Opel Astra g 1.8 problem sa davanjem gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Opel Astra g 1.8 problem sa davanjem gasa

Nedavno sam kupio opel astru g1999g 1.8 motor x18xe1 i imam jedan problem koji se ovako manifestuje kad vozim konstantnom brzinom desava se da mi samo propadne gas tj auto smanji obrtaje i kad opet dodam gas auto kao da proguta klendlu tj ne primi gas momentalno nego kao malo da trzne,jos se i desava da mu u leru varira broj obrtaja.Auto je kacen na dijagnostiku i majstor mi je rekao da je je jedan od potenciometara na delu gde se nalazi motor ler gasa zablokirao tj kad dajem gas on ne menja vrednost ,isto je utvrdjeno da mi erg ventil malo glavi (ne znam da li to moze da ima veze sa ovim)Zanima me da li potenciometri mogu odvojeno da se manjaju na ovom delu ,jer majstor mi je rekao da ovaj deo kosta izmedju 35 i 40 hiljada dinara nov a kaze polovan ce ca da ti pravi problem jer je tesko naci dobar. Auto inace fantasticno ubrzava samo ponekad zastuca kao sto sam gore napisao ..ako neko ovo radi neka ostavi kontakt telefon .Inace auto trosi po gradu oko 10l a na otvorenom oko 7,5
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Opel Astra g 1.8 problem sa davanjem gasa

Verovatno se niste razumeli,taj motor ima klasicnu sajlu gasa i TPS koji se menja odvojeno.Cena novog je oko 100e....mada ne bi bilo lose lepo ocistiti celu klapnu,step motor i sve lepo odmastiti jer inace imaju problem sa uljnim parama koje im kada se nakupe prave slicne probleme.

Ako bas mora da se menja step motor slobodno se moze staviti polovan ako je ispravan samo je potrebno lepo ga ocistiti i programirati ler gas nakon zavrsenog posla.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

[quote="Gavra"]Verovatno se niste razumeli,taj motor ima klasicnu sajlu gasa i TPS koji se menja odvojeno.Cena novog je oko 100e....mada ne bi bilo lose lepo ocistiti celu klapnu,step motor i sve lepo odmastiti jer inace imaju problem sa uljnim parama koje im kada se nakupe prave slicne probleme.

Ako bas mora da se menja step motor slobodno se moze staviti polovan ako je ispravan samo je potrebno lepo ga ocistiti i programirati ler gas nakon zavrsenog posla.
      Da auto ima klasicnu sajlu gasa, i da li to znaci da je taj deo sa potenciometrom nov oko 100e i sa znaci sa tim novim delom i ciscenjem step motora bi resio problem ..unapred hvala

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Napamet ti ne smem tvrditi nista .....verovatno ce i ciscenje pomoci ali svakako treba probati pre kupovine bilo kog dela.Secas li se barem koda greske ako ga je bilo?
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
        X