ti nemas ni kodove gresaka....
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

senzor radilice, cest problem kod tog motora. tako sam bar cuo... idi na diagnostigu da vidis koje je greske zabelezio pa postavi ovde.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• mucic2
              CBC Član
              • 31.08.2009
              • 18
              • Bor

na diagnostiku cu sledece nedelje ,ove sam bas zauzet a problem stavljam sigurno
              a ako neko zna jos nesto neka mi kaze posto sam ja u BOR-u ,a mi ovde kuburimo sa dobrim majstorima,
              da ne bude da mi prica jednu pricu a ono je nesto drugo pa da me oladi a da ne zavrsi posao,
              zato svaki savet je dobro dosao ----- hvala.

Comment

• roske
                CBC Senator
                • 08.03.2007
                • 272
                • Lazarevac
                • Alfa Romeo 145 boxer

Senzor rashladne tecnosti.

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

Originally posted by Gavra
                  Nisu dizne,moras kod majstora koji ima potrebne alate da otkrije sta je.Moze biti jedno 30tak razlicitih stvari,a ti nemas ni kodove gresaka....
                  gavra je lepo napisao,ajde da ne nabrajamo po jednu od tih 30tak stvari koje svi znamo,da covek ne bi menjao po jednu,skup je to sport a i nije u duhu ovog foruma

Comment

• mucic2
                    CBC Član
                    • 31.08.2009
                    • 18
                    • Bor

hvala svima na savetima ali definitivno idem kod majstora, samo bih pitao dali bi trebao menjati svecice,
                    za svaki slucaj,ima predjenih 105,000,mislim da mu je ta km istinita jer sam je proverio u renov servis kad sam bio u ns, zadnji servis mu je radjen 2004
                    na 45000km,a imam i svu pratecu dokumentaciju sa carine na kojoj je 220000km. ali posto se zna da se km dize kad se ide na carinjenje, moguce da mu je ovo realna 105000km prava. a i da nije ni 220000 nije mnogo ya takav auto.
                    menjao sam i zupcasti,pk i sve spanele , i filtere gor,vazd.

Comment

• Momcilo31
                      Tek je upao...
                      • 03.02.2022
                      • 1
                      • Krusevac
                      • Renault Scenic

Evo i ja da dam neki odgovor na ovu temu mozda ce nekom pomoci.posto sam ija imao slicnih problema sa Reno senik 16. 16v.Imao sam problema sa paljenjem u zimskim uslovima kad je hladno ,kada je toplo nema problema .Ujutru verglam po 4-5 put dok upali kad je vruc motor nema problema pali iz prve .Citao sam tu sve isvasta pisu te senzor radilice, te dizne, te otvoriti cep rezervoara.Kada date kontakt a pumpa za gorivo se ne cuje nego vise puta tako davati kontakt cas se cuje cas ne i kada ga zaverglas opet nista tako 4-5 put pa upali .Ako se pumpa cuje povremeno onda je ona ispravna i menesu majori dosta zavlacili godinu ipo dana .Na dijagnostiku ne pokazuje nista sve ok.A evo idgovora u pitanju je Relej pumpe za gorivo tj neka vrsta osiguraca .On se nalazi odma pored akumulatora sa desne strane do krila .Izvinite sto sam ovoliko smarao ako je neko ima taj problem neka napise ovde na ovaj forum.Pozdrav za sve forumase iz KS LAzarevog Grada!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

E nek si im rekao, nije prošlo ni pa decenija
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                        X