kalos 1.4, gori lampica, dijagnostika ne ocitava gresku, ..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

kalos 1.4, gori lampica, dijagnostika ne ocitava gresku, ..

Pitanje za vlasnike Chevrolet Kalos 1.4 vozila.
    Drug me je zamolio da postavim pitanje, ako neko zna odgovor.
    Naime gori mu lampica za kvar na autu, vozio je u servis, majstor pogledao, ocitao sa dijagnostikom, ali nije mu pokazalo nikakvu gresku. Kaze sve je u redu.
    On isto kaze da ne primecuje nista u voznji i koriscenju auta, sve mu deluje u redu. Da li je moguce da se lampica upalila sama od sebe? Jel neko imao neki slican problem?

Edit: auto je 2005 godiste, nema plin
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: kalos 1.4, gori lampica, dijagnostika ne ocitava gresku, ..

Originally posted by nikaragva
    Da li je moguce da se lampica upalila sama od sebe?
    Nije.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Da se nastavim na prethodni post, razlog postoji, i zabeležen je u memoriji upravljačke jedinice.
      E, sad, ili majstor nije imao adekvatan skener, ili nije umeo da se koristi njime.
      Ili drugar nije bio kod majstora ?
      Imam kolegu sa takvim autom, ako je motor 16v, nisi naveo ni snagu ni oznaku, i imao je problema sa njime u garanciji, palila se lampica i bilo je grešaka, i motor je štucao,...
      I rešili su mu garantnom roku, ali premalo je sličnosti, osim marke auta i možda istog motora, da bi se mogao poklapati kvar,
      a nagađati, ...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• nikaragva
        CBC Senator XXL
        • 03.06.2008
        • 521
        • B. Palanka
        • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Ok, hvala na odgovorima. Prenecu mu sto ste mi rekli, pa nek ide u neki ovlasceni servis ...
        To mu je bilo bitno, da zna da greska mora da postoji, iako oni misle da je sve u redu. Sad neka je trazi.

Comment

• Swileny
          CBC Početnik
          • 25.03.2010
          • 3
          • Beograd

Nadam se da je problem sa Kalosom vec resen, ali u slucaju da nije, evo obavestenja iz prve ruke.

Ja imam Kalosa 1.4 16V 94KS i imao sam taj problem. Upalila se lampica, a auto isao normalno. Posle nekog vremena je krenuo da stuca. U ovlascenom servisu nije prijavljivao gresku i par puta su resetovali komp, ali se lampica palila opet. Cistili su mi dizne i ista stvar je bila posle mesec dana.

Na kraju se ispostavilo da nesto nije u redu sa ventilima, tako da je otvaran motor i mislim da su menjane neke vodjice i stelovali su ventile. Auto je bio u garanciji, a to je radjeno na nekih 15.000km koliko se secam. Od tada nije bilo problema, a meni je tada trebalo par meseci natezanja se servisom, dok auto nije poceo totalno da trokira i dok su oni skapirali o cemu se radi.

Comment

Working...
          X