vodena para iz auspuha - ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

vodena para iz auspuha - ???

primijetio sam zadnje vrijeme da mi rover nekako cudno dimi...ne bude mi lijeno i pogledam - iz auspuha izbija para... ne kontam nikako, auto radi sasvim normalno i sve je OK. ne skace na leru, benzin je OK (shell V-power), ulje je svjeze, filteri svjecice i uopste...
    jedine dvije mogucnosti su:
    a) nasuo sam prosli rezvoar nekog jeftinog goriva na poludivljoj pumpi - auto je radio normalno ali mozda je benzin bio "razblazen" ili prljav ili nesto trece
    b) zadnje vrijeme malo vozim i stalno po gradu - mozda je kondenzacija veca?
    sto se tice auspuha - i on je nov (promijenjen od motora prije 2 sedmice). posto sam cak kontao da negdje nema kakvih dopliva spoljasnje vode (mada bi bio glasan ali sam i to provjerio)...
    pa vam nisam nikako pametan
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Cist primer za kondezovanu paru... Pogotovu sto kazes da vozis na kratko u gradu. Nema sta drugo, jedino ti u takvim uslovima strada auspuh od korozije....
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

a da naspem po´litre-litar spiritusa u rezervoar (zimski fazon) da poveze "smece" iz goriva ili nema smisla? posto me bas lose tripa...
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• ARistic
        CBC Član
        • 27.04.2005
        • 27
        • Nis

Originally posted by Srdjan
        Cist primer za kondezovanu paru... Pogotovu sto kazes da vozis na kratko u gradu.
        Hm, hajde molim te pojasni malo, i sam primecujem slicno kada je vreme hladno a iskljucivo vozim na kracim relacijama po gradu. Dakle zasto, kako... ?

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

Zbog kratkih voznji auspuh ti se ne zagreje do samog kraja pa ne izadje sav kondenzat napolje.Na prvoj duzoj(i malo brzoj voznji) voda ce nestati.Zato onima koji najvise imaju kratkih voznji i auspuh (tacnije-zadnji lonac) moze pre da strada.

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Meni je jednom prilikom, pukla glava (motora) pa je malo vode kapalo, ulazilo u cilindar sto se na izduvu moglo prilmetiti, ali i kad je motor potpuno zagrejan i izduvan, a narocito posle paljenja jer to je citava magla oko auta, tako da budi bez brige, da je nesto ozbiljnije lako bi primetio .

Comment

Working...
            X