R21 Temperatura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Campione81
    CBC Član
    • 05.05.2009
    • 70
    • Sabac

R21 Temperatura

Renault 21 1.7 karb sa plinom. Problem je u tome kao da mu je visoka temperatura. Auto je od skoro u mom vlasnistvu. Kao sto rekoh ima plin. Hladnjak grejanja je bio vrisno pa su bila blokirana creva. Zamenim ga stavim drugi (one muke skidaj tablu).
    Procuri i on ali kao da curi samo pod pritiskom. Bas bude vrela voda u crevima.Protok vode mislim ok. Vraca na crevce u boci znaci radi pumpa. Na leru ventilator pali svakih minut po oko pola minuta. Posle gasenja cuje se kako zubori voda kroz blok. Kada je ugasen isto sisti u predelu hladnjaka za grejanje. Veliki hladnjak stalno hladan creva mu vrela.
    Dali neko ima iskustva sa ovim autom i problemom? I dali je ovo njegov hladnjak ili od 1.4?

• Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Re: R21 Temperatura

Problem je u tome sto je fabricki ugradjen mali hladnjak,imam isti auto,isti motor,isti problem. Sve sam promenio,sve novo stavio i zakljucak je da je mali hladnjak za njega. Najbolja varijanta je staviti od 2.0 ako moze da se ubaci. Videces i na stranim forumima da im se to javlja kao najveci problem.

Comment

• Campione81
      CBC Član
      • 05.05.2009
      • 70
      • Sabac

Re: R21 Temperatura

Ventilator ukljuci na cetvrtoj crti i radi dok skine do trece. Dali je to ok?
      Sada cu videti dali ce biti isto. Nisam ga rakije nikada ozracio na srafu na hladnjaku. Nisam znao kada se malo okrene da treba jos da se zapne.
      U vodi sam primetio sarene opiljke kao od bakra,srebra,zlata. Sipao sam prah za zacepljavalje pre par dana.
      Da kada radi i otvorim bocu oseti se miris aleve paprike. Ko zna koliko su je sipali ranije.
      Meni to sve deluje kao da cu morati menjati dihtung glave i ko zna sta jos.
      Pa zelim da cujem i mislenje nekog iskusnog.

Comment

Working...
      X