fiat brava 1.6 16v presla oko 220000 97 god motor je ok netrosi ulje cak odlican,neprestano dolivam vodu na svakih neznam ni ja 500 km oko 1.5 do 2 litra,nemesa ulje i vodu nema na cepu ni od vode ni od ulja nikakve skrame a nevidim nigde da curi,jutros posto je bilo hladno i danas sam primetio da pusi na auspuh kao para od vode kada dam gas,tako vozim vec oko 5000 km i dolivam sada pre 15 min sam je upalio i poturio ruku pod auspuh odmah mi je ruka bila vlazna,da li smem da vozim tako i koliko,sta je u pitanju hvala unapred,zaboravio sam reci kada upalim kada dam gas da na auspuh prska voda ili je to neka kondenzacija
problem gubljenje tecnosti fiat brava 1.6 16v
Collapse
X
-
Re: problem gubljenje tecnosti fiat brava 1.6 16v
Slazem se.Dihtung glave ili sama glava.To za prskanje nazad moze biti kondenzacija,medjutim nema veze,imas problem sa vodom.Nemoj tako da vozis,jer ces unistiti motor usled gubitka vode i pregrevanja pa ce steta biti veca.Hitno kod majstoraKo leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
Problem nestanka antifriza na 1,6 16v naj cesce uzrokuje mali hladnjak u kabini, vide se tragovi ispod nogu suvozaca.Ali isto tako cesto probija i dihtung na glavi, onda motor na leru nemirnije radi i dimi belo na auspuh. Predlazem da neko od servisera uradi test gasova u boci za antifriz i sve ce biti jasno..F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...
Comment
-
-
hvala na savetima idem za srbiju za mesecak dana pa cu kod majistora,jer ovde u fra majistori su............,pojma nemaju,cudno je da sam presao zadnjih 3 dana oko 600 km nije nista potrosila,radi sasvim normalno na leru temperatura je uvek normalna,i vuce odlicno,svecice su ok,ulje sam menjao pre sedam dana i nema vode u njemu,cep cist,u boci nema ulja,jedino da pogledam taj mali hladnjak ispod nogu,bas sam gledao na sat na istrument tabli presao sam tako dolivajuci sigurno preko 15000 km(mnogo prelazim takav mi posao).
Comment
-
-
Mora kod stručnjaka. Beli dim na auspuhu, ukoliko motor radi glatko i ravno, može da potiče od kondenzacije u****nog vazduha koji sadrži naročito u ovom periodu veliku vlagu. Razloga je dosta, možda i spoljni hladnjak ali ga ne vidiš jer suši od temperature. Goran ti je dobro rekao za mali hladnjak, a ja bih dodao da bi morao da osećaš i SPECIFIČAN miris antifriza i da ti magli i masti šoferku. Nema igranja, opada ti na ovaj način pritisak u sistemu i nemaš dobro i pravilno hlađenje motora. Da ne ulazim u detalje. Pozdrav''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
ok pogledacu sutra posto neradim,uzgred sija odavno lampica od airbaga tj od kako je kupljena,pogledacu sutra mali hladnjak a sto se tice sofersajbne hmmm nemasti se i neoseca antifriz mada je u sistemu voda jer se stalno doliva,u svakom slucaju kada odem za srbiju sad otici cu kod nekog dobroga majistora u cacku.
Comment
-
-
verovatno da jeste visoka ali ja mu dosipam vodu vec jedno 15000 km i nesize temp. ni malo a verujem da je do sad vec cista voda u njemu,temperatura je uvek tacno na pola tj kazaljka je uvek na mestu gde treba da bude ili ispod,neznam puno oko fiata brave ali kada idem auto putem temperatura se spusti za pola na prvoj crti je,neznam jeli to normalno(to se desava samo zimi kada je hladno)
Comment
-
Comment