fiesta 1.1 1991-ler gas ili sauh...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boris_valjevo
    CBC Početnik
    • 18.10.2009
    • 5
    • valjevo

fiesta 1.1 1991-ler gas ili sauh...

Unapred se izvinjavam zbog ucestalosti postavljanja tema,ali sta da radim,prvi put imam forda,pa mi sve nekako nejasno,mada znam da je princip isti,sve su ostalo nijanse.. Ovako,problem je sledeci,kad palim auto,svejedno da li je jutro ili vece,uglavnom kad je motor hladan,moram da drzim gas dok se ne zagreje,inace se ugasi..ipak mislim da je sauh u pitanju,e sad,kako da se to nasteluje,jer je "automatski",nema rucice za povlacenje..da li je to neka mudrost ili nije..ko ima iskustva,bio bih mu zahvalan..pozdrav svima
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Re: fiesta 1.1 1991-ler gas ili sauh...

Iz nekog vlasnickog iskustva sa upravo Fiestom Mk3, za opisan problem uzrok moze biti neki od sledecih:

- zaprljane dizne, narocito ukoliko motor ima tendenciju da se ugasi pri naglom kocenju sa 30-40 km/h (na primer zaustavljanje na semaforu), ili ukoliko je primecen porast potrosnje goriva. ovo navodim kao prvi potencijalni uzrok jer su dizne jedna od slabijih tacaka na Fiestama tih godista.

- ler ventil, sa kojim sam isto tako imao vise puta problema pa sam vec bio postao pravi strucnjak za ekspresno skidanje, ciscenje, i montiranje nazad doticnog dela

- lose svecice/kablovi (znam da se na prvi pogled ne moze dovesti u vezu sa opisanim problemom ali se bar u mom slucaju dva puta ispostavilo da je to bio problem)

A automatski saug ne mozes stelovati, to je kontrolisano od strane elektronske upravljacke jedinice. Paznju ipak obrati na ovo nabrojano, to su neka moja iskustva sa tim autom (doduse radilo se o XR2i modelu sa 1,6 motorom).
    http://www.bmw.tv

Comment

• boris_valjevo
      CBC Početnik
      • 18.10.2009
      • 5
      • valjevo

hvala..sad,nisam stigao jos da sve istestiram,to sto si nabrojao..kod mene he tek 3 dana..jel mozes u par reci ako nije kasno ili te ne mrzi,postupak skidanja ler ventila..i gde se on nalazi,pretpostavljam negde ispod karburatora ili na samom...

Comment

• milannik
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2004
        • 1455
        • Niš

Rizikujem da ispadnem glup u drustvu, ali kako se kod njega kontrolise sauh?
        Motor ler gasa, topla voda, vakum?

Comment

• boris_valjevo
          CBC Početnik
          • 18.10.2009
          • 5
          • valjevo

Originally posted by milannik
          Rizikujem da ispadnem glup u drustvu, ali kako se kod njega kontrolise sauh?
          pridruzujem se..

Sto ste mi izbrisali post o volanu?

Comment

Working...
          X